به گزارش شبکه "سی ان بی سی" آمریکا، کلی، دوشنبه، دو روز پس از توقف مذاکرات شنبه بین نمایندگان هسته ای آمریکا و کره شمالی در استکهلم سوئد و ابراز ناامیدی رئیس گروه مذاکرات هسته ای کره شمالی از ارایه نشدن هیچ مطلب تازه ای از سوی آمریکا گفت، اگر واشنگتن به دنبال پیشرفت واقعی مذاکرات است، باید در دادن امتیاز دست و دل بازتر باشد.
کلی خاطر نشان کرد، چارچوب پیروزی مورد نظر "دونالد ترامپ"، صرفنظر کردن کره شمالی از مواد در اختیارش بدون دادن امتیاز زیادی از سوی آمریکاست. اگر آمریکا تصمیم دارد مطالبات جدی هسته ای یا موشکی از کره شمالی داشته باشد، باید در مقابل، امتیازات بزرگی به پیونگ یانگ بدهد.
به گفته این استاد دانشگاه، لغو تحریم های به تنهایی کفایت نمی کند، واشنگتن باید امتیازی خوشایند و چرب و نرمی مانند پایان دادن به انزوای طولانی کره شمالی در نهادهایی مانند صندوق بین المللی پول و بانک جهانی و یا توافقنامه صلح برای پایان دادن به جنگ با کره شمالی بدهد، در غیر این صورت، آمریکایی ها باید وضعیت موجود را بپذیرند.
"دان چامورو"، پژوهشگر موسسه کنترل مخاطرات، نیز از تحولات سیاسی مانند مبارزات انتخاباتی ترامپ برای انتخاب دوباره به ریاست جمهوری و اهرمی به نام استیضاح او، به عنوان عاملی در مذاکرات هسته ای کره شمالی و آمریکا یاد کرد و گفت، کره شمالی نهایت تلاش خود را به کار می بندد.
چامورو خاطر نشان کرد، تعاملات با کره شمالی همواره تا حد زیادی نمایشی بوده است. از این زاویه، توقف اخیر مذاکرات می تواند گامی به سوی مذاکرات بیشتر باشد، مذاکراتی که در جریان آن، پیونگ یانگ ممکن است به دنبال امضای معامله ای پرسودتر از نظر کره شمالی باشد.
مذاکرات هسته ای نمایندگان آمریکا و کره شمالی که پس از نشست بی نتیجه فوریه سران دو کشور در هانوی ویتنام متوقف شده بود، قرار بود شنبه در استکهلم سوئد ازسرگرفته شود. کره شمالی با استناد به دست خالی آمریکا در ارایه سازوکاری جدید در مذاکرات سوئد، از حضور در مذاکرات طفره رفت.
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، این مذاکرات ظرف دو هفته آینده در استکهلم ازسرگرفته می شود اما، رئیس گروه مذاکره کره شمالی گفت که از وجود برنامه ای برای شروع دوباره مذاکرات ظرف دو هفته آینده اطلاع ندارد.