به گزارش واحد خبر مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت، ناصر حاج محمدی در پاسخ به این پرسش که آیا تاکنون برای انباشت زباله در مکانی دیگر غیر از سراوان رشت و یا خالی کردن این منطقه از ساکنان تصمیمی اتخاذ شده اظهار داشت: تاکنون مکان دیگری برای انباشت زباله رشت معرفی نشده از طرفی دیگر خالی کردن ساکنان بسیار هزینه بر و غیرممکن است.
وی با بیان این که طبق قوانین بالادستی، وزارت کشور، سازمان حفاظت محیط زیست و جهاد کشاورزی محل دپوی زباله را باید مشخص و آن را به شهرداری ها برای تخلیه زباله معرفی کنند، افزود: به جای خالی کردن منطقه سراوان از ساکنان می توان به پردازش پسماندها پرداخت که مطمئناً از تصمیم اولی کم هزینهتر است.
وی خاطر نشان کرد: شروع عملیات انباشت و دپوی زباله در سراوان رشت از سال ۶۲ آغاز شده و سالهاست که وضعیت این منطقه بحرانی شده، بنابر این محل دفن زباله در سراوان به علت تولید آلودگی محیط زیست نیاز به توجه بیشتر داشته و برای بهبود آن به منابع مالی و مدیریت اجرایی خاص نیاز است.
شهردار رشت بیان داشت: برای تکمیل سوله های جدید شش هزار متر مربعی زباله در منطقه لاکان رشت به ۹ میلیارد تومان اعتبار و برای ایجاد دو خط تولید تازه برای تولید کمپوست به ۴۰ میلیارد تومان منابع مالی نیاز است.
وی با بیان این که تفکیک زباله از مبدا ، تولید زباله کمتر به وسیله شهروندان و ایجاد تاسیسات لازم برای تهیه کمپوست، تصفیه شیرابه و امحای زباله ها در منطقه لاکان ضروری است، تصریح کرد: کشورهای توسعه یافته پس از اجرای طرح تفکیک زباله در شهرهای خود، برنامه های متنوعی دارند، ضروریست تا فرهنگ سازی بین شهروندان شهرهای شمالی برای تفکیک زباله از مبدا ترویج شود تا زبالهها به صورت غیراستاندارد به کارخانه های تولید کمپوست وارد نشود.
وی یاداور شد: در زمان حاضر، بخش زیادی از توده های کمپوست تولید شده شهرداری رشت به دلایل مختلف بدون مشتری باقیمانده و کسی برای خرید آن رغبت ندارد ، بنابراین از تمامی شهروندان انتظارست تا برای همکاری با شهرداری نسبت به تفکیک زباله از مبدا اهتمام داشته باشند.
شهردار رشت در خاتمه خاطر نشان کرد: زمین مربوط به زباله سوز در منطقه لاکان به پیمانکار شرکت مربوطه تحویل داده شد که به زودی عملیات ساخت فوندانسیون های مربوط به استقرار دستگاه های زباله سوز آغاز می شود.
منطقه سراوان رشت با درختانی سر به فلک کشیده از مناطق زیبا و دیدنی استان گیلان است، این منطقه در ۱۷ کیلومتری کلانشهر رشت بیش از سه دهه است که محلی برای تخلیه زباله شده، روزانه ۸۰۰ تا یک هزار تن زباله برای دفن به این محل انتقال داده می شود که این مهم موجب نگرانی مردم منطقه شده است. دفن زباله و در نتیجه وفور حشرات و جوندگان در منطقه ، بوی نامطبوع و بروز انواع بیماری های پوستی هر چند وقت، موجب اعتراضات مردم سراوان می شود به طوری که در سال ۹۶ تعدادی از اهالی در اعتراض به وضعیت نابسامان دفن زباله، با تجمع در مقابل درب ورودی محل انباشت زباله راه عبور ماشین های حمل زباله را بستند اما با حضور مسئولان و قول آنان برای رفع مشکل، کوتاه آمدند.
مشکل دیگر این که شیرابه های ناشی از زباله در محل دفن، به شدت نگران کننده است؛ شیرابه ها به رودخانه های گوهررود و زرجوب و در نهایت به تالاب انزلی ریخته می شود، هر چند از دو سال گذشته در پی اعتراضات مردمی و به دنبال آن قول مسئولان به مردم سراوان ، به منظور کاهش بوی نامطبوع و از بین بردن مگس های آزار دهنده اقداماتی در این منطقه انجام گرفته اما رفع ریشه ای مشکل و شتاب در ساماندهی محل دفن زباله در این منطقه و عملیاتی شدن برنامه هایی از جمله احداث دستگاه زباله سوز و تصفیه خانه شیرابه، نیازمند توجه جدی مسئولان استانی و کشوری است.
رشت، دارای حدود ۷۰۰ هزار نفر جمعیت ثابت است که در طول روز به یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر می رسد.
۷۲۸۶ /6030