نوشهر- ایرنا - افزایش جمعیت شهرستان نوشهر در پی ساخت و سازهای بی‌رویه در محدوده و حریم شهر، روند روزافزون بلندمرتبه سازی در سالهای اخیر باعث شده تا مسئولان و مردم در نوشهر خواستار افزایش ایستگاههای آتش نشانی در این منطقه شوند.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، هم اکنون شهر ۵۰ هزار نفری نوشهر ، یک ایستگاه آتش نشانی و خدمات ایمنی دارد که با برخورداری از چهار دستگاه خودروی اطفای حریق و  ۲۰  نیروی انسانی به شهروندان این شهر خدمات ارائه می دهد.این ایستگاه که در حاشیه کمربندی نوشهر و چالوس قرار دارد علاوه بر محدوده شهری، مناطق روستایی این شهرستان را پوشش می دهد.

یک شهروند نوشهری در این باره گفت: اگرچه به گفته مسئولان آتش نشانی امکانات و تجهیزات آتش نشانی و خدمات ایمنی نوشهر نسبت به سال گذشته تا حدودی تقویت شده ولی با توجه به افزایش جمعیت ثابت و مسافر درمنطقه به هنگام وقوع حوادثی نظیر آتش سوزی این امکانات و تجهیزات نمی تواند پاسخگو باشد.

علیرضا قدرتی که مدعی شد در سال های گذشته به عنوان رئیس و فرمانده در صحنه حریق خشکی اداره کل بنادر و دریانوردی استان مازندران فعالیت می کرد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نکته دیگر آنکه به علت واقع شدن ایستگاه در حاشیه کمربندی و  وجود دوربرگردان های متعدد دراین مسیر باعث شده تا خودروهای آتش نشان به موقع به سرصحنه آتش سوزی یا حوادث دیگر نرسند.

وی توضیح داد : به عنوان نمونه چند ماه پیش در منطقه شهری گردکل حادثه انفجار یک بنای مسکونی رخ داد متاسفانه آنچه از سوی مردم  و خانواده خسارت دیده گزارش شد نیروهای آتش نشان به علت وجود دوربرگردان ها و ترافیک شدید در کمربندی دیر بر سرصحنه آتش سوزی حاضر شدند و در نتیجه خسارت سنگینی به مالک آن وارد شد.

این شهروند نوشهری گفت: مدت زمان طلایی رسیدن یک خودروی آتش نشان به سرصحنه حدود سه دقیقه اعلام شده است درحالی که با توجه به وجود بناهای بلند مرتبه و نیز معضل ترافیک ناشی از حضور چشمگیر مسافران و گردشگران سواره رو  بارها گزارش و مشاهده شده   که خودروهای آتش نشان نزدیک به ۱۰ دقیقه زمان می برد تا بتوانند به نحو مطلوب به بهترین شکل به ماموریت کاری خود خدمات ارائه دهند.

قدرتی افزود : اصولا ایستگاه آتش نشانی باید در مکان هایی ساخته شود تا دسترسی آسان به همه مراکز خدماتی ، تولیدی ، تاسیسات عمومی و نیز بناهای مسکونی برای ارائه خدمات داشته باشند به نظرم در نزدیکی هلستان یا گردکل اگر چنین ایستگاهی ساخته شود بخشی از دغدغه شهروندان این شهر در این حوزه برطرف می شود.

سرآتشیار و کارشناس ارشد مدیریت ایمنی و آتش نشانی شهرداری نوشهر نیز در این باره گفت: براساس شاخص آنچه که در استقرار ایستگاه آتش نشانی و خدمات ایمنی در نقاط شهری بسیار مهم بوده راه های دسترسی آسان به تاسیسات عمومی ، مراکز خدماتی ، تولیدی ، بناهای مسکونی و تجاری  است .

حسین سمرقندی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : منتهی شهر نوشهر از آنجایی که از دیرباز تاکنون به علت برخورداری از موقعیت های ممتازی نظیر جنگل ، دریا و دیگر ظرفیت های گردشگری در تمامی فصول  بویژه نیمه نخست سال پذیرای میلیون ها مسافر و گردشگر بوده بنابراین جمعیت پنهانی که در این شهر خانه ساخته اند و ساکنند هیچگاه آمار آن ها در طرح سرشماری نفوس مسکن ثبت نشده است زیاد بوده و بنابراین باید این ایستگاه به این جمعیت متغییر نیز  خدمات ارائه دهد. 

طبق آمار از منابع رسمی ، از ۲ دهه گذشته تاکنون نزدیک به ۲۵ هزار ویلا در شهرستان نوشهر ساخته شده است.

این کارشناس ارشد مدیریت ایمنی و خدمات آتش نشانی شهرداری نوشهر گفت : موضوع دیگر آنکه خدمات این ایستگاه فقط در حوزه مقابله و مهار آتش سوزی خلاصه نمی شود بلکه نجات محبوس شدگان در زیر آوار ساختمان، خودروی تصادفی، آسانسور ، مقابله و پیشگیری از سقوط اجسام و درخت از ارتفاع و احتمال خطر برای شهروندان، ،نجات سقوط کنندگان در چاه، کانال آب، رودخانه، سد،  استخر ، مقابله با حیوانات وحشی و موذی ، نجات مصدومین حوادث چرخ گوشت، حلقه‌های فلزی، تسمه نقاله، دستگاه‌های برش و کارخانه‌ای  و در نهایت همه  موارد دیگری که در آن جان و مال شهروندان در معرض خطر هستند جزو وظایف ماموران این ایستگاه است.

