تهران- ایرنا _ معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یونس شکرخواه را سمبل اخلاق، مهربانی و گذشت توصیف کرد و گفت: تکریم ۳۰ سال تلاش رسانه ای او درواقع تقدیر از رسانه است.

محمد خدادی روز سه شنبه در آئین تکریم از ۳۰ سال تلاش رسانه ای یونس شکرخواه در فرهنگسرای رسانه جامعه مطبوعاتی ایران اسلامی را قدیمی صمیمی و همچنان پویا دانست که به برکت وجود افراد و پیشکسوتانی چون شکرخواه به امروز رسیده است.

وی گفت: هرچند امروز رسانه ها از لحاظ کمی به اوج خود رسیده اند اما این خود دغدغه ای برای اهالی رسانه شده است.

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به روند برگزاری این آئین گفت: این مراسم را به نمایندگی از جامعه رسانه ای کشور برگزار کردیم و حق همگان می دانیم که در آن به ایراد سخن بپردازند.

خدادی در عین حال گفت: جامعه مطبوعاتی ایران در کنار کمیت، کیفیت عمیقی هم دارد و شکرخواه شاخص غنای فرهنگی ما است.

وی ادامه داد: ایران امروز محصول اقتدار و همبستگی است. باور کنید در روزهای حساسی به سر می‌بریم که آینده کشورمان را ترسیم می‌کند.

وی ادامه داد: قدرت ما در آینده و افکار ما است و تقدیر از امثال شکرخواه در حقیقت تقدیر از خودتان است. شکرخواه برگرفته از دل شما است و مهربانی او چیزی جز صمیمیتش نیست.

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه شخصیت شکرخواه را به سه ضلع مثلثی با اضلای «اخلاق»، «مهارت» و « دانش» توصیف و تشبیه کرد و گفت: یکی از ضلع‌های مثلث زندگی او اخلاق است که نیاز امروزی ما و گمشده در رسانه های ما و ماموریت اول روزنامه نگاری تکثیر خوبی ها در جامعه است.

وی ادامه داد: دومین ضلع این مثلث مهارت است که همواره در وجود استاد شکرخواه نهادینه شده و او توانست آن را گسترش دهد.

خدادی در ادامه با بیان نقدی به رسانه‌ها عنوان داشت: ضلع سوم دانش شکرخواه است؛ انتقادی به رسانه‌ها دارم و آنهم اینکه رسانه‌ها برای همه می‌نویسند غیر از خودشان و ما نیاز داریم که توجه بیشتری به این سه ضلع در رسانه‌هایمان داشته باشیم.

معاون مطبوعاتی با اشاره به برگزاری مراسم‌های خودمانی اصحاب رسانه، گفت: باید لیاقت استمرار جمع خودمونی رسانه‌ها را داشته باشیم و بتوانیم سیره بزرگان این عرصه را ادامه دهیم.

یونس شکرخواه پیوند علم و اخلاق است

نماینده مردم استان تهران در مجلس خبرگان رهبری، دانش و منش را دو ویژگی برجسته استاد یونس شکرخواه عنوان کرد و گفت: امروز به احترام دانش و منش وتکریم این پیشکسوت عرصه رسانه به عنوان پیوند دهنده علم و اخلاق به اینجا آمده ام. 

محسن اسماعیلی با اشاره به ویژگی های اخلاقی و وجودی و شخصیتی استاد یونس شکرخواه ، گفت:‌ وی از شناخته شده ترین اساتید علوم ارتباطات است که آثار فراوانی را قلم زده و از خود یادگار گذاشته است.

وی با اشاره به دانش، علم، اخلاق و هنر این پیشکسوت عرصه رسانه و روزنامه نگاری کشور، اظهارداشت: شکرخواه هم دانشمند و هم هنرمند است که حتی در فناوری نوین نیز پیشتاز می باشد.

این حقوقدان و عضو هیئت‌علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در ادامه منش، رفتار، فروتنی را نیز از دیگر ویژگیهای استاد شکرخواه برشمرد که در وی تجلی یافته است.

