یاسوج- ایرنا- مدیرکل تعزیرات حکومتی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه خودروهای شوتی امنیت مردم استان را به خطر انداخته‌اند، گفت: برای کنترل و برخورد با این خودروها درزمینه مبارزه با کالاهای قاچاق، استان نیاز به گلوگاه مشخص و متمرکز در یک نقطه دارد تا عرصه بر آنان تنگ شود و به دام بیافتند.

براتعلی صالحی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: میزان کالای قاچاق در بازار کهگیلویه و بویراحمد بسیار است و امسال در راستای رسیدگی به پرونده های قاچاق کالا و ارز ۲۵۸ پرونده بررسی شد و در این راستا، قاچاقچیان کالا در استان افزون بر ۸۷ میلیارد ریال جریمه شدند. 

وی افزود: یکی از دلایل اصلی افزایش میزان قاچاق کالا در استان خودروهای شوتی است که تا زمانی که گلوگاه مشخصی برای به دام انداختن این خودروها در نظر گرفته نشود، مبارزه با آنها مشکل است.

صالحی بیان کرد: این خودرو ها از لحاظ ایمنی علاوه بر خود راننده برای مردم مشکل ایجاد خواهند کرد و خسارت های جانی و مالی فراوانی به بار می آورند و مسیر بیشتر آن ها به سمت اصفهان و تهران است.

وی عنوان کرد: در حوزه مبارزه با قاچاق کالا تلاش بر این است که تمامی کالاهای سلامت محور قاچاق از سطح بازار جمع آوری شوند زیرا که سلامت مردم را به خطر می اندازند.

مدیرکل تعزیرات حکومتی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: شرایط حمل و نگهداری این اقلام قاچاق سلامت محور  از جمله مواد آرایشی، بهداشتی و خوراکی در بدترین شکل موجود بوده و به جد از بازار جمع و با خاطیان برخورد خواهد شد.

وی ابراز داشت: این سازمان در زمینه قاچاق کالا و ارز تنها وظیفه رسیدگی به پرونده ها را برعهده دارد و کشف کالای قاچاق بر عهده دیگر نهاد هاست.

صالحی عنوان کرد: با توجه به ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز هر شخصی مرتکب قاچاق کالا وارز و حمل ویا نگهداری شود علاوه بر ضبط کالا یا ارز به جزای نقدی و حبس محکوم می شود.

مدیرکل تعزیرات حکومتی کهگیلویه و بویراحمد گفت: مدت زمان متوسط رسیدگی پرونده ها به ویژه پرونده های قاچاق کالا در این استان ۱۰ تا ۱۱ روز است.

به گفته رئیس پلیس راه کهگیلویه و بویراحمد تردد خودروهای خط شوتی در جاده های ارتباطی این استان افزایش چشمگیری یافته که ضمن نا امن کردن راه ها باعث بی نظمی شده است.

امسال بیش از ۲۵۰ خودروی شوتی در جاده های ارتباطی کهگیلویه و بویراحمد توقیف شده اند.

خودرو شوتی، واژه ای که خیلی سریع در اندک زمانی به وسعت کمتر از یک دهه وارد ساختار زبانی مردم استان کهگیلویه و بویراحمد شده است.

کهگیلویه و بویراحمد در مسیر قاچاق کالا از بنادر جنوبی به استان های مرکزی و تهران قرار دارد.

این استان با ۷۲۳ هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران واقع شده است.

۹۸۶۸/۶۱۱۰