رشت - ایرنا - معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست‌جمهوری با اشاره به اقدامات ارزشمند انجام شده در روستاها بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی گفت: به طور مشخص گاز رسانی روستایی در دولت تدبیر و امید، ۱۱۰ درصد نسبت به گذشته رشد داشته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا،  محمد امید عصر سه شنبه در همایش روز ملی روستا در سالن غدیر استانداری، با بیان اینکه گاز رسانی یک  خدمت جدید است که به ویژه در دولت تدبیر و امید توجه ویژه ای به آن شد ، افزود: به افزون بر ۸۵ درصد روستاهای کشور گاز رسانی شده اند که شرایط خوبی در این مناطق بوجود آمده است .

وی با اشاره به اینکه ۶۲ هزار آبادی و روستای کد دار در کشور وجود دارد  ، تصریح کرد: از این تعداد ۳۹ هزار روستا بالای ۲۰ خانوار هستند و از جمعیت ۳۱ میلیون نفر ، ۹۵  درصد روستاهای کشور بالای ۲۰ خانوار هستند که  معادل  ۲۰ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در روستاهای بالای ۲۰ خانوار در  کشور مستقرند و برق  رسانی به کشور از روستاهای بالای ۲۰ خانوار گذشته و به روستاهای ۱۰ خانوار رسیده است.

وی اظهار کرد:  برخی از خدمات در دولت تدبیر و امید به صورت ویژه دیده شده همچون بحث ارتباطات تلفنی و مخابراتی در کشور حدود ۹۰۰ درصد معادل ۹ برابر رشد داشته است.

امید ادامه داد: آبرسانی و  برق رسانی در کشور نیز ۴۰ درصد رشد داشته و امیدواریم تا پایان سال اینده تقریبا تمامی روستاهای کشور را بتوانیم به شبکه اطلاعات ملی وصل  و ابرسانی را صد درصدی انجام دهیم.

وی گفت: در کنار این خدمات؛ از مجموع اعتبارت دهیاری ها از سال تاسیس تا کنون؛  نزدیک ۱۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه شده که  از این مبلغ ۱۶  هزار میلیارد تومان در این دولت بوده که نشاندهنده آنست ۷۰ درصد اعتبارات دهیاری ها در این دولت اختصاص یافته است.

امید تصریح کرد: با مصوبه اخیر دولت شرایط بهتری  برای دهیاری ها فراهم شده و اگرچه ایده ال نیست؛ اما مسیر دولت نسبت به دهیاری ها توجه است که  البته با وجود تمامی خدمات انجام شده مهاجرت را از روستاها داشته ایم.

وی جمعیت روستایی کشور را قبل از انقلاب ۲۱ میلیون نفر و در حال حاضر نیز ۲۱ میلیون نفر عنوان و تصریح کرد: براساس بررسی های انجام شده ۲۱ میلیون نفر ساکن در روستاها در قبل از انقلاب ۶۵ درصد جمعیت کشور را تشکیل می داد اما اکنون این  میزان ساکن روستا ،  ۲۶ درصد جمعیت کشور است.

امید آسیب به تولید ، شهرها و زیر ساخت ها را از نتایج مهاجرت روستاییان به شهرها عنوان و  خاطر نشان کرد: نتوانستیم فرصت ها و اشتغال جدید را با وجود ایجاد امکانات در روستاها داشته باشیم  ولی با پیگیری نمایندگان مجلس و لایحه ای که دولت ارائه داد؛ یک و نیم میلیون دلار اعتبار در قالب تسهیلات ویژه روستائیان و عشایر اختصاص یافت که آمارها بیانگر اثرات خوب این تسهیلات است .

وی تصریح کرد:  این یک و نیم میلیارد دلار معادل ۱۸ هزار میلیارد تومان است که  ۱۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان آن تا کنون ابلاغ شده تا بانک های عامل آن را در اختیار روستاییان قرار دهند که از این ۱۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان ،  ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تا کنون جذب شده است.

سهم اشتغال روستاییان با  پرداخت تسهیلات ۲۰ درصد افزایش یافت

امید خاطر نشان کرد: تا قبل از سال ۹۷ ، در سال های ۹۶ و ۹۵ در بهترین شرایط تسهیلات اشتغال روستاییان پنج درصد بود اما با تسهیلات پرداخت شده سهم اشتغال روستاییان از اشتغال کشور به ۲۵ درصد رسیده است.

 وی اظهار کرد: بنا بر آمار ثبت شده کارآفرینان؛ ۲۰۰ هزار فرصت شغلی و بنا بر آمار مرکز آمار ایران ۱۴۵ هزار فرصت شغلی با پرداخت این تسهیلات ایجاد  شده است.

 امید با تاکید بر اینکه  امروز زمینه برای حرکت و پرش روستاها فراهم است، گفت: افزون بر ۹۰ درصد روستاها راه آسفالته دارند و تمامی روستاها خواستار وصل شدن به شبکه ارتباطات و فناوری اطلاعات روز کشور  هستند.

امید با اشاره به ظرفیت بالای گیلان ، سهم استان را در تسهیلات اشتغالزایی ۴۰۰ میلیارد تومان عنوان و تصریح کرد: ۳۵۰ میلیارد تومان از این اعتبار وصول شده که گیلان جزو استان ها خوب کشور هم در کیفیت و هم کمیت در این زمینه است و برای طرح های منطقه ای با ماهیت ملی، ظرفیت های جدیدی را برای استان رقم می زنیم؛ ضمن اینکه گیلان قویترین و پا به کارترین استان است و کمک می کنیم تا بتواند حضور فعال تر و موثر تر در کشور داشته باشد.

پانزدهم مهرماه، روز روستا و عشایر نامگذاری شده است.

۷۲۹۶/۲۰۰۷