سنندج - ایرنا - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اعلام اینکه معادن استان در مسیر فرآوری قرار گرفتند، گفت: استمرار این مهم نیازمند حمایت ویژه است.

 معاون معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت به همراه معاون فنی و حسابرسی امور اقتصادی و زیربنایی دیوان محاسبات کشور روز شنبه در سفر یک روزه به شهرستان قروه پس از بازدید از شهرک صنعتی آونگان به معدن طلای ساریگونی قروه رفتند و سپس در نشستی با مجموعه شرکت زرکوه حضور یافتند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در این نشست به قانونمداری معدن طلای ساریگونی اشاره کرد و افزود: هم اکنون به یک فهم مشترک با شورای روستا رسیده‌ایم و این نویدبخش سرمایه گذاری‌های ببیشتر خواهد بود و بی‌شک سرمایه اجتماعی پشت بند سرمایه اقتصادی به نتیجه می‌رسد.

محمد دره‌وزمی اظهار داشت: معادن کردستان در یک  مسیر صحیح قرار گرفته‌اند که آن فرآوری است و در حال حاضر برای تمام گونه‌های معدنی در  استان این مهم ایجاد شده و نیازمند حمایت برای ماندگاری هستند.

وی از شروع عملیات پروژه زنجیره فولاد در آینده‌ نزدیک خبر داد و گفت: به نتیجه رسیدن کارخانه های فرآوری در استان یکی از مطالبات مردم این منطقه است.

عضو هیات مدیره معدن طلای قروه در این نشست با اشاره به حل و فصل مشکل بین شوراهای روستا و معدن تاکید کرد: رفع مشکلات مرتبط با معدن تنها توسط مجموعه معدن ممکن نیست و نیاز است تمامی ارگان‌ها همکاری داشته باشند.

امان عادل خان اُف افزود: معدن تمام تلاش خود را برای توسعه منطقه به کار گرفته و می گیرد و از لحاظ کمک های اجتماعی و دیگر موارد دریغ نخواهد کرد.

وی همچنین از راه اندازی سنگ شکن ۲ با اشتغالزایی برای ۲۵۰ نفر خبر داد و این کار را یکی از اقدامات مدنظر برای رفع مشکل بیکاری در منطقه دانست.

سرپرست فرمانداری قروه هم بر استفاده از نیروهای بومی در معدن طلای سازیگونی تأکید کرد و گفت: مردم چندین دغدغه از لحاظ معدن دارند که یکی مربوط به همین بیکاری بوده و دیگری نیازهای اجتماعی، رفاهی، آموزشی و بهداشتی و در نهایت محیط زیست است.

حسین الماسی خواستار اطمینان دادن به مردم از لحاظ نداشتن مشکلات زیست محیطی فعالیت این کارخانه شد و با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد از طلای تولیدی کشور مختص به قروه است، اظهار داشت: باید طبق قانون درصدی از این حقوق دولتی در منطقه هزینه شود لذا اجرای این قانون یکی از خواسته های مهم مردم منطقه است.

۷۳۴۵/۹۱۰۲