سایت فروش بلیت مسابقه فوتبال میان ایران و کامبوج از بامداد روز ۱۲ مهرماه آغاز به کار کرد و چهار جایگاه در استادیوم آزادی تهران به زنان اختصاص داده بود که واکنش کاربران اصلاح طلب توئیتر را برانگیخت؛ اغلب این کاربران از این اتفاق ابراز خوشحالی کرده و از حضور زنان در ورزشگاه حمایت کرده‌اند.

فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) به تازگی بر خواسته خود مبنی بر حضور زنان در ورزشگاه‌های ایران برای تماشای دیدارهای تیم ملی این کشور در انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر پافشاری کرد که این امر باعث حضور زنان در ورزشگاه برای بازی کامبوج و ایران شد. طبق داده کاوی توئیتر هم زمان با آغاز به کار سایت فروش بلیت، اغلب بانوان اصلاح طلب در توئیتر دو هشتگ #با_من_به_ورزشگاه_بیا و #ایران_کامبوج با زنان را منتشر کرده و ضمن خوشحالی بابت حضوز زنان در ورزشگاه، از این طریق بانوان دیگر را مطلع کرده‌اند.

 نتایج داده‌کاوی

بررسی‌های حاصل از داده‌کاوی مطالب پرلایک توئیتری نشان می‌دهد که حمایت از حضور زنان در ورزشگاه و ابراز خوشحالی بابت حضور زنان در ورزشگاه، دو مضمون اصلی بودند که در توئیت‌های با هشتگ #با_من_به_ورزشگاه_بیا و #ایران_کامبوج منتشر شده است.

مضمون حمایت از حضور زنان در ورزشگاه بیش از دیگر مضامین مورد توجه کاربران توئیتر قرار گرفته است. یکی از کاربران توئیتری در همین رابطه نوشته است:

برای مادر و همسرم بلیط گرفتم تا در اولین حضور بانوان در بازی فوتبال بعد از انقلاب حضور داشته باشند ، لازم به ذکر است دختر ده ماهه ام را هم من تو خونه نگه میدارم تا با خیال راحت از استادیوم و مستطیل سبز لذت ببرند #با_من_به_ورزشگاه_بیا #ایران_کامبوج_بازنان

۲۱ درصد استقبال کاربران توئیتر نیز مربوط به احساس ذوق و خوشحالی بانوانی است که برای اولین بار قدم به ورزشگاه می‌گذارند. در همین راستا یکی از کاربرانی که موفق به خرید بلیط بازی ایران و کامبوج شده، نوشته شده است:

باورم نمیشه.همین‌جور اشکام می‌ریزه. ۳۶سالمه و برای اولین‌بار بلیت خریدم برم استادیوم. تمام سال‌هایی که فهمیدم فوتبال چیه آرزوم بود بتونم برم استادیوم و استقلال و تیم ملی رو تشویق کنم. خیلی دیر شد ولی امیدوارم تداوم پیدا کنه و نوجوونای این نسل مثل ما حسرت نکشن #با_من_به_ورزشگاه_بیا

برخی از کاربران نیز این اتفاق را حاصل مبارزه مدنی زنان دانسته و معتقدند که باید این مسیر ادامه پیدا کند. کاربری توئیت زیر را منتشر کرده است:

ورود زنان به ورزشگاه دست آورد #جامعه‌مدنی و همه #زنان ایرانی است که برای دست یابی به مطالبات به حق خود پایداری کرده و هزینه دادند. این رخداد الگویی برای جامعه مدنی در دستیابی به خواسته‌هایشان است. بیش باد.. #بامن_به_ورزشگاه_بیا

اما با توجه به این رویداد مثبت، همچنان ۷ درصد کاربران نسبت به قوانین و نبود آزادی انتقاد دارند. یک نمونه توئیت در این راستا به شرح زیر است:

دختر یکی از اقوام برخلاف فضای خانواده سنتی‌اش، در پی آزادیِ عمل بیشتری بود. او همواره به خواسته‌اش می‌رسید اما اینقدر دیر که وقت تحقق خواسته‌اش، نه خوشحال بود و تشکر می‌کرد. در کشور ما هم اتفاق‌ها می‌افتد اما اینقدر دیر و پرهزینه که سرمایه اجتماعی نشود...

برخی از کاربران هم با توجه به اینکه ابتدا یک جایگاه در ورزشگاه به زنان اختصاص داده شد به این میزان واکنش نشان دادند اما پس از گذشت ساعاتی تعداد سه جایگاه به آن افزوده شد.

انتقاد از تبعیض و تفکیک جنسیتی دیگر مضمونی است که حدود ۷ درصد استقبال کاربران را به خود اختصاص داده است. یک نمونه توئیت در این راستا به شرح زیر است:

نیمه شب دیشب برای خودم بلیط ورزشگاه آزادی گرفتم، اما نتوانستم برای پسرم بلیط بگیرم، چون جایگاه زنانه است! به‌هیچ‌عنوان هم نمی‌خواهم از خودم جدا باشد، بدون پسرک هم معنی ندارد برایم بروم ورزشگاه :( چکار کنم حالا؟ #بامن_به_ورزشگاه_بیا

حدود ۴ درصد لایگ‌ها نیز در انتقاد از سیاست‌های اشتباه مسئولان کشور بوده است.

واکنش کاربران توئیتری در کنار استقبال پرشور زنان از حضور در ورزشگاه که باعث شده است تا بلیط‌های قسمت زنان در ورزشگاه خیلی سریع به فروش برسد، حاکی از این امر است که بخش قابل توجهی از زنان و دختران در سالیان گذشته خواستار حضور در ورزشگاه‌ها بوده و حالا از تحقق این امر خوشحال هستند.