سیده فاطمه ذوالقدر، درباره بازگشت ۱۷۸۳ لوح هخامنشی، گفت: بازگشت این الواح بعد از سالیان طولانی و با وجود تحریمهای آمریکا و مشکلاتی که وجود داشت، اتفاق بزرگی است، خوشبختانه این الواح با تلاشهای زیاد وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، وزارت امورخارجه و معاونت حقوقی رئیسجمهوری بعد از ۸۴ سال به کشورمان بازگردانده شده است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: این موفقیت بزرگ را به جمهوری اسلامی ایران و وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تبریک میگویم و امیدوارم این راه ادامه داشته باشد و اگر آثاری از ایران در جای دیگر دنیا باشد از طریق دیپلماسی خوب و موفق کشورمان برگردانیم.
به گزارش عصر روز دوشنبه میراث آریا، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بازگرداندن بهتنهایی کافی نیست؛ بلکه باید برای این ۱۷۸۳ اثر تبلیغ کنیم تا تمام مردم از این اتفاق بزرگ باخبر شوند و برای دیدن آن به موزه ملی ایران بروند همچنین باید دانشآموزان با ارزش تاریخی این الواح آشنا شوند.
الواح هخامنشی در پی تلاشها و رایزنیهای بینالمللی از سوی دستگاههای مختلف دولت تدبیر و امید، بعد از ۸۴ سال به ایران بازگشت و به موزه ملی ایران منتقل شد.
این الواح تاریخی که بخش کوچکی از آثار باقیمانده در موسسه شرقشناسی شیکاگو آمریکاست در انتهای سالن بخش ایران باستان در تالار هخامنشی موزه ملی ایران به نمایش درآمده و قرار است تا ۳۰ مهر نمایش این الواح ادامه داشته باشد.
در موضوعات گل نوشتههای باروی تخت جمشید که شامگاه سهشنبه به ایران تحویل دادهشده، اینطور عنوانشدهاند؛ نامهها، اسناد اداری، دستنوشتههای یک کاتب، شاه و دربار، شخصیتهای تاریخی، کارگران، کاتبان، تولید، مسافران، ایزدان پارس.
بعد از پایان نمایش الواح قرار است این آثار مهم در انبار موزه ملی که سه سال قبل استانداردسازی شدهاند، نگهداری شوند.