شیراز- ایرنا- مدیرکل بهزیستی فارس اعلام کرد: بیشترین آمار مراجعه به اورژانس اجتماعی در استان فارس مربوط به کودک‌آزاری است؛ به‌گونه‌ای که در ۶ ماه نخست امسال ۹۰۶ مورد کودک‌آزاری در فارس رخ داده است که از این تعداد ۴۵۶ کودک دختر و ۴۵۰ کودک پسر مورد آزار قرار گرفته‌اند.

سید مرتضی موسوی شنبه ۱۳مهرماه با اعلام این خبر، گفت: ۵۰۴ مورد از این کودک‌آزاری‌ها از نوع مسامحه و غفلت از کودک، ۲۳۲ مورد آزار جسمی، ۱۴۱ مورد آزار عاطفی و روانی، ۲۸ مورد آزار جنسی و یک مورد آزار جنسی و جسمی توأمان بوده است.

وی که به مناسبت آغاز هفته کودک و نوجوان، در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت، شعار این هفته را در سال ۱۳۹۸ "آینده را باید ساخت" اعلام کرد و بیان داشت: کودکان مهمترین سرمایه برای ساخت آینده هستند.

مدیرکل بهزیستی فارس ابراز داشت: با توجه به اینکه ایران در دوران گذار قرار دارد، تغییراتی همچون گسترش رسانه‌های مجازی، توسعه نفوذ اینترنت در زندگی، ایجاد شبکه‌های اجتماعی و لزوم کارکردن پدر و مادر در خارج از خانه که باعث تنهایی کودکان می‌شود، سبب آسیب‌پذیری بیش از پیش این قشر از اجتماع شده است.

موسوی با تاکید بر اینکه آموزش، سرمایه‌گذاری برای کاهش کودک‌آزاری است، بیان کرد: این آموزش‌ها باید از دوران کودکی تا بزرگسالی را دربر گیرد.

این مقام مسئول همچنین درباره تعداد کودکان کار و خیابان نیز گفت: در ۶ ماهه نخست امسال ۴۶۱ کودک کار و خیابانی در سازمان بهزیستی پذیرش شده‌اند که ۸۳درصد از این کودکان غیرایرانی و ۱۳درصد ایرانی هستند و نیمی از آن‌ها در مقطع سنی ۱۲ تا ۱۴ سال قرار دارند.

تعداد کودکان کار و خیابان افزایش یافته است

مدیرکل بهزیستی فارس با بیان اینکه آمار کودکان کار و خیابان درمقایسه با سال گذشته با یک‌درصد افزایش همراه بوده است، از ترک تحصیل ۲۰ درصد از این کودکان خبر داد.

موسوی همچنین درباره تعداد کودکان بی‌سرپرست یا بدسرپرست تحت پوشش بهزیستی نیز گفت: ۵۲۳ کودک بی‌سرپرست در ۲۸ مرکز سراسر فارس نگهداری می‌شوند که از این تعداد ۸۶ کودک در ۶ ماه نخست امسال در این مراکز پذیرش شده‌اند و ۶۲ کودک نیز در همین بازه زمانی واگذار شده‌اند.

بیش از هزار خانواده در صف پذیرش فرزندخوانده

وی با بیان اینکه  بیش از هزار خانواده در صف انتظار پذیرش فرزندخوانده هستند، توضیح داد: اولویت واگذاری کودکان به خانواده‌های جوان، برخوردار از سلامت روحی و روانی، تمکن مالی و با سطح تحصیلات بالای است و مهم‌ترین اولویت برای احراز صلاحیت فرزندخواندگی اطمینان از امنیت جسمی و روانی کودک است.

مدیرکل بهزیستی فارس با اشاره به فعالیت مهدهای کودک زیر نظر بهزیستی اعلام کرد: تنها ۱۲درصد کودکان کمتر از ۶ سال به مهدکودک می‌روند.

این مقام مسئول فقر مالی، عدم آگاهی والدین و مسائل فرهنگی را موجب محروم‌ماندن ۸۸ درصد از کودکان کمتر از ۶ سال از حضور در مهدکودک‌ها عنوان کرد.

موسوی همچنین درباره وضعیت کودک‌همسری در استان فارس نیز گفت: از آنجا که سازمان بهزیستی در موضوع کودک‌همسری مسئولیتی ندارد، آماری نیز در این خصوص در اختیار بهزیستی نیست.

هفته ملی کودک  با محوریت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و مشارکت گسترده تمام وزارت‌خانه‌ها، سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی و سازمان‌هاِ مردم‌نهاد و غیردولتی از ۱۳ تا ۱۹ مهرماه ادامه دارد. 
در این هفته اهمیت دوران کودکی و نقش آن در شکل‌گیری شخصیت کودکان بیش از پیش برجسته می‌شود تا همه ارکان جامعه به این موضوع حساسیت بیشتری پیدا کنند.

۹۸۸۵ / ۲۰۲۷