تارنمای روزنامه "رأی الیوم" که از لندن منتشر می شود، به قلم "عبدالباری عطوان" نوشت: شاید رئیس جمهوری آمریکا با تصمیم غافلگیرکننده اش برای خروج نظامیان آمریکایی از سوریه، هدیه ای سمی به رجب طیب اردوغان باشد و وی و ارتش ترکیه را در یک تله بسیار خطرناک گیر انداخته باشد، بطوری که احتمالا خروج از آن برای نظامیان ترک بسیار سخت خواهد بود.
عطوان نوشت: شاید دامی که ترامپ برای ترکیه در سوریه در نظر گرفته است، با اندکی تفاوت به مانند دامی باشد که عربستان در یمن و آمریکا در افغانستان و عراق گرفتار آن شدند.
سردبیر رأی الیوم نوشت: ترامپ نمی تواند گناه اردوغان برای خرید "اس ۴۰۰" روسیه و برتری دادن این سامانه روسی بر سامانه پاتریوت آمریکا را ببخشد.
عطوان اظهار کرد: بیرون کشیدن نیروهای آمریکایی از سوریه، خنجر مسموم جدیدی در پشت گروه های کردی نیست، بلکه شاید مقدمه ای برای خروج کامل آمریکایی ها از همه کشورهای منطقه و پایگاه های آمریکا در منطقه خلیج (فارس) و در راستای وعده ای باشد که ترامپ در جریان تبلیغات انتخاباتی اش در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد.
** روزنامه الثوره سوریه:
"حسین صقر" در روزنامه "الثوره" چاپ سوریه نوشت: اردوغان به دنبال حضور طولانی مدت در خاک سوریه است و از این طریق می خواهد این مناطق را به مناطقی از خاک ترکیه ملحق کند که در زمان اشغال عثمانی ها و استعمار فرانسه اشغال شده بود، اما این کار هرگز اتفاق نخواهد افتاد، چرا که آن چه در گذشته روی داد، امروز دیگر تکرار نخواهد شد، به همین خاطر هرگونه تحرکی در این زمینه به معنای نوعی قمار باخته برای ترکیه خواهد بود.
**الوطن سوریه:
"عبدالمنعم علی عیسی" در روزنامه "الوطن" چاپ سوریه نوشت: سناریویی که احتمال وقوع آن بیشتر است، ورود نیروهای ترکیه به مناطقی است که در کنترل نیروهای دمکراتیک سوریه (قسد) می باشد، البته این کار در سایه موافقت روسیه و سکوت آمریکایی ها صورت خواهد گرفت، کشوری که اقدام دیگری جز خروج نظامیانش از شمال شرق سوریه ندارد.
علی عیسی ادامه داد: نکته مهم در اینجا این است که تیم پژوهشی درباره سوریه که یک کمیته ۱۲ نفره از سناتورهای جمهوری خواه و دمکرات آمریکایی است، در گزارشی که ۲۵ سپتامبر (سوم مهرماه) در اختیار ترامپ قرار داده اند، به وی توصیه کردند که نظامیان آمریکایی را از سوریه خارج نکند، اما آنچه مشخص است، زمانی که آنکارا بخواهد دست به اقدام نظامی بزند که چنین بنظر می آید، موضع گیری سناتورهای آمریکای ضعیف خواهد بود.
** الرأی اردن
"محمد خروب" در روزنامه "الرأی" چاپ اردن نوشت: یکبار دیگر آمریکا، حمایتش را از متحدانش متوقف کرد، اما این بار این متحدان کردهای سوریه هستند که تمامی تخم مرغ های خود را در سبد آمریکایی ها گذاشته بودند.
خروب بر این باور است که عقب نشینی آمریکا از شمال سوریه، در واقع چراغ سبز واشنگتن به آنکارا به عنوان متحدش در ناتو است که هیچ کشوری نمی تواند مانع از حمله ارتش آنکارا به سوریه و ایجاد یک منطقه امن در شمال سوریه شود.
**روزنامه "السبیل" اردن:
"حازم عیاد" نویسنده نشریه "السبیل" اردن بر این باور است: آنچه در شمال سوریه روی داد، در جاهای دیگر (در خاورمیانه) نیز رخ خواهد داد، همانگونه که ۲۹ سپتامبر (7 مهرماه) مشاهده شد، فرماندهی هوایی آمریکا،از پایگاه "العدید" قطر به آمریکا منتقل شده است.
عیاد نوشت: مطمئنا آمریکا از مناطق دیگری از جمله افغانستان بزودی خارج خواهد شد، مسأله ای که دیگر وزارت خانه های دفاع، امور خارجه آمریکا و دیپلمات های کارکشته این کشور نمی توانند، آن را توجیه یا پنهان کنند.
"دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا دوشنبه (۱۵ مهرماه) دستور خروج نظامیان آمریکایی از سوریه را صادر کرد.
ترامپ با دفاع از تصمیم خود برای خروج نظامیان آمریکایی از شمال سوریه در توئیتی نوشت: زمان آن رسیده است که واشنگتن از جنگهای بیپایان مضحک در منطقه غرب آسیا رها شود.
رئیس جمهوری آمریکا اواخر آذرماه ۹۷، به طور غیرمنتظره اعلام کرده بود که حدود دو هزار نیروی آمریکایی را از سوریه خارج می کند.
خروج نیروهای آمریکایی از سوریه و افغانستان از شعارهای انتخاباتی ترامپ بوده و وی حضور نظامی واشنگتن در این کشورها را هدر دادن سرمایه های مردم ایالات متحده می داند.