محسن نیرومند روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: بیشترین حوادث سال گذشته در بخش صنعت و تولید با ۸۳۴ مورد، ساختمان ۳۵۹ مورد، فعالیت ها و خدمات عمومی ۲۴۳ مورد بوده است.
وی با بیان اینکه ۹۶ درصد حادثه دیدگان در سال ۹۷ را مردان و چهار درصد آنها را زنان تشکیل می دهند، اظهارداشت: اجرای برنامه آموزش کارگران ساختمانی گام مؤثری در کاهش این حوادث خواهد بود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اصفهان بیان کرد: بیش از ۷۲ درصد علل بروز حوادث در اثر عدم نظارت، عدم آموزش و شرایط ناایمن کارگاه است که قصور آن متوجه کارفرما و کمتر از ۲۸ درصد بدلیل رفتار نا ایمن کارگران و عدم استفاده از وسایل حفاظت فردی است.
وی تصریح کرد: کارفرمایان بدلیل استفاده از بیمههای مسئولیت مدنی و به منظور بهرهمندی حداکثری از خسارات پرداختی توسط شرکت های بیمهگذار، در حوادث ناشی از کار دفاع مؤثری از خود نمی کنند و این امر موجب شده علل بروز حوادث بیشتر متوجه کارفرمایان میشود از طرفی تجهیزات و ماشینآلات موجود در بسیاری از صنایع فرسوده و به روزرسانی نشده است.
نیرومند خاطرنشان کرد: اجرای آئیننامه اخذ صلاحیت ایمنی پیمانکاران و الزام پیمانکاران به اخذ صلاحیت ایمنی، اجرای مدل خود بازرسی و استقرار مسئولان ایمنی در کارگاهها، آموزشهای ارائه شده به کارگران و کارفرمایان براساس آئیننامه آموزش ایمنی کارگران، کارفرمایان و پیمانکاران در سطح گسترده در استان، کیفیت بخشی به بازرسیهای انجام شده توسط بازرسان کار و کاهش بخشی از فعالیت های اقتصادی بویژه در پروژههای عمرانی و ساختمانی از دلایل عمده کاهش حوادث ناشی از کار در این استان است.
بر اساس نتایج سرشماری نفوس و مسکن ۹۵ جمعیت استان اصفهان پنج میلیون و ۱۲۰ هزار و ۸۵۰ نفر است که از جمعیت استان اصفهان حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار مرد (۵۱ درصد) و ۲ میلیون و ۵۲۰ هزار زن (۴۹ درصد) هستند.
همچنین براساس نتایج سرشماری ۹۵، استان اصفهان دارای یک میلیون و ۷۷۹ هزار و ۳۶۶ نفر جمعیت فعال است که از این تعداد یک میلیون و ۵۱۹ هزار و ۵۶۹ نفر شاغل و ۲۵۹ هزار ۷۹۷ هزار نفر بیکار است.
در استان اصفهان ۹ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی و ۱۵۰ هزار واحد صنفی وجود دارد.
د رمجموع یک میلیون و ۹۰ هزار کارگر بیمه شده در استان وجود دارد که با احتساب خانواده های آنها ۶۴ درصد جمعیت کل استان را تشکیل میدهد.