مسکو – ایرنا - دولت اوکراین امکان بازدید گردشگران از اتاق فرمان راکتور چهارم (راکتور آسیب دیده) نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل که پیشتر محلی ممنوعه بود را صادر کرده است.

برای نخستین بار است که به مردم اجازه داده می‌شود از اتاق فرمان راکتور چهارم پس از بازسازی و تعمیرات اساسی آن بازدید کنند.
بر اساس گزارش رسانه‌های اوکراینی، به دستور ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین، مسیرهای جدید برای بازدید از نیروگاه چرنوبیل تعیین شده و موانع برای بازدید گردشگران برطرف شده و گردشگران اجازه دارند از تاسیسات آسیب دیده این نیروگاه هم عکس و فیلم بگیرند. 
در گزارش خاطرنشان شده است: پس از حادثه نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل، شهر ۵۰ هزار نفری چرنوبیل به شهر اشباح تبدیل شد.
به تازگی خبرنگاران برای نخستین بار توانستند از اتاق فرمان راکتور آسیب دیده نیروگاه چرنوبیل بازدید و از سرپوش محافظ راکتور که صفحه فولادی بزرگ به وزن ۳۶ هزار تن است بازدید کنند.
زلنسکی اخیرا گفته بود که زمان برای تحول فرا رسیده است. چرنوبیل همواره بخش منفی کشور اوکراین بود و دولت این کشور آماده است که راهگذری سبز برای گردشگران ایجاد کند.
به گفته وی، چرنوبیل مکان بی‌نظیری در جهان است و در آن طبیعت بار دیگر پس از فاجعه فنی احیا شده است.
پایگاه اطلاع رسانی نیروگاه هسته‌ای آسیب دیده چرنوبیل سال گذشته اعلام کرده بود که گردشگران می‌توانند با پرداخت ۲۷۰۰ گریونا (معادل یکصد دلار) از تمام بخش‌های نیروگاه حتی داخل مرکز مدیریت بلوک سوم و بلوک چهارم که بر اثر انفجار نابود شده بود، بازدید کنند.
 براساس تصمیم دولت اوکراین، افراد بالای ۱۸ سال می توانند با پرداخت ۱۰۰ دلار از تمام بخشهای این نیروگاه دیدن کنند.
گفتنی است، حادثه چرنوبیل ساعت یک و ۲۴ دقیقه بامداد ۲۶ آوریل سال ۱۹۸۶ (۱۳۶۵) رخ داد و شعله‌ای شبیه به رنگین کمان به بلندای ۱۰۰۰ متری آسمان اوکراین را نورانی کرد که حتی سبب فوران ابرهای اتمی به جو شد.
اکنون نیز مناطق نزدیک نیروگاه چرنوبیل پس از گذشت ۳۰ سال به دلیل وجود ماندگاری آلودگی شدید پرتوی و رادیو اکتیوی برای ۲۰ هزار سال و مناطق پیرامونی هم حداقل برای سه هزار سال غیرقابل سکونت تشخیص داده شده است.
انفجار در راکتور شماره چهار نیروگاه هسته ای چرنوبیل شمار زیادی کشته و مصدوم برجای گذاشت، صدها هزار نفر را از خانه و کاشانه خود کوچاند و یک منطقه بزرگ با پیشرفته ترین تاسیسات و یک شهر با امکانات رفاهی ویژه کارکنان این نیروگاه نیز غیرقابل استفاده شد.
این واقعه با هزینه‌ای بالغ بر ۲۰۰ میلیارد دلار پرخرج ترین حادثه تاریخ بشمار می‌رود و گورباچوف آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی خسارت های ناشی از این حادثه را دلیل فروپاشی شوروی دانسته است.