به گزارش سازمان نظام پزشکی، زهرا وهابی روز دوشنبه درباره اهمیت توجه به سالمندان افزود: جمعیت سالمند در دنیا و کشورمان رو به افزایش است. ایران رتبه های نخست را در جمعیت سالمند دارد و این که بتوانیم دید جامعه علمی و عموم مردم را نسبت به سالمندان تغییر دهیم از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: باید نسبت به آموزش و شناسایی سندرم های سالمندی، سالمند آزاری و زیر مجموعه های آن به جامعه پزشکی و به ویژه پزشکان عمومی کوشا باشیم تا با آگاهی های لازم با جمعیت سالمندی که به آنها مراجعه می کند، برخورد داشته باشند.
معاون آموزشی گروه طب سالمندی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: افراد بالای ۶۰ سال در جامعه به فراموشی سپرده می شوند. بسیاری از بیماری های طب داخلی، نورولوژی و بیماری های روان پزشکی شناخته شده، اما افراد سالمند به دلایل مختلف از جمله فراموش شدن از سوی خانواده و سایر مسائل امکان مراجعه به متخصص مربوطه را ندارند، در حالی که می توان بسیاری از این بیمارها را در سالمندان شناسایی و درمان کرد.
وهابی افزود: در متون دانشگاهی به میزان لازم رویکردها، راههای پیشگیری و درمان مسائل مربوط به سالمندان تدریس نمی شود.
وی اظهار داشت: باید بدانیم همه چیز در دارو درمانی خلاصه نمی شود و شرایط زندگی سالمند را طوری تعریف کنیم که پزشک بداند به طور مثال اگر فشار یک سالمند را کنترل می کند، چه نوع دارویی تجویز کند که کمترین عارضه را داشته باشد. بنابراین تغییر نگرش مهم است و مهمترین جامعه هدف ما پزشکان عمومی هستند.
معاون آموزشی گروه طب سالمندی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ۹.۳ درصد از جمعیت ایران یعنی ۷.۵ میلیون نفر سالمند هستند. طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت در کشورهای در حال توسعه به افراد بالای ۶۰ سال سالمند اطلاق می شود و با توجه به این که جمعیت ایران نیز رو به سالمندی است باید سالمند آزاری را که شامل طیف مختلفی از رفتارهاست، شناخته و با آموزش جامعه پزشکی و تغییر نگرش نسبت به جمعیت سالمند، خود سالمند و خانواده های آنها را با جزییات روش تشخیصی مشکلات سالمندان آشنا کنیم و بدانیم که برنامه درمانی سالمندان شامل در نظر گرفتن فاکتورهای مختلفی است.