جداسازی به روش واسطه سنگین، روشی است که از خاصیت اختلاف چگالی بین کانی مورد نظر و باطله استفاده می شود و به پرعیارسازی کانی مورد نظر می پردازد.
مهیار مشایخی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بررسی و اجرای پروژه شمش بیلت در جاجرم، سال گذشته در سفر کاروان دولت تدبیر و امید به استان تفاهم شد و قرار شد این پروژه با ظرفیت ۵۰ هزار تن و سرمایه ۲۰ میلیون دلار اجرایی شود.
وی افزود: بر اساس گزارش شرکت آلومینا، احداث بیلت در این شرکت به مناقصه رفت و شرکت هرویچ، به عنوان برنده مناقصه انتخاب و ابلاغ برنده اعلام شد، از آن شرکت خواسته شد تا ضمانتامه های بانکی برای عقد قرارداد به شرکت آلومینا ارائه کند اما با توجه به تحریم های بانکی و عدم امکان گشایش خط اعتباری بانکی برای عملیاتی کردن این طرح با مشکل روبه رو شد.
مشایخی تصریح کرد: همچنین با توجه به اینکه عمده تجهیزات پروژه تولید بیلت خرید خارج است، مشکلات تامین تجهیزات مذکور به علت مشکلات انتقال ارز به مشکل خود، بر این اساس، با هماهنگی ایمیدرو پروژه واسطه سنگین(هوی مدیا) با دانش و منابع داخلی جایگزین پروژه بیلت شد.
رییس اداره طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی خاطرنشان کرد: اکنون فاز مطالعات پروژه واسطه سنگین، به اتمام رسیده و فاز اجرایی آن در مراحل پایانی برگزاری مناقصه است.
مشایخی در بخش دیگر سخنان خود، افزایش ظرفیت پورد آلومینا از ۲۴۰ هزار تن به ۲۸۰ هزار تن را از دیگر تفاهم های سفر رییس جمهوری به استان است، با توجه به نیاز داخلی کشور به محصول استراتژیک آلومینا و در راستای اهداف و چشم انداز شرکت آلومینا پروژه افزایش ظرفیت تولید تعریف شده است.
وی افزود: در ابتدا، بررسی های کارشناسی اولیه در حوزه های مختلف و در نهایت در کمیته راهبردی تحقیق و توسعه برای شناسایی گلوگاه ها و نیازهای تجهیزاتی لازم انجام شد، مطابق تصمیم کمیته گزارش فنی-اقتصادی آن باید توسط یک شرکت فنی و معتبر بین المللی تهیه می شد که با توجه به روند افزایش شدت تحریم ها و ایجاد موانع در استفاده از شرکت های خارجی، در این طرح، تحریم صنعت آلومینیوم و صنایع مربوط برای تسریع در اجرا شدن این پروژه برگزاری مناقصه بین الملل از دستور کار خارج شد و استفاده از توان و دانش داخل جایگزین شد.
وی با اشاره به اینکه تولید سالانه یک و نیم میلیون تن آلومینوم تا افق ۱۴۰۴ در اسناد بالادستی کشور هدف گذاری شده است گفت: اجرای فاز ۲ و تولید محصول به میزان ۲۵۰ هزار تن از دیگر تفاهم های استان در سفر کاروان دولت تدبیر و امید به استان است، که امید می رود گامی برای رسیدن به اهداف بالادستی باشد.
مشایخی افزود: با توجه به ذخیره بالای بوکسیت شیلی و کم عیار، به میزان ۷۰ میلیون تن و باتوجه به فقر بوکسیت پرعیار در ایران، مطالعه پروژه فاز دوم تولید آلومینا به روش سینترینگ در دستور کار است، این پروژه با هدف تهیه گزارش پیش امکان سنجی تولید آلومینا با روش سینترینگ بااستفاده ازبوکسیت شیلی جاجرم به شرکت چینی واگذار شد.
وی تصریح کرد: گزارش نهایی پی. اف. اس این پروژه در ماههای پایانی سال ۹۸ در جاجرم توسط شرکت ارائه شد و امکان پذیر بودن تولید آلومینا به این روش مورد تایید قرار گرفت، بر این اساس مقرر شد مطالعات تکمیلی این طرح به میزان ۵۰۰ هزار تن تولید آلومینا در نیمه نخست امسال، توسط شرکت چینی به شرکت آلومینا ارائه شود.
مشایخی گفت: اجرای تولید هیدارت ریزدانه به ظرفیت سه هزار و ۵۰۰ تن و سرمایه ۳۳۰ میلیارد ریال از دیگر تفاهم های منعقد شده در سفر کاروان دولت تدبیر و امید به استان است، در این زمینه، پس از برگزاری مناقصه احداث خط تولید هیدرات ویژه، شرکت کاهنربا برنده این مناقصه شد و قرارداد منعقد شد.
وی افزود: در بخش طراحی حدود ۸۰ درصد از بخش مهندسی پایه و تفصیلی انجام شده است در بخش اجرا ساخت ساختمان آزمایشگاه و تانک های ترسیب به اتمام رسیده است، در بخش تامین به دلیل افزایش قیمت تجهیزات، شرکت اعلام کرده است که قادر به ادامه کار نیست.
رییس اداره طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی خاطرنشان کرد: با توجه به توقف کارتوسط پیمانکار و مشکلات حقوقی و قراردادی به وجود آمده، با پیگیری های شرکت آلومینا و با عقد قرارداد الحاقیه به پیمان قبلی، فعالیت های ادامه یافت.
در سفر کاروان دولت تدبیر و امید به خراسان شمالی، حدود ۱۰۰ هزار میلیارد ریال، ۶۳۸ میلیون دلار و ۱۵۴ میلیون یورو و ۹۱ میلیون درهم تفاهم منعقد شد. حدود ۲۱۰ هزار میلیارد ریال ارزش کل تفاهم نامه است.
دومین سفر کاروان تدبیر و امید به خراسان شمالی در تیرماه امسال انجام شد که در جریان آن ۱۳ تفاهم نامه مشتمل بر ۹۳ موضوع مختلف منعقد شد که بخش عمده آنها مربوط به ارتقای زیرساخت های خراسان شمالی بود.