تهران- ایرنا- سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری یکی از راه‌های ورود سرمایه به بورس است که این صندوق‌ها بیشتر مورد اقبال فعالان تازه وارد به این بازار است.

امروز با توجه به حجم موجود سرمایه در اختیار سرمایه‌گذاران، گزینه‌های مختلفی مانند بانک، مسکن، ارز، طلا و بازار سرمایه برای سرمایه‌گذاری پیش‌روی فعالان بازار وجود دارد.

سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه وابسته به نظر سرمایه‌گذار است، در ابتدا باید مشخص شود که فعالان بازار به دنبال سرمایه‌گذاری در بورس با کد سهامداری خود هستند و یا می‌خواهند سرمایه‌شان از طریق شرکت‌های سبدگردان دارای مجوز از طریق تشکیل پرتفوی و طبق یک قرارداد شفاف مدیریت شود.

همچنین راه دیگر سرمایه گذاری در بورس ورود سرمایه به صندوق‌های سرمایه گذاری است که این صندوق‌ها بیشتر مورد اقبال فعالان تازه وارد به بورس است.

بسیاری از کارشناسان معتقدند که بهتر است افراد تازه وارد در بورس به منظور جلوگیری از این ضررها، ورود خود به بورس را با سرمایه‌گذاری در صندوق سرمایه‌گذاری که مجموعه‌ای از سهام، اوراق مشارکت و سایر اوراق بهادار است و به عنوان یکی از راه‌های غیرمستقیم سرمایه‌گذاری در بورس محسوب می‌شود، آغاز کنند.

مزیت سرمایه‌گذاری در صندوق سرمایه‌گذاری 

محمد پنجه شاهی امروز (سه شنبه) در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا به انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری موجود در بورس برای سرمایه‌گذاری اشاره و گفت: نخستین نوع صندوق به نام صندوق سهامی است که کل وجوه سرمایه‌گذار در این صندوق‌ها صرف خرید و فروش سهام خواهد شد.

به گفته وی، برای سرمایه‌گذاری در صندوق سرمایه‌گذاری باید واحدهای سرمایه‌گذاری آن صندوق را خریداری کرد.

پنجه شاهی خاطرنشان کرد: ممکن است فردی با مبلغ ۱۰ میلیارد تومان در یک صندوق سرمایه‌گذاری می‌کند اما بعد از چند روز ارزش آن به ۱۰ میلیارد و ۲۰۰ هزار تومان رسد، در این موقعیت هر زمانی که فرد اراده کند می‌تواند تقاضای بازگشت پول را داشته باشد و در همان زمان هم وجوه مدنظر واریز خواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه به مزیت سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه گذاری اشاره و اضافه کرد:  ابتدا پول به نهادی سپرده می‌شود که دارای مجوز سازمان بورس و حساب‌های شفاف است ، همچنین مدیران آن توسط بورس مورد تایید قرار دارند.

وی معتقد است، این مزیت از جمله عواملی است که باعث پوشش ریسک می‌شود به همین دلیل می‌توان سرمایه را با اطمینان خاطر به این صندوق‌ها سپرد.

وی گفت: اخذ مجوز از سازمان بورس برای مدیران این صندوق نیازمند یک سری از الزامات مانند تحصیلات و سابقه کار است که این موضوع به عنوان دیگر مزایای سرمایه‌گذاری در صندوق سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود.

پنجه شاهی کارمزد این صندوق‌ها را براساس عملکرد اعلام کرد و افزود: مدیران این صندوق‌ها  به دنیال حداکثر بازدهی برای فرد سرمایه‌گذار هستند تا بتوانند از این راه کارمزد بیشتری را کسب کنند.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، این مساله باعث می‌شود تا افرادی که مدیریت کننده موقعیت صندوق‌ها را دارند، حداکثر تلاش خود را برای افزایش بازدهی داشته باشند.

ضوابط و مقررات صندوق سرمایه گذاری برای کنترل ریسک

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه طبق ضوابط و مقررات این صندوق‌ها با یک سری از محدودیت‌ها برای کنترل ریسک همراه هستند، افزود: سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری و کنترل ریسک فقط ۱۰ درصد از سرمایه خود را می‌توانند وارد یک صنعت یا سهام کنند که این موضوع منجر به ایجاد تنوع در پرتفوی و کنترل ریسک می‌شود.

وی ضمن تاکید بر اینکه هر چقدر سرمایه در این صندوق‌ها بیشتر باشد سود بهتری نصیب سهامداران خواهد شد، افزود: فردی که پنج میلیون تومان سرمایه دارد با این رقم نمی‌تواند در دیگر بازارها سرمایه‌گذاری خوبی داشته باشد، اما با ورود آن به صندوق از طریق مدیریت دارنده صندوق پول چشمگیری را کسب خواهد کرد.