به گفته وی بی ادعایی کیمیایی است کم یاب و بلکه نایاب که برغم جایگاه علمی او، همیشه  به فروتنی از او یاد می شود.

اسماعیلی درعین حال گفت:‌ در طول دوران دوستی و رفقات با او هیچگاه گره بر ابرو و پیشانی این استاد پیشکسوت رسانه را ندیدم چرا که حلم و بردباری وی زبانزد است.

نماینده مردم استان تهران در مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دیگر ویژگی ها و جایگاه استاد شکرخواه ، تاکید کرد: نباید هیچگاه الگوهای خوب بومی مانند وی به فراموشی سپرده شوند و لذا باید همواره یاد و خاطر امثال او در اذهان و فعالیت ها زنده و پویا بماند و از طرفی الگویی برای نسل های امروز و آینده شود.

اسماعیلی با اشاره به اینکه افراد پیشکسوت و رسانه ای و اساتید برجسته علوم ارتباطات در این جمع هستند، پیشنهاد کرد دست اندرکاران حوزه رسانه آیین های مشابه را همواره در دستور کار خود قرار داده و اینگونه تکریم ها مستمر ادامه داشته باشد.

آیین تکریم از ۳۰ سال تلاش رسانه ای یونس شکرخواه روز سه شنبه با حضور محمد خدادی معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ، محسن اسماعیلی عضو مجلس خبرگان رهبری و جمعی از پیشکسوتان و اساتید علوم ارتباطات، مدیران عامل خبرگزاریها و رسانه های کشور در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.

آیین تکریم از ۳۰ سال تلاش رسانه ای یونس شکرخواه روز سه شنبه با حضور سید مهدی طباطبایی دبیر ارزشیابی هنرمندان که پیام وزیر را قرآئت کرد، حجت الاسلام سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، اسماعیلی عضو مجلس خبرگان رهبری و جمعی از پیشکسوتان و اساتید علوم ارتباطات در حال برگزاری است.

یونس شکرخواه متولد ۲ تیر سال ۱۳۳۶ در مشهد که پدر روزنامه نگاری آنلاین ایران  نیز محسوب می‌شود، دارای کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی، کارشناسی ارشد ارتباطات و دکترای علوم ارتباطات است.

وی فعالیت‌ حرفه‌ای روزنامه‌نگاری خود را از سال ۱۳۶۰ با ترجمه مقاله‌ای برای روزنامه اطلاعات آغاز کرد. شکرخواه از متخصصان حوزه دانش ارتباطات و از مترجمان این رشته به زبان فارسی است.

پایان‌نامه دکتری شکرخواه کتابی با عنوان روزنامه‌نگاری سنتی و روزنامه‌نگاری سایبر است که در آن به بررسی نگرش صاحبان‌ نظر درباره آثار فناوری‌های نوین ارتباطی بر آزادی بیان پرداخته است.

شکرخواه عضو هیات مؤسس و عضو هیات رئیسه انجمن ایرانی مطالعات جامعه اطلاعاتی، عضو گروه چندرسانه‌ای فرهنگستان هنر بوده و همچنین وی عضو هیات امنا و عضو شورای علمی مدرسه ملی سینمای ایران است.

او در دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی و در مرکز مطالعات و تحقیقات رسانه‌ها تدریس کرده است و در حال حاضر عضو هیات علمی دانشکده مطالعات جهان در دانشگاه تهران است و دروس نظریه‌های ارتباطات، سایبر ژورنالیسم، تحلیل گفتمان انتقادی، سینما و رسانه‌های بریتانیا و مطالعات فرهنگی را تدریس می‌کند.

در کارنامه وی، دبیری بخش بین‌الملل و عضویت در شورای تیتر کیهان (۱۳۷۷-۱۳۶۱)، عضویت در شورای علمی فصلنامه رسانه، ماهنامه تخصصی صنعت چاپ، فصلنامه پژوهش‌های ارتباطی، عضویت در شورای سردبیری کتاب هفته، سردبیری جام جم آنلاین (۱۳۸۴-۱۳۸۱) و سردبیری همشهری آنلاین (از سال ۱۳۸۵) به چشم می‌خورد.