تهران- ایرنا- در جلسه کمیته فرهنگ هنر و رسانه مجلس شورای اسلامی، عملکرد سال گذشته صندوق اعتباری هنر و مشکلات ارایه خدمات این صندوق به هنرمندان مورد بررسی قرار گرفت.

عملکرد صندوق اعتباری هنر و برنامه های این صندوق در سال ۹۷، در جلسه کمیته فرهنگ و رسانه، با حضور سید حسین سیدزاده مدیرعامل صندوق اعتباری هنر و اعضای این کمیته در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت.

صندوق اعتباری حامی هنرمندان است

سیدزاده در ابتدای این جلسه با اشاره به اهداف تأسیس این صندوق گفت: صندوق اعتباری هنر با هدف حمایت از اهالی فرهنگ، هنر و رسانه کشور بنا بر پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی براساس تکلیف برنامه سوم توسعه و در راستای سیاست انتقال بخشی از تصدی های دولتی با تصویب هیات وزیران در سال ۸۲ به طور رسمی تشکیل شد.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر ساماندهی و یکپارچگی در حمایت از جامعه نویسندگان، روزنامه نگاران و هنرمندان، حمایت از خلاقیت ها و نوآوری‌ها در حوزه فرهنگ و هنر، شناسایی، جذب و هدایت استعدادها در حوزه فرهنگ و هنر و جذب سرمایه گذاری از مهمترین رسالات این صندوق عنوان کرد.

وی با تشریح عملکرد سال ۹۷ به دستاوردهای کلیدی این صندوق اشاره کرد و گفت: مهمترین ذینفعان صندوق اعتباری هنر اعضای آن هستند، با توجه به عضویت بیش از ۷۰ هزار هنرمند، نویسنده و روزنامه نگار سعی شده ضمن تبادل نظر از نقطه نظرات آنها بهره مند شویم.

پرداخت بدهی های صندوق اعتباری هنر به تامین اجتماعی

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با بیان اینکه رویکرد حمایتی این صندوق در ۵ بخش بیمه تأمین اجتماعی، بیمه تکمیلی، طرح تکریم، کمک مستمری و تسهیلات تنظیم شده است، گفت: طبق توافق سازمان تامین‌ اجتماعی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هنرمندان، نویسندگان و روزنامه نگاران واجد شرایط با معرفی‌نامه این صندوق، تحت پوشش بیمه تأمین ‌اجتماعی قرار می گیرند

سیدزاده در ادامه تصریح کرد: افزون بر توسعه کمی و کیفی خدمات بیمه‌ تأمین اجتماعی طی ۲ سال اخیر، بدهی انباشته صندوق اعتباری هنر به سازمان تامین اجتماعی تسویه شد.

«بیمانو» و تمرکززدایی از پایتخت

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با اشاره به خدمات بیمه درمان تکمیلی گفت: تسهیلات بیمه درمان تکمیلی در قالب سه طرح ( امید، آرامش و رفاه) با تعهدات و پوشش های متفاوت به جامعه فرهنگ و هنر کشور ارائه می شود و پوشش های اصلی در بیمه درمان گروهی بدون سقف می باشد.

سیدزاده با اشاره به راه اندازی سامانه بیمانو گفت: صندوق به دنبال تمرکززدایی فعالیت ها از تهران و برخورداری عادلانه اعضای سراسر کشور از امکانات این سازمان است. به همین دلیل ما درصدد هستیم تمام خدمات صندوق از طریق اینترنت در اختیار اعضا در سراسر کشور قرار گیرد.