پنجه شاهی صندوق با درآمد ثابت را از دیگر صندوق‌ها برای سرمایه‌گذاری اعلام کرد و گفت:  ٢٠ درصد از سرمایه فرد وارد این صندوق برای خرید سهام می‌شود و مابقی آن در اوراق مشارکت، انواع اوراق و سپرده بانکی سرمایه‌گذاری می شود، نوع پرداخت سود در این صندوق‌ها به صورت ماهانه و سه ماهه است.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه صندوق با درآمد ثابت مناسب افراد کم ریسک است، گفت: افرادی که به دنبال سرمایه‌گذاری با خیال آسوده هستند بهتر است تا سرمایه های خود را وارد این صندوق کنند، ایجاد نوسان شدید در بورس تاثیر چندانی بر سرمایه آنها نمی‌گذارد و سرمایه‌گذاران فقط به دنبال کسب سود از این صندوق ها به صورت ماهانه هستند.

وی با بیان اینکه صندوق با درآمد ثابت در سال ٩٤ راه اندازی و وارد مدار رشد شد، افزود: این صندوق از جمله صندوقهایی است که یکباره با رشد چشمگیر همراه شد و برخی از آنها با سرمایه چند صد هزار میلیارد تومانی به فعالیت خود ادامه می دهند.

به اعتقاد پنجه شاهی، بازدهی این صندوق به دلیل رشد مناسب بازار سرمایه در ٢ سال گذشته چشمگیر بوده و کمک کرد تا بازدهی این صندوق سه درصد بیشتر از سپرده بانکی باشد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: ابلاغ دستورالعمل پایان پرداخت سود روز شمار باعث شد تا سرمایه ها از بانک ها خارج و به دلیل جذابیت موجود وارد این صندوق شوند و چنانچه پول سرمایه‌گذار به مدت ۱۰ روز در این صندوق‌ها بماند، سود شامل سرمایه‌گذار می شود و افتتاح حساب سرمایه گذار

در بانک موجب می شود تا در ٢٩ روز از ماه، مبلغ ٢٠٠ میلیون تومان به عنوان سرمایه داخل حساب داشته باشد اما یک روز مانده به آخر ماه پول موجود در بانک فقط یک میلیون تومان شود و سود پول براساس آن یک میلیون تومان پرداخت می‌شود.

به گفته وی، این موضوع باعث شد تا بسیاری از از افراد به دنبال سرمایه‌گذاری در این صندوق باشند و عمده منابع موجود در صندوق های سرمایه گذاری در صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت است.

پنجه شاهی با بیان اینکه صندوق دیگری به عنوان صندوق مختلط وجود دارد که چیزی مابین صندوق سهام ریسکی و صندوق با درآمد ثابت است، گفت: نیمی  از مبلغ سرمایه در سهام و مابقی آن در سپرده بانکی سرمایه‌گذاری می‌شود، این صندوق از نظر عملکردی چندان قادر به جذب نظر سرمایه‌گذاران نبود.

این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: صندوق دیگر به عنوان صندوق طلا وجود دارد که در چند سال گذشته راه اندازی شد و در این صندوق به شیوه سپرده گواهی طلا و سکه سرمایه‌گذاری می‌شود و بعد از افزایش قیمت طلا و سکه از بازدهی خوبی برخوردار شد.

کمک صندوق طلا به مدیریت بازار طلا و ارز

وی ضمن تاکید بر اینکه صندوق طلا می‌تواند به مدیریت بازار طلا و ارز کمک کند، افزود: در حالت عادی در زمان خرید افراد دچار هیجان می‌شوند و به دنبال خرید با سرعت زیاد و نرخ گرانند، اما به محض کاهش قیمت بدون تفکر اقدام به فروش می‌کنند که این موضوع زمینه ایجاد نوسان در بازار را فراهم می‌کند.

پنجه شاهی اظهار داشت: اکنون میزان نقدینگی در کشور زیاد است که چنانچه بتوان آن را از راه افراد خبره جذب این بازار و صندوق کرد از میزان نوسان کاسته خواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه صندوق جسورانه از دیگر صندوق‌هاست، گفت: برای اینکه فرهنگ این صندوق در بین مردم جا بیفتد، زمان‌بر است و در طرح‌های نو و با ریسک زیاد سرمایه‌گذاری می‌کنند.

وی پیرامون صندوق زمین و ساختمان به عنوان یکی دیگر از صندوق ها هم گفت: این صندوق در سال ٩٣ راه اندازی شد، با توجه به رکود موجود در این صنعت در چند سال گذشته و  همچنین به دلیل برخی از ایرادات موجود از بازدهی چندانی برخوردار نبوده است.