دکتر سید مهدی حسینی زاده دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: افرادی که در پیادهروی اربعین شرکت میکنند باید بهداشت فردی خود را به طور کامل رعایت کنند و قبل از مصرف مواد غذایی دستهای خود را به طور دقیق با آب و صابون شست و شو دهند.
وی به زائران اربعین توصیه کرد: به علت وجود گرد و غبار احتمالی ماسک استاندارد با خود به همراه داشته باشند و بهتر است در طول مسیر پیاده روی اربعین از آب بستهبندی استفاده کنند.
حسینی زاده ادامه داد: مسافران باید از حمل مواد غذایی فسادپذیر خودداری و غذا را در همان محل به صورت گرم مصرف کنند و مواد خام و سالاد مصرف نکنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور با اشاره به بازدید شبانه روزی بازرسان بهداشت محیط در تیم های ویژه از موکبها و کنترل کیفی آب و مواد غذایی گفت: خادمان موکب ها باید در مراکز بهداشت شهرستانهای مبدا آموزشهای بهداشتی لازم را ببینند و معاینات پزشکی برای آنها انجام شود و در صورت ابتلا به اسهال و استفراغ، به هیچ عنوان در تهیه و توزیع مواد غذایی شرکت نکنند.
وی افزود: غذایی که برای زائرین توزیع می شود حتما باید گرم شده و به ۵۰ درجه سانتیگراد برسد.
حسینی زاده نگهداری یخ و رعایت شرایط انبارداری بصورت بهداشتی، نگهداری مواد غذایی خام و پخته جدا از یکدیگر، استفاده از دستکش یکبار مصرف برای تهیه و توزیع غذا و شست و شو و گردگیری ظروف و تجهیزات را از موارد مهم در موکب ها ذکر کرد.
رییس مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: توزیع شربت و آب غیربستهبندی ، توزیع کاهو و سبزیجات و سالاد و سالاد اولویه در موکبها ممنوع است و برای توزیع مایعات داغ مثل چای و قهوه باید از ظروف یکبار مصرف گیاهی یا کاغذی استفاده شود.
۳۰۰۴/۶۰۰۲