وی ثبت هزینه ها از طریق سامانه بیمانو و کاهش چشمگیر مراجعات حضوری را یکی دیگر از دستاوردهای صندوق خواند و اظهار داشت: سامانه بیمانو امکان نظارت بر عملکرد شرکت‌های بیمه و ارتقای پاسخگویی، ارائه اطلاعات شفاف به اهالی فرهنگ، هنر و رسانه را فراهم کرده است و افراد در هر زمان و مکان می‌توانند مدارک هزینه‌های پزشکی خود را بارگذاری نمایند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به طرح تکریم و کمک مستمری اشاره کرد و گفت: مبالغ پرداختی به مشمولان دو طرح تکریم و کمک مستمری از سال ۹۷ به طور چشمگیری افزایش یافت به طوریکه مبلغ پرداختی به هنرمندان مشمول طرح تکریم از ۲۰۰ به ۸۰۰ هزارتومان و مشمولین دریافت کمک مستمری از ۱۵۰ به ۲۵۰ هزارتومان در ماه افزایش یافت.

وی افزود: در ۲ سال اخیر میزان ارائه تسهیلات به اعضا صندوق از رشد چشمگیر برخوردار بود و همچنین منابع به سمت استان های کشور علی الخصوص استان های کم برخوردار هدایت شد در همین راستا در سال ۹۷ صندوق با هدف توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر و کمک به کارآفرینان حوزه های مختلف فرهنگی و هنری، بیش از ۳۶ پروژه برای اخذ وام به بانک معرفی کرد.

کارآفرینی برای هنرمندان در فضای مجازی

سیدزاده طرح های پروانه، پایش و سایه را از دیگر اقدامات این صندوق برشمرد و گفت: طرح پروانه به منظور معرفی هنرمندان و عرضه آثار در فضای مجازی طراحی شده است و فرصتی برای بازار کار آثار هنرمندان فراهم می کند. طرح سایه، سامانه اطلاعاتی یکپارچه هنرمندان و طرح پایش پروژه صیانت از مالکیت معنوی (آثار فرهنگی – هنری) است. از طریق آن همه آثاری که در فضای مجازی بدون حق کپی رایت و مجوز پخش می شود، شناسایی و به صاحب اثر اطلاع داده می شود.

وی به سفرهای حمایتی اشاره کرد و گفت: سفرهای حمایتی با هدف تمرکززدایی جغرافیایی و برخورداری عادلانه اعضا در سراسر کشور از خدمات آغاز شد. تاکنون به ۱۶ استان سفر کردیم و با بیش از ۴ هزار نفر از هنرمندان، نویسندگان و روزنامه نگاران عمدتاً گمنام دیدار گروهی و فردی داشتیم.

چشم امید صندوق اعتباری هنر به دولت و مجلس

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با اشاره به نقش مؤثر اهالی فرهنگ و هنر در شرایط سخت کشور گفت: مدیران کشور به این امر واقف هستند که حوزه فرهنگ و هنر چه نقش سرنوشت سازی را در یکپارچگی و انسجام یک ملت ایفا می کند به خصوص در جامعه ای که اقوام و گروه های فرهنگی و قومی متنوعی در کنار هم به سر می برند. امیدواریم با حمایت دولت و مجلس از این صندوق ارائه خدمات حمایتی به جامعه فرهنگ و هنر کشور گسترش یابد.

تلاش کمیسیون فرهنگی در رفع مشکلات

حجت الاسلام احمد مازنی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی - به دیدار خود با هنرمندان کشور اشاره کرد و گفت: در دیدار با هنرمندان، صنوف و انجمن های فرهنگی و هنری به مشکلات و مسائل این حوزه اشاره می شود. من به عنوان یک مسئول تلاش می کنم تا مشکلات این گروه از افراد جامعه حل شود.

مازنی در ادامه افزود: گزارش عملکرد صندوق اعتباری هنر نشان می دهد اتفاقات مثبتی در حوزه حمایت از اهالی فرهنگ و هنر صورت گرفته است. صندوق اعتباری هنر سازمانی است که می تواند نقش بسزایی در شکوفایی فرهنگ و هنر کشور ایفا کند.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: در این نشست گزارش خوبی از صندوق اعتباری هنر ارائه شد در جلسات بعدی موارد دیگری از مشکلات صندوق اعتباری هنر مانند مباحث بودجه ای، توسعه خدمات و... بررسی می شود. ما نیاز به گفت وگوی بیشتر برای برطرف شدن مسائل هنرمندان کشور داریم.