بیروت- ایرنا- با وجود برگزاری دومین انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی طی شش ماه اخیر ، اختلافات حزبی و گسترش شکاف بین سیاستمداران صهیونیستی مانع از تشکیل کابینه شده است.

در این میان بنیامین نتانیاهو در حالی سخت در تلاش برای حفظ قدرت و پست نخست وزیری است که پرونده مربوط به فساد و رشوه مانند سایه ای سیاه بر سر او قرار دارد و شاید وی با درک عواقب این موضوع  است که به هر ریسمانی برای حفظ قدرت چنگ می زند تا از محاکمه و مجازات زندان در امان بماند.

نتانیاهو به این منظور تشکیل کابینه فراگیر را پیشنهاد کرده است اما بر اساس یک نظرسنجی‌ ، نیمی از صهیونیست‌ها مخالفت خود را با تشکیل کابینه فراگیر به ریاست وی اعلام کرده اند.

پایگاه خبری صهیونیستی "والا نیوز" در این باره نوشت: نتیجه این نظرسنجی که به شکل اینترنتی و بین افراد بالاتر از ۱۸ سال انجام شد، حاکی از این است که  نیمی از ساکنان سرزمین‌های اشغالی از تشکیل کابینه فراگیر به ریاست  نتانیاهو حمایت نمی‌کنند.

۴۲ درصد از پاسخ‌دهندگان از تشکیل کابینه فراگیر با حضور حزب "آبی و سفید" و "لیکود" به نخست وزیری نتانیاهو حمایت کرده و ۸ درصد نیز گفته‌اند در این مورد نظری ندارند.

این در حالی است که  نتانیاهو رهبر حزب لیکود و بنی گانتس رهبر حزب  آبی و سفید،  تشکیل کابینه فراگیر با حضور هر دو حزب را خواستار شده‌اند اما مذاکرات آنان با شکست روبه رو شد به این معنی که حزب گانتس به دلیل پرونده‌های فساد نتانیاهو با پیوستن به ائتلافی با ریاست او مخالف است.

از سوی دیگر چنانچه انتخابات برای سومین بار برگزار شود پیش بینی نمی شود که میزان آرای احزاب تغییر کند و تمامی احزاب همان رأیی را بدست خواهند آورد که هم اکنون در اختیار دارند.

واقعیت هایی که انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی برملا کرد

یکی از مهم ترین واقعیت هایی که انتخابات پارلمانی اخیر در رژیم صهیونیستی برملا کرد وجود شکاف روز افزون در ساختار داخلی رژیم صهیونیستی است تا جایی که به شکل جدی موجودیت آن را در معرض تهدید قرار داده است.

به نوشته روزنامه "الاخبار" نتایج انتخابات اخیر در سرزمین های اشغالی حاکی از برخی واقعیت‌ها است که یکی از مهم‌ترین آنها گسترش شکاف بین ساختارهای مختلف جامعه صهیونیستی تا مرز تهدید جدی علیه موجودیت و آینده این  رژیم است.

"رووفین ریولین" رئیس رژیم صهیونیستی در جریان افتتاحیه کنفرانس سالیانه هرتزلیا در سال ۲۰۱۵ تاکید کرد که اسرائیل متشکل از چهار گروه مهم است که ادامه فعالیت بدون حضور و مشارکت آنها امکان پذیر نیست.

این گروه ها عبارتند از:لائیک‌ها، افراطی‌های حریدی،افراطی‌ها و عرب ها .

وی با اشاره به شکاف‌ بین اعضای کابینه رژیم صهیونیستی در مورد تاثیر منفی آن بر موجودیت اسرائیل هشدار داد.

همزمان با این هشدار بسیاری از رسانه‌های صهیونیستی به امکان اتحاد و همکاری و مشارکت بین اعضای کابینه به دیده تردید می نگرند.

یکی از مهمترین نتایج انتخابات اخیر مسدود بودن فهرست فراکسیونها و گروه‌های چهارگانه و مخالفت آنها با ورود گروه‌های دیگر به لیست خود بود. در دور دوم انتخابات نیز همین اتفاق تکرار شد در نتیجه باید گفت اگر چند بار دیگر انتخابات در سرزمین های اشغالی برگزار شود، نتیجه همین خواهد بود.

به عقیده ریولین تقریبا هرگز نمی‌توان بین عرب‌ها و سه گروه دیگر اتحاد و اشتراک ایجاد کرد. تنها نقطه مشترک آنان زندگی در جغرافیای سرزمین‌های اشغالی است اما در سایر موارد بین آنان اختلاف نظر اساسی وجود دارد.

به هر حال هر کدام از ساختارهای چهارگانه رژیم صهیونیستی هویتی مشخص به خود دارند که هرچند  تل‌آویو سعی دارد تمام آنها را در چارچوب هویت اسرائیلی جمع کند، اما تحقق این هدف محال است بنابراین به نظر می‌رسد هشدارهای مطرح شده در خصوص شکاف‌های ساختاری در رژیم صهیونیستی جدی است.