الهام هاشمی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بعد از جام جهانی تیراندازی در ریو، در حالی که ایران در کل رشتههای ورزشی فقط ۴ سهمیه المپیک بدست آورده بود و ۲ مورد از این ۴ سهمیه، توسط تیراندازان به دست آمده بود (یعنی ۵۰ درصد سهمیههای کسب شده)، در یک برنامه از رسانه ملی گفته شد "تیم ایران در این مسابقات میتوانست ۲۰ سهمیه بگیرد اما فقط یکی گرفت."
این مربی بینالمللی تیراندازی گفت: در حالی که واقعیت این بود که در مسابقات ریو در کل رشتههای تفنگ و تپانچه زنان و مردان فقط ۱۷ سهمیه توزیع شد و این سوال پیش میآید در شرایطی که ما در برخی رشتهها هیچ شرکت کنندهای نداشتیم چطور باید ۲۰ سهمیه کسب میکردیم؟!
هاشمی ادامه داد: در مورد عملکرد تیم ما در برزیل انتقادهای غیرکارشناسانه زیادی شده است و به همین دلیل فکر میکنم برخی قصد دارند موفقیتهای تیراندازی را شکست جلوه دهند حتی با گفتن دروغ!
شرایط برای تمرین مهیا باشد کنار تیراندازان میمانم
سرمربی تیم ملی تفنگ زنان و مردان ایران افزود: قرارداد من با فدراسیون تا المپیک ۲۰۲۰ توکیو است اما ماندنم در کنار تیم ملی تفنگ منوط به فراهم بودن شرایط برای تمرین و آمادهسازی ورزشکاران است.
هاشمی در واکنش به این موضوع که برخی سخنان وی از مردد بودن در خصوص ماندن در کنار تیم ملی حکایت دارد، افزود: قراردادم تا المپیک است اما به طور قطع تا زمانی میمانم که بتوانم کار کنم، اگر نتوانند فشنگ تهیه کنند اجازه اعزام تیم به اردوهای برون مرزی بهمنظور تمرین با فشنگ را هم ندهند، با چه چیزی باید تمرین کنیم؟!
این مربی بینالمللی ادامه داد: در چنین شرایطی به طور قطع حضورم در کنار تیم اثربخش نخواهد بود، ضمن اینکه اینجا انقدر کارهای تدارکاتی روی دوش سرمربی هست که بههیچ وجه فرصت کافی برای تمرکز روی مسائل فنی تکتک ملیپوشان و رسیدن به وظایف واقعی مربی باقی نمیماند.
وی تصریح کرد: طی یک ماه گذشته همه فکر و ذکرم تهیه فشنگ برای تمرین ملیپوشان بوده است؛ هرشب بهجای آنالیز تمرینات آنان باید حساب و کتاب کنم که فردا چند فشنگ میتوانم برای تمرین به تیراندازان بدهم.
وی در خصوص اینکه آیا تیم با وجود مخالفتهای شورای برون مرزی به هانوفر آلمان اعزام میشود یا خیر؟ گفت:تا جایی که من خبر دارم وزارت ورزش و جوانان بالاخره با اردوی کوتاهمدت تیم ملی در هانوفر موافقت کرده است که جای تشکر دارد، اما مساله مهمتر فشنگ است که باید این مشکل به طور کامل حل شود.
هاشمی خاطرنشان کرد: به فرض که چند روز هم به اردوی هانوفر برویم و بتوانیم چند روزی مثل رقبایمان هر روز و به تعداد کافی با فشنگ تمرین کنیم و برای قهرمانی آسیا آماده شویم و در قطر سهمیه هم کسب کنیم بعد از آن چه میشود؟ چطور باید برای المپیک آماده شویم؟!
هاشمی در خصوص اینکه شانسی برای کسب سهمیه بیشتر، بهویژه در رشته سه وضعیت داریم یا خیر؟ گفت: در حال حاضر تیم تفنگ بادی زنان ما بهترین وضعیت را دارد اما با توجه به کسب ۲ سهمیه المپیک در این رشته امکان کسب سهمیه دیگری نداریم و البته جا دارد از این فرصت استفاده کرده و با افتخار بگویم تاکنون تنها پنج کشور در جهان در تفنگ بادی زنان سهمیهشان تکمیل شده که عبارتند از؛ ایران ،چین، هند، کره جنوبی و آمریکا.
وی ادامه داد: تیم تفنگ بادی مردان از نظر رکوردی وضعیت خوبی دارد و جزو بهترینهای آسیا است هرچند کسب سهمیه در این رشته برای ما سختتر از سایر رشتهها است زیرا در تفنگ بادی مردان فقط سه آسیایی سهمیه گرفتهاند و این کار را در آخرین مرحله کسب سهمیه یعنی مسابقات قهرمانی آسیا بسیار سخت میکند.
سرمربی سابق تیم ملی تیراندازی سنگاپور اضافهکرد: اما در رشته سه وضعیت زنان و مردان با توجه به مشکل فشنگ تکلیفمان مشخص است.
هاشمی با تشریح اینکه به دلیل کمبود فشنگ در رشته سه وضعیت فقط یک مرحله رکوردگیری انجام شده و تیراندازان در بهترین حالت با یک دهم فشنگ رقبایشان تمرین کردهاند، گفت: با تمام این شرایط رکورد ملیپوشان بسیار خوب و در واقع عالی بوده است اما با این همه گفتن اینکه چقدر شانس کسب سهمیه در سه وضعیت داریم بستگی به این دارد که چند روز بتوانیم با فشنگ تمرین کنیم.
وی اضافه کرد: امیدوارم تمرین مناسبی در هانوفر داشته باشیم تا بتوانیم ۲ سهمیه هم در مسابقات قهرمانی آسیای قطر کسب کنیم.
سرمربی تیم ملی تفنگ زنان و مردان کشورمان در خصوص اعزام تعداد تیراندازان اعزامی به قطر گفت: در رشتههای تفنگ زنان و مردان بزرگسال در مجموع ۹ نفر و ۶ دختر و پسر در رده سنی جوانان و سه دختر نیز در رده سنی نوجوانان اعزام خواهند شد.
وی تصریح کرد: نجمه خدمتی و آرمینا صادقیان نیز به طور قطع به رقابتهای قهرمانی آسیا در قطر اعزام میشوند زیرا این مسابقات بخشی از برنامه آمادهسازی آنان برای حضور توانمند در المپیک ۲۰۲۰ توکیو است.
هاشمی در پاسخ به اینکه چه تعداد فشنگ برای آمادهسازی تیراندازان برای حضور در المپیک توکیو نیاز است، گفت: فشنگ مورد نیاز برای آمادگی المپیک بستگی به تعداد تیراندازانی دارد که موفق به کسب سهمیه شوند اما به طور قطع بیش از صدهزار فشنگ نیاز خواهد بود و البته تعیین این تعداد به محاسبه دقیق نیاز دارد.