به گزارش خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، رضا نقی زاده عصر شنبه در نشست تخصصی کنکور؛ چالش ها و راهبردها که در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد اظهار داشت: شورای عالی انقلاب فرهنگی نهاد مناسب تری برای تصمیم گیری بر سر ساماندهی کنکور است و مجلس شورای اسلامی در این زمینه احساسی عمل می کند.
نقی زاده گفت: فاصله حقوق یک پزشک ۳۰ میلیون و حقوق یک مهندس در عسلویه ۱۰ میلیون است، در این زمینه در سطح جامعه انتظار یک رفتار عُقَلایی در کشور وجود دارد و افراد به سمت رشته های پزشکی حرکت می کنند.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در این باره به ذکر مثالی پرداخت و افزود: برخی افراد بیشترین فشار را به فرزندان خود وارد می کنند که در حوزه پزشکی تحصیل کنند چرا که متوجه این تفاوت حقوق ها شده اند و نمی توان یک رفتار غیرعقلانی از خانواده ها در این زمینه انتظار داشت.
وی خاطرنشان کرد: وقتی نظمی را در یک نقطه ای بهم می زنیم در کنکور نمی توانیم آن را حل کنیم و فاصله حقوق های ۳۰ میلیونی با ۱۰ میلیونی یا حتی کمتر قابل جبران نیست.
نقی زاده اظهار داشت: حتی اگر کنکور تبدیل به امتحان آزمون نهایی شود باز هم همین مسئله وجود دارد چرا که نظام شغلی در کشور بهم ریخته است و شورای عالی انقلاب فرهنگی باید به این مسئله ورود کند.
این مدرس تاکید کرد: برای کنکور پزشکی رقابت خیلی شدید است و برای هر یک صندلی پزشکی بین ۱۰ تا ۱۲ معدل ۲۰ داریم و هیچ راهکاری برای آنها وجود ندارد، البته به این مسئله نظام سهمیه هایی که برای کنکور تعیین شده هم اضافه کنید.
نقی زاده گفت: سال ۸۶ و ۸۷ که در حال تهیه نقشه جامع علمی کشور بودیم، بحث بر سر این بود که همه دانشجویان تمایل به رشته های ریاضی و علوم تجربی دارند و کمتر کسی به سمت رشته های علوم انسانی می رود اما الان مشکل دو برابر شده است و متقاضیان علوم ریاضی و فنی هم به شدت کاهش پیدا کرد.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور ادامه داد: سال گذشته این اتفاق دردآور بود که رتبه یک ریاضی پنج سال قبل، در کنکور علوم تجربی ۹۷ شرکت کرد و رتبه برتر را به دست آورد که نشان دهنده پشیمانی او از تحصیل در رشته ریاضی است.
نقی زاده اظهار داشت: مهندسی کامپیوتر پرطرفدارترین رشته دنیا است و رتبه های برتر ریاضی امسال هم این رشته را در دانشگاه صنعتی شریف انتخاب کرده اند اما با نگاهی به اعداد و ارقام مرکز آمار متوجه می شویم بیشترین آمار بیکاری به مهندسی کامپیوتر تعلق دارد؛ از سوی دیگر بازار کار نیازمند این رشته است.
وی افزود: افرادی که برای این رشته در دانشگاه تربیت شده اند آمادگی علمی ندارند. بنابراین، یکی از وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی این است که جلوی پذیرش اجباری افراد در دانشگاه را بگیرد.
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۷
تهران - ایرنا - عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: بی عدالتی در پذیرش دانشجوی پزشکی شدت گرفته و شاهد به هم ریختن نظام شغلی در کشور هستیم.