اسلام آباد - ایرنا - سالانه بیش از ۴۰ هزار نفر از زنان در پاکستان قربانی سرطان سینه به عنوان دومین عامل اصلی مرگ و میر بانوان، می شوند و پزشکان از آن در کشور به عنوان قاتل خاموش یاد می کنند که ناآگاهی و برخی از ملاحظات اجتماعی باعث شده تا این بیماری بی سرو صدا به شکار افراد ادامه دهد.

بیشترین میزان مبتلایان سرطان سینه در قاره آسیا مربوط به پاکستان است و به گفته رسانه های این کشور:برخی از ملاحظات اجتماعی مانند عدم بازگو کردن بیماری سرطان سینه از سوی زنان در این کشور یا همان تعصبات جنسیتی یک مشکل جدی در پیگیری و تشخیص این بیماری است که متاسفانه ناآگاهی نسبت به آن باعث افزایش مبتلایان به سرطان سینه شده است.

پزشکان در پاکستان اعلام کردند: سالانه ۴۰ هزار نفر زن در اثر ابتلا به سرطان سینه جان خود را از دست می دهند و هر سال به ۹۰ هزار نفر به تعداد مبتلایان به این بیماری اضافه می شوند.

به عقیده کارشناسان، پیشگیری سرطان سینه، بهتر و سهل تر از درمان آن است، زیرا ابتلا به این بیماری علاوه بر تحمیل هزینه های کمرشکن مالی بر جامعه، تبعات روانی و اجتماعی سنگینی دارد.

نکته ای که دولت پاکستان را مجبور به چاره اندیشی کرده تا بتواند با اجرای پویش ها موثر در سطح جامعه، آگاهی لازم برای مبارزه با قاتل خاموش زنان این کشور را فراهم کند.

«عارف علوی» رئیس جمهوری پاکستان که خود یک دندان پزشک متخصص است روز گذشته در اسلام آباد طی سخنرانی در مراسم با عنوان مقابله با سرطان سینه، از زنان و جامعه مدنی کشورش خواست تا با کنار زدن برخی از ملاحظات غیرضروری و طرح صریح ابتلا به بیماری سرطان سینه، جلوی این بیماری مهلک را بگیرند.

وی تاکید کرد: نباید منتظر علائم و یا تاثیرات غیرعادی این بیماری بمانیم بلکه زنان می بایست هرماه به پزشک مراجعه کرده و خود را تحت معائنه قرار دهند.

دکتر علوی گفت: احتمال داده می شود که ۱۲ میلیون نفر زن در پاکستان مبتلا به بیماری سرطان سینه شوند اما باید برای جلوگیری از آن، جامعه را آگاه ساخته و طرح سلامت برای زنان را در سراسر کشور گسترش دهیم.

زنگ خطر سرطان سینه

گفته می شود از هر ۹ زن پاکستانی یک نفر مبتلا به بیماری سرطان سینه می شود که گفته می شود علل اصلی عدم تشخیص این بیماری و یا معالجه ناقص آن مربوط به مسائل شدید اقتصادی و اجتماعی در پاکستان است.

کارشناسان بیماری سرطان سینه در پاکستان می گویند: دولت، رسانه ها و مسئولان بهداشتی باید توجه جدی به این بیماری کشنده کرده و باید در کم ترین وقت برای پیشگیری از آن قدم بردارند.

به گفته آنان، افزایش میزان ابتلا به بیماری سرطان سینه زنگ خطر را برای پاکستانی ها به صدا درآورده است بنابراین کمک به آموزش افراد درمورد علائم و درمان این بیماری اجتناب ناپذیر است.

به رشد کنترل نشده سلول های پوشش داخلی مجرای شیری یا لوبول، «سرطان سینه» گفته می شود؛ هر سینه از ۱۵ تا ۲۰ بخش به نام لوب تشکیل شده که به صورت خوشه ای در کنار هم قرار دارند؛ لوب ها مجموعه ای از غدد شیری هستند و هر لوب از بخش های کوچکتری به نام لوبول تشکیل شده است؛ سرطانی که از لوبول آغاز شود، سرطان لوبولار نامیده می شود؛ سرطان سینه در زنان شایع تر است، گرچه احتمال ابتلای مردان نیز به سرطان سینه وجود دارد. 

طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، بیماری سرطان در کشورهای در حال توسعه بیشتر است و طبق آمارها تا سال ۲۰۳۰ میزان شیوع سرطان در این کشورها تا ۷۰ درصد افزایش خواهد یافت.

آمار مبتلایان به سرطان سینه در جهان بسیار بالاست، به طوری که سالانه بیش از ۱۰ هزار نفر به سرطان پستان مبتلا می شوند.

سرطان سینه، تهاجمی ترین نوع سرطان زنان در سراسر جهان است و ۱۶ درصد آمار سرطان های زنان را به خود اختصاص می دهد؛ با توجه به پیشرفت علم، اکثر بیماران درمان می شوند و بدون کوچکترین تغییر به زندگی خود ادامه می دهند، اما کارشنسان و پزشکان می گویند که پیشگیری سرطان سینه، بهتر و سهل تر از درمان آن است، زیرا ابتلا به این بیماری علاوه بر  تحمیل هزینه های کمرشکن مالی بر جامعه، تبعات روانی و اجتماعی سنگینی دارد.