«فردین تقیزاده» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا با تشریح شرایط نقل و انتقال یا میهمانی دانشجویان شاهد و ایثارگر اظهارداشت: در روزهای ۲۵ تا ۲۹ شهریورماه درخواست دانشجویان شاهد و ایثارگر واجد شرایط مقطع کارشناسی ورودی سال ۱۳۹۸ ثبت شد و ۱۸۰ درخواست برای نقل و انتقال یا میهمانی موافقت به عمل آمد.
وی افزود: پس از اتمام این مهلت، دانشجویانی که موفق به ثبت نام در سامانه سجاد نشده بودند به صورت حضوری مراجعه و با دریافت درخواست به تقاضای آنها رسیدگی شد.
سرپرست امور دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان خاطرنشان کرد:تقاضای تمام دانشجویان واجد شرایط نقل و انتقال بررسی و در نهایت تمام احکام صادره در هفته گذشته به دانشگاه ها ابلاغ شد.
تقیزاده ادامه داد: سامانه نقل و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر از روز دوشنبه ۲۰ خرداد تا ۲۰ تیر فعال و درخواست دانشجویان شاهد و ایثارگر واجد شرایط مقطع کارشناسی ورودی سال ۹۷ و ماقبل متقاضی انتقال و میهمانی را ثبت کرد.
وی یادآور شد: پس از ثبت درخواست متقاضیان، کمیسیون نقل و انتقال تشکیل و نزدیک به ۴۵۰ درخواست مورد موافقت قرار گرفت.
سرپرست امور دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان همچنین گفت: نقل و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر مطابق آیین نامه مصوب ستاد مرکزی در تاریخ دهم خردادماه ۸۴ همه ساله در شروع سال تحصیلی انجام می شود.
شرایط نقل و انتقال
تقی زاده افزود: دانشجویان متقاضی ابتدا با ثبت نام در سامانه سجاد و دریافت کد رهگیری فرآیند را شروع می کنند، سپس کمیسیون نقل و انتقال پس از بررسی درخواست ها و در نظر گرفتن اولویت های ایثارگری و تحصیلی برای این درخواست ها تصمیم گیری می کند.
وی درباره اولویت های بررسی درخواست ها هم خاطرنشان کرد: فرزند اناث شهید، فرزند ذکور شهید، جانباز ۵۰ درصد و بالاتر و آزاده، همسر شهید، جانبازان ۲۵ الی ۴۹ درصد، همسر جانباز ۵۰ درصد و بالاتر آزاده، فرزند اناث جانباز ۵۰ درصد و بالاتر و آزاده، فرزند ذکور جانباز ۵۰ درصد و بالاتر و آزاده، همسر جانباز ۲۵ الی ۴۹ درصد، فرزند اناث جانباز ۲۵ الی ۴۹ درصد، فرزند ذکور جانباز ۲۵ الی ۴۹ درصد در این لیست قرار دارند.
وی گفت: درخواست دانشجویان با در نظر گرفتن سطح دانشگاه پذیرفته شده و تراز علمی دانشجو بررسی می شود. دانشجویان واجد شرایط باید دارای حداقل نمره کل تراز در هر رشته، مقطع و گروه آزمایشی باشند که همه ساله توسط کمیسیون نقل و انتقال ستاد مرکزی شاهد و ایثارگر وزارتخانه به تصویب می رسد.
این مسئول سازمان امور دانشجویان یادآور شد: دانشجویان شاهد و ایثارگر متقاضی نقل و انتقال یا میهمانی در همان دوره قبولی و گرایش خود منتقل می شوند و هیچ تغییری در نوع دوره و گرایش آنها ایجاد نمی شود.
تقیزاده افزود: درکمیسیون نقل و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر با احکام انتقال قطعی، انتقال مشروط، میهمانی دائم و میهمانی مشروط با دانشجویان واجد شرایط نقل و انتقال موافقت می شود.
وی درباره مشکلات دانشجویان شاهد و ایثارگر اظهارداشت: مشکلات بسیاری از دانشجویان شاهد و ایثارگر معمولاً به گونه ای است که باید کنار خانواده باشند بنابراین کمیسیون نقل و انتقال نهایت همکاری را برای جایابی این دانشجویان در دانشگاه محل سکونت یا نزدیک ترین دانشگاه شهر محل سکونت با رعایت سطح علمی دانشگاه مبدأ و مقصد دارد.
فعالیت ستاد دانشجویان شاهد و ایثارگر در دانشگاه ها
سرپرست امور دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان درباره فعالیت ستاد شاهد و ایثارگر در دانشگاه ها هم گفت: در تمام دانشگاه ها ستاد شاهد و ایثارگر وجود دارد که عمده اهداف تشکیل این ستادها رسیدگی به امور و مشکلات دانشجویان شاهد و ایثارگر است.
تقیزاده ادامه داد: این ستادها وضعیت تحصیلی دانشجویان را در طی دوران تحصیل رصد می کنند تا برای آن دسته از دانشجویان نیازمند به مشاوره تحصیلی، استادان مشاور انتخاب شود و دانشجویان از نظر علمی و تحصیلی ارتقاء یابند.
وضعیت پرداخت شهریه دانشجویان
این مسئول سازمان امور دانشجویان اظهارداشت: شهریه تحصیل دانشجویان شهریه پرداز شاهد و ایثارگر از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران به دانشگاه ها پرداخت می شود.
وی افزود: با این حال مدتی است این شهریه به دانشگاه ها پرداخت نشده است هرچند دانشگاه ها مانع تحصیل دانشجویان شهریه پرداز شاهد و ایثارگر نشده و نمی شوند.