تهران - ایرنا - پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان به همراه 200 روحانی بلندپایه کاتولیک آمریکای جنوبی، در یک گردهمایی در رم، درباره مشکلات زیست محیطی و مذهبی منطقه آمازون با یکدیگر گفت وگو می کنند.

روزنامه "لو فیگارو" فرانسه روز گذشته(شنبه) نوشت: پاپ از روحانیان بلندپایه کاتولیک در آمریکای جنوبی دعوت کرده تا در اجلاسی در رم به مدت سه هفته در واتیکان درباره مسائل زیست محیطی و مذهبی آمازون با هم گفت‌وگو کنند.

پاپ فرانسیس امروز (یکشنبه) یک انجمن مذهبی را به موضوع آمازون اختصاص می دهد.

این انجمن، گردهمایی اسقف های کاتولیک پیرامون پاپ در رم است. آنها به مدت سه هفته برای دستیابی به پیشنهادهای اختصاص یافته برای اصلاحات به بحث و گفت وگو خواهند نشست.

روحانیان بلندپایه کاتولیک در پایان گردهمایی رای خواهند گرفت و در صورتی که این پیشنهادها به تصویب همه آنها برسد به پاپ ارائه خواهند شد.
برجسته ترین موضوعی که در این گردهمایی مطرح خواهد شد، احتمالا موافقت با کشیش شدن مردان متاهل خواهد بود.

این موضوع رسما" در سند رسمی واتیکان(Instrumentum laboris) در 17 ژوئن سال 2019 منتشر شده که اسقف ها در مورد آن گفت وگو خواهند کرد.

موضوع پذیرش مردان متاهل در کلیساهای کاتولیک از چند دهه گذشته مطرح شده اما اکنون این مساله به ویژه در مناطقی مانند برزیل که با کمبود شدید کشیش مواجه هستند به طور جدی مورد توجه قرار گرفته است.

فیگارو می نویسد: کشیش های متاهل در کلیساهای کاتولیک شرقی بویژه در خاورمیانه وجود دارند اما کلیساهای کاتولیک لاتین از زمان "اصلاحات گرگوریایی" در سال 1704، تجرد روحانیان را تحمیل کرده است. تصمیمی که در سال 1563 میلادی در شورای "ترنت" تقویت شد.
اکنون احتمالاً رای گیری در 26 اکتبر در چارچوب گردهمایی با موضوع آمازون برای به کارگیری مردان متاهل به عنوان کشیش در کلیساهای کاتولیک در این منطقه از جهان است که 9 کشور آمریکای لاتین از جمله گویان فرانسه را هم شامل می شود.
پاپ فرانسیس که از چنین مساله ای حمایت می کند بارها اطمینان داده که نمی خواهد شرافت کشیشی را زیر سووال ببرد.

وی توضیح داده که این اصلاحات فقط برای کسانی که کلیسا آنها را  "مردان با فضیلت اثبات شده " خوانده، باز خواهد بود.
بسیاری از مقامات کلیسای کاتولیک، از جمله «پاپ بندیکت شانزدهم» سلف پاپ فرانسیس، معتقد بوده‌اند که تجرد کشیشان بخشی از اصول اعتقادی ثابت کلیسا نیست و اندیشیدن به تغییر در این قاعده منعی ندارد. طبق قوانین کلیسای کاتولیک، کسانی که در خدمت کلیسا هستند نمی‌توانند ازدواج کرده و خانواده تشکیل دهند.

پاپ فرانسیس بیش از هر چیزی معتقد است که افراد متدین جوامع دورافتاده آمازونی که تنها سالی یک بار کشیش ها را می بینند، باید بتوانند از روش های معمول (مقدسات، اقرار، تعمید، تایید و ازدواج) بهره مند شوند.

به دنبال رسوایی های پدوفیلی(آزار جنسی کودکان و افراد زیر سن قانونی) اقلیتی از کشیش ها، کلیسای کاتولیک اعتبار زیادی را از دست داده است.

ایده اصلی پاپ فرانسیس در این گردهمایی که عنوان آن "آمازون، مسیرهای جدید برای کلیسا و یک اکولوژی یکپارچه" است، دفاع از این منطقه طبیعی در برابر زیاده خواهی های بهره برداری، به ویژه از جنگل و مبارزه برای به دست آوردن حقوق مردمان بومی است.
کلیسای کاتولیک هر دو یا سه سال یک بار این گردهمایی ها را سازماندهی می کند. آنها می توانند با یک موضوع مورد علاقه عمومی مانند "خانواده" یا "جوانان" ، با یکدیگر گفت وگو کنند. به عنوان نمونه پاپ «ژان پل دوم» گردهمایی های بزرگی را در آفریقا، آمریکا و به طور ویژه در مورد مساله لبنان ترتیب داده بود.

در کلیسای کاتولیک، کشیش ها و راهبه ها ازدواج نمی کنند اما احتمال دارد واتیکان با کشیش های متاهل در مناطق دور افتاده آمازون موافقت کند.

قرار است در جلسه شورای اسقف‌ها در رم این موضوع مورد بررسی قرار گیرد که کلیسا باید در نواحی دورافتاده آمازون، مردانی که برای مدت طولانی مزدوج بوده‌اند را به عنوان کشیش بپذیرد.

طبق این سند، حتی اگر این مردان صاحب خانواده‌ باشند، می‌توانند کشیش شوند. آیین اعتراف یا عشای ربانی فقط توسط کشیش می‌تواند برگزار شود و خیلی از مسیحیان کاتولیک نواحی آمازون به دلیل دورافتاده بودن محل زندگی خود، ممکن است ماه‌ها نتوانند در این مراسم حضور پیدا کنند.
مساله آتش سوزی جنگل های آمازون از سه ماه گذشته از آنجایی که گفته می شود 20 درصد اکسیژن مورد نیاز کره زمین را تامین می کند، به یکی از موضوع های مهم در زمینه زیست محیطی تبدیل شده است.
مساله آزار جنسی کودکان و افراد زیر سن قانونی از سوی برخی کشیشان کاتولیک هم، واتیکان را با یک مساله جدی در مقابل نگاه جهانیان مواجه کرده است. به گونه ای که در طول یک سال گذشته موارد بسیاری از آزار جنسی کودکان و افراد زیر سن قانونی توسط قشری از کشیش های کاتولیک در نقاط مختلف جهان از جمله فرانسه گزارش شد.