تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۰

پکن- ایرنا- چین که اکنون به یکی از کشورهای سرآمد در زمینه اکتشاف در ماه و کرات آسمانی تبدیل شده است اعلام کرد به دنبال موفقیت در ماه به دنبال کاوش در کره مریخ است و قرار است این مهم را از سال آینده میلادی آغاز کند.

یکی از مقامات ارشد پژوهشگاه فناوری فضایی چین اعلام کرد که این کشور از سال آینده، کاوش مریخ را آغاز خواهد کرد مریخ کاو چین در مقایسه با ماه کاو، مجهز به فناوری جلوگیری از برخورد با موانع خواهد بود.

«یه پی جیان» روز سه شنبه در پکن در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه کاوشگر مریخ در دست ساخت است و در سال آینده به فضا پرتاب خواهد شد افزود: چین با یک پرتاب سه هدف پژوهش عملی شامل دیدبانی سراسر کره مریخ، فرود کاوشگر بر مریخ و حرکت و گشت کاوشگر روی این سیاره را تحقق خواهد بخشید اگر این کار موفق شود نخستین بار خواهد بود که بشر با یک مأموریت سه هدف را به انجام خواهد رساند.

به گزارش رادیو بین المللی چین، مرکز پروژه ماهنوردی و فضاپیماییِ اداره ملی هوافضای چین هم اعلام کرد ماهنشین چانگ ئه 4 و ماهنورد یو تو 2 با پشت سر گذاشتن مهلت طراحی شده برای فعالیت خود که 10 ماه بود، همچنان با موفقیت به انجام ماموریت اکتشاف علمی خود ادامه می دهند.

کاوشگر 'چانگ ئه 4' که نیمه تاریک ماه را برای جهانیان روشن کرد در نخستین روزهای سال 2019 میلادی به فضا پرتاب شد و برای نخستین بار توانست در سفری پیچیده و با استفاده از تکنولوژی چینی، عرصه های فضا را بشکند و فصلی جدید در تاریخ اکتشافات فضایی جهان بنیان نهد.

سیستم این ماهواره که بسیار پیچیده و با استفاده از چند رله کننده عملیاتی شد برای نخستین بار توانست جوانه های پنبه را به فضا ببرد موضوعی که دانشمندان چینی بعدا از رویش این جوانه ها در کره ماه خبر دادند و جهانیان را شگفت زده کردند.