سمرقندی افزود: ضمن آنکه بارها بوده  در روستاهای دوردست مانند بخش کجور و یا روستاهای بخش مرکزی چنین حوادثی رخ داده با وجود آنکه ارائه خدمات دهی جزو حوزه وظایف این ایستگاه نبوده سعی شده برای مقابله و مهار آتش سوزی  نیروهای آتش نشان به این مناطق نیز با تجهیزات اعزام شوند .

رئیس ایستگاه آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری نوشهر نیز ، مساحت محدوده شهری نوشهر را هزار و ۳۰۰ هکتار اعلام کرد و گفت که این شهر از حدود ۱۶ منطقه شهری برخوردار بوده و دورترین منطقه شهری از نظر زمانی هلستان نوشهر است که حدود ۱۲ دقیقه با ایستگاه آتش نشانی این شهر فاصله دارد در حالی که زمان طلایی تا رسیدن به سرصحنه حادثه سه تا چهار دقیقه اعلام شده است. 

عباسعلی رزاقی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : با اینکه ایستگاه از پیشرفته ترین امکانات و تجهیزات نوین و استاندارد برخوردار است منتهی آنچه مهم است ارائه خدمات به موقع و مطلوب در زمان حادثه است .

وی اظهار داشت : اگرچه براساس شاخص به ازای هر ۵۰ هزار نفر یک ایستگاه آتش نشانی باید در منطقه شهری احداث شود ولی خدماتی که این ایستگاه در حوزه وظایف کاری اش ارائه می دهد فراتر از آن وظایفی است که قانون برای آن تعیین کرده است چرا که علاوه بر جمعیت شهری ثابت و پنهان ساکن بلکه باید به روستاهای دوردست و اطراف نیز که کیلومتر ها با این ایستگاه فاصله دارند باید خدمات ارائه داد.

رئیس ایستگاه آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری نوشهر گفت که موضوع ساخت و استقرار ایستگاه آتش نشانی جدید بارها در نشست های مختلف مطرح و حتی مسئولان ذیربط از جمله فرماندار ، شهردار و اعضای شورای اسلامی نیز بر تحقق این مهم تاکید دارند.

رزاقی در ادامه به تشریح عملکرد این ایستگاه پرداخت و گفت که در سال گذشته حدود ۴۵۶ مورد ماموریت عملیاتی از سوی نیروهای آتش نشان این ایستگاه انجام گرفت که حدود نیمی از آن مربوط به آتش سوزی باغ ها ، مزارع و جنگل بوده است و امسال نیز حدود ۲۳۲ مورد ماموریت انجام گرفت که بخشی از آن مربوط به آتش سوزی و بقیه نیز تصادفات جاده ای بوده است.

 وی تعداد خودروهای آتش نشان موجود در این ایستگاه را حدود  چهار دستگاه اعلام کرد و گفت که دست کم ۲۰ نفر نیروی آتش نشان در این ایستگاه مشغول فعالیت هستند که در هر شیفتی دست کم شش یا هفت نفر خدمات ارائه می دهند.

رئیس ایستگاه آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری نوشهر گفت که امیدوارم با خریداری نردبان امداد و نجات و جذب دست کم ۷ نفر دیگر کمبودها و نارسائی های مربوط به این بخش تاحدودی رفع شود.

رئیس کمیسیون عمران شورای شهر نوشهر نیز گفت که اقداماتی برای ایجاد ایستگاه آتش نشانی و خدمات ایمنی در این شهر انجام گرفته و هم اکنون مشکل فضا وجود دارد و امیدوارم تا سه ماه آینده این مشکل نیز حل شود.

صادق شیرجنگ در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : این موضوع بارها در نشست های متعدد اعضای شورای اسلامی شهر و حتی به شهردار توصیه و تاکید شد که به طور جدی تر پی گیری کند چرا که حدود ۱۶ منطقه شهری در نوشهر وجود دارد بنابراین با یک ایستگاه نمی توان به طور مطلوب خدمات ارائه داد.

وی اظهارداشت : اگرچه از محل سفر مقام معظم رهبری طی قراردادی با یک شرکت نردبان هیدرولیک امداد و نجات خریداری شده است و قرار است به زودی به جمع دیگر تجهیزات موجود ایستگاه آتش نشانی نوشهر اضافه شود ولی این امکانات پاسخگوی نیاز شهر نیست.

تلاش خبرنگار ایرنا برای دریافت اطلاعات بیشتر از شهردار نوشهر در این زمینه بی نتیجه ماند.

 شهرستان نوشهر با برخورداری از ۱۲۰ روستا و سه نقطه شهری دارای دست کم ۱۳۰ هزار نفر جمعیت ثابت و ۲ برابر جمعیت متغیر در غرب مازندران است.

۷۰۷۸ / ۱۶۰۲/  ۱۸۹۹ /