مصطفی باقرزاده روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: با توجه به استقبال خوب کشاورزان، پیش بینی میشود میزان سطح زیر کشت پسته در این شهرستان توسعه پیدا کند.
وی افزود: در حال حاضر افزون بر ۵۰ هکتار باغ پسته در ملایر وجود دارد که در برخی باغها از گذشته درختان پسته حدود ۳۰ تا ۴۰ ساله به صورت پراکنده وجود دارد.
مسئول باغبانی اداره جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه این شهرستان در کشت پسته در استان همدان پیشتاز است ادامه داد: شرایط آب و هوایی، بافت خاک و بکر بودن این شهرستان شرایط مستعدی را برای کشت پسته دارد.
باقرزاده بیان کرد: محدودیتی در کشت پسته نداریم و به دلیل نیاز کمِ آبی این محصول، صرفه اقتصادی بالا و شرایط مساعد کشت، استقبال کشاورزان برای کشت پسته در این شهرستان خوب است.
وی با بیان اینکه هنوز باغهای پسته ملایر به مرحله باردهی نرسیدهاند گفت: باغهای پسته ملایر ۲ تا چهار ساله هستند و در سال هشتم و طی چهار سال آینده به مرحله باردهی میرسند.
مسئول باغبانی اداره جهاد کشاورزی ملایر افزود: باغهای قدیمی پسته ملایر حدود یک هکتار است که وضعیت برداشت آنها خوب است و از این میزان ممکن است حدود یک تا یک و نیم تن پسته برداشت شود.
باقرزاده اظهار داشت: عمده کشت پسته ملایر در اراضی روستاهای چشمه پهن، حسینآباد ناظم، افسریه جوکار و منطقه پشت روستای رضوانکده است که بیشترین آنها با ۴۰ هکتار در روستای حسین آباد ناظم واقع شده است.
وی گفت: در سایر مناطق شهرستان نیز به صورت پراکنده کشت پسته داریم که به دلیل کمآبی و صرفه اقتصادی بالا توسعه باغهای پسته را در دستور کار قرار دادهایم.
افزون بر ۱۸۰ هکتار باغ پسته در استان همدان وجود دارد که این میزان سطح زیر کشت طبق پیشبینیهای جهاد کشاورزی استان امسال به بیش از ۲۴۰ هکتار میرسد.
۷۵۲۸/۲۰۹۰