«غلامرضا علیزاده» روز روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه از فوتبال به عنوان ابزاری برای کنترل ناهنجاریهای اجتماعی استفاده کنیم اظهارداشت: حضور زنان در ورزشگاهها می تواند به زمانی برای تلطیف رفتارهای ناهنجار ورزشی تبدیل شود زیرا مطالعات و پژوهش های مختلف ثابت کرده در سازمان هایی که هر ۲ جنس مشغول به فعالیت هستند، رفتارها بسیار کنترل دارد. اگر بخواهیم یکی از دلایل و محرک های خشونت در محیط های ورزشی را مورد بررسی قرار دهیم بدون شک باید گفت عدم حضور زنان در ورزشگاه در این نوع رفتارها بی تاثیر نیست.حضور زنان در ورزشگاه موجب بهتر شدن محیط ورزشی در بعد رفتاری خواهد شد و برخی از الفاظ و رفتارهای زننده انجام نخواهد شد.
این محقق حوزه دانشگاهی با بیان اینکه حضور در ورزشگاه برای زنان میتواند بخشی از اوقات فراغت باشد عنوان کرد: این حضور و آثار آن باید از سه بعد فردی، خانوادگی و جامعه مورد بررسی قرار گیرد. فرد در جمعیتهایی که حول یک محور گردهم آمدند احساس خوشایند جمعی و حمایت شدن دارد و بهداشت روانی فرد بالا میرود. برونریز هیجان تماشای فوتبال از سکوها کفزدن، سوتزدن و شعارهای حمایتی است که انرژیهای منفی فرد را تخلیه میکند و به فرد احساس آرامش سبکی و نشاط خواهد داد لذا در بعد فردی نمیشود نیمی از جمعیتی را از این اوقات فراغت (حضور در استادیوم) محروم کرد.
وی با تبیین بعد میانه حضور زنان در ورزشگاه تصریح کرد: یکی از بخش های اجتماعی که از این حضور تاثیر میپذیرد خانواده ها هستند. فرد زمانی که انرژی منفی خود را در سکوهای ورزشگاه تخلیه میکند آستانه تحمل او در خانواده بالا میرود و در این شرایط است که انسجام در خانواده بیش از پیش خواهد شد. کشاکش درون خانوادگی در منازل کاهش پیدا میکند. ایمن بودن خانواده و سالم زیستن به دور از تنش موجب میشود تا بسیاری از آسیب های اجتماعی مانند طلاق و فرار از خانه کمتر شود.
علیزاده در پایان افزود: زمانی که تعادل فردی و خانوادگی در بعد خرد و میانه ایجاد شد باید انتظار داشت که جامعه کمتر گرفتار آسیبهای اجتماعی شود زیرا جامعه در سطح کلان تشکیل شده از فرد و خانواده است. آرامشی فردی و خانوادگی یکی از مهمترین دلایل ایجاد جامعه سالم است.