تهران - ایرنا - معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: به منظور کاهش آلودگی‌های لاشه دام و مخاطرات بهداشتی، دستورالعمل پشم چینی گوسفندان قبل از کشتار در دی ماه امسال عملیاتی می شود.

«علی صفر ماکنعلی» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره بخشنامه پشم چینی گوسفندان قبل از کشتار، افزود: تاکنون با کشتار دام در کشتارگاه‌ها عملیات جدا کردن پشم از پوست گوسفند انجام می‌شد که همین امر مشکلات بهداشتی و حتی اقتصادی در پی داشت.

وی افزود: این فرایند علاوه بر احتمال انتقال آلودگی به لاشه دام موجب می‌شد تا پشم مورد استفاده صنعت فرش کشور  پس از کشتار و با عملیات دباغی و نمک سود شدن بدست بیاید که باعث تخریب و کاهش کیفیت پشم برای صنعت فرش کشور می‌شد.

به گفته ماکنعلی، پیش از این برای استحصال پشم، پوست دباغی می‌شد و با بکارگیری از فرایند نمک سود شدن و استفاده از دیگر مواد پشم تولید می‌شد که کیفیت خود را برای بکارگیری در فرش از دست می ‌داد.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: وجود پشم روی دام در حین کشتار آلودگی لاشه را افزایش می‌دهد بنابراین با توجه به اینکه اتحادیه صادرکنندگان فرش اعلام کردند پشم استحصالی کیفیت لازم را ندارد و این امر در کاهش کیفیت فرش ما تاثیر دارد، سازمان دامپزشکی کشور به این موضوع ورود پیدا کرد.

ماکنعلی گفت: برای کشتار بهینه دام و افزایش کیفیت پشم مورد استفاده در صنعت فرش کشور، بخشنامه‌ای را برای پشم چینی قبل از کشتار دام تهیه و به استان ابلاغ شده است.

وی افزود: در صورت جمع‌آوری نقطه نظرات کشتارگاه‌ها و تشکل‌ها در استان‌ها از دی ماه امسال این موضوع عملیاتی خواهد شد که در کاهش مخاطرات بهداشتی نقش بسزایی خواهد داشت.

به گفته این مقام مسئول : تلاش می شود که علاوه بر کاهش آلودگی لاشه دام، بتوانیم پشم کیفی تولید و عرضه شود تا تولید فرش کشور دچار مشکل نشود.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور خاطرنشان کرد: اکنون سالانه بیش از ۱۲ میلیون راس دام سبک کشتار می‌شود که اگر هر گوسفند به طور متوسط بین دو تا سه کیلوگرم پشم داشته باشد، سالانه بین  ۲۴ تا ۳۶ هزارتن پشم تولید می‌شود.

وی اضافه کرد: این فرایند هیچ هزینه‌ای برای کشتارگاه‌ها ندارد تنها فرایند پشم چینی از بعد از کشتار به قبل از کشتار انتقال می‌یابد که دو تا سه دقیقه بیشتر زمان نمی‌برد و به طور مستقیم وارد صنایع ریسندگی می‌شود که از لحاظ بهداشتی و اقتصادی به نفع منافع ملی کشور خواهد بود.