ایلام - ایرنا - این روزها هزاران زائر از شمال، جنوب، شرق و غرب کشور خود را به نقطه صفر مرزی مهران می‌رسانند تا از کاروان عشاق حسین جا نمانند اما در این بین مردم استان ایلام بویژه شهرستان مرزی مهران که در میهمان نوازی شهره هستند اگرچه کوتاه‌ترین مسیر رفتن به عتبات عالیات را دارند ولی خدمت‌رسانی به زائران حسینی را به زیارت اباعبدالله(ع) ترجیح داده‌اند و زیباترین صحنه‌های عشق حسینی را خلق کرده‌اند.

به گزارش ایرنا، اینجا صحنه‌های خدمت‌رسانی که دلدادگی به حسین را نمایش می‌دهند آنقدر مسحور کننده و با عظمت است که در لنز هیچ دوربینی نمی‌گنجد و هیچ قلمی توانایی انعکاس آن را ندارد، از کودکی که با دستان کوچکش میوه به زائران می‌دهد، تا پیرمردی که با قد خمیده مشغول چایی دادن به زائران خسته است، یا آن روحانی که کفش‌های زائران را با افتخار تمام واکس می‌زند و یا زنانی که آستین ها را بالا زده و مشغول آماده کردن غذای سر وقت برای میهمانان هستند.

استان ایلام از اوایل دهه ۸۰ و پس از سرنگونی رژیم بعث به دروازده عتبات عالیات تبدیل شد و طی چند سال اخیر نیز در ایام اربعین میزبان خیل عظیمی از زائران حسینی از سراسر کشور برای شرکت در مراسم پیاده روی اربعین است، استانی که اگرچه کمتر از ۶۰۰ هزار نفر جمیعت دارد اما در طول ایام اربعین چندین برابر جمعیتش از زائران اربعین حسینی پذیرایی می‌کند.

امسال نیز که به ایام اربعین نزدیک می شویم عاشقان حسینی از جای جای کشور عزم سفر به عتبات عالیات کرده و با ورود به مهران آهنگ کوچ عاشقانه شان در قدمگاه زائران حسینی گوش ها را نوازش می‌دهد.

علاوه بر مردم ایلام شمار زیادی از عاشقان اباعبدالله(ع) از مناطق دور و نزدیک کشور نیز خود را به نقطه صفر مرزی مهران رسانده و بجای عزیمت به کربلا شبانه روزی در حال خدمت‌رسانی به زائران هستند.

شمار زیادی از مردم منازل خود را برای اسکان و پذیرایی از زائران حسینی تجهیز کرده و با مهمان‌نوازی از این افراد عشق و ارادت خود به خاندان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) را ابراز می کنند.  

جمع دیگری از مردم نیز بصورت داوطلبانه با کمیته‌های مختلف ستاد اربعین مشارکت دارند و با شرکت در پخت غذا و تهیه میان وعده در حال فعالیت و خدمت‌رسانی هستند.

از طرفی کارکنان دستگاه های اجرایی نیز که عضو ستاد اربعین هستند از چند هفته قبل از عزیمت زائران حسینی به مهران، مهیای تهیه امکانات و خدمات‌رسانی به این عاشقان هستند و دست به دست هم داده تا میزبان شایسته‌ای برای میهمانان حسین(ع) باشند.

خدمت رسانی سرخ پوشان هلال احمر به عاشقان حسینی

یکی از این دستگاه های خدمت رسان سرخ پوشان هلال احمر هستند که فعالیت آنها از ۱۳ مهرماه با استقرار پایگاه های امداد و نجات در محورهای ارتباطی استان در حال تلاش برای خدمات رسانی به حادثه دیدگان سوانح احتمالی و کاهش حداکثری تعداد جان باختگان هستند.

به گفته مدیرعامل جمعیت هلال احمر ایلام، در این زمینه ۲۸ پایگاه امداد و نجات هلال احمر با حضور امدادگران در محورهای مختلف ارتباطی مسیر تردد زائران دایر شده است تا خدمات  به زائران را در مواقع نیاز ارایه کنند.

حسین عارفی بیان کرد: از طرفی کمپ اسکان زائران نیز در پایانه برکت و با برپا کردن ۱۲ تخته چادر گروهی با ظرفیت هر چادر ۲۵۰ نفر دایر شده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر ایلام یادآور شد: همچنین با رایزنی انجام گرفته با جمعیت هلال احمر یک فروند بالگرد امدادی نیز در این مدت به منظور تسریع در امداد رسانی به مصدومان حوادث احتمالی مستقر خواهند شد.

عارفی، استقرار پنج تیم امدادی موتوری در مسیرهای مختلف تردد زائران بویژه پایانه مرزی مهران را از دیگر اقدام های این جمعیت در ایام اربعین امسال برشمرد.

 استقرار تیم اورژانس اجتماعی و ستاد گمشدگان بهزیستی در مرز مهران

اداره کل بهزیستی ایلام نیز یکی دیگر از دستگاه های خدمت‌رسان به زائران حسینی است که با استقرار ستاد گمشدگان و تیم اورژانس اجتماعی کار ساماندهی زائران گمشده را انجام می دهد.

به گفته مدیرکل بهزیستی ایلام، ستاد گمشدگان بهزیستی مستقر در مرز مهران در زمینه ساماندهی و خدمات‌رسانی به زائران گمشده در ایام اربعین فعالیت دارد.

زهرا همتی افزود: در این ستاد، تیم اورژانس اجتماعی بهزیستی مستقر شده و افراد گمشده در هر سنی تا زمان سپردن به خانواده‌هایشان توسط مددکاران و نیروهای این سازمان، خدمات لازم را دریافت خواهند کرد.

وی اظهار کرد: بهزیستی به عنوان عضو ستاد اربعین حسینی در کنار سایر دستگاه‌های اجرایی با استفاده از ظرفیت‌ها و امکانات لازم خدمات‌دهی به زائران حسینی را انجام می‌دهد.

مدیرکل بهزیستی ایلام همچنین از استقرار تیم توانبخشی در مرز مهران برای خدمات‌دهی به زائران سالمند و معلول خبر داد و گفت: از طریق این تیم خدمات مختلف از جمله فیزیوتراپی و توزیع وسایل توانبخشی به زائران ارائه می‌شود.

پذیرایی کمیته امداد از زائران حسینی

کمیته امداد امام خمینی(ره) ایلام نیز با  راه‌اندازی آشپزخانه در مرز مهران با پخت غذای گرم و تهیه میان وعده از زائران پذیرایی می‌کند.

به گفته مدیرکل کمیته امداد ایلام، بزرگترین موکب این نهاد در مرز مهران دایر است و با راه اندازی آشپزخانه در سه وعده روزانه از زائران اربعین حسینی با غذای گرم و میان وعده پذیرایی می‌کند.

به گفته ضیاء رضایی، بخشی از خدمات رسانی این نهاد به زائران در مرز مهران با مشارکت استان آذربایجان شرقی انجام خواهد شد.

وی همچنین یادآور شد: تمام مراکز و دفاتر این نهاد در مسیرهای تردد زائران اربعین حسینی برای اسکان تجهیز شده‌اند تا خدمات دهی لازم را به زائران داشته باشند.

مدیرکل کمیته امداد ایلام با ذکر اینکه این نهاد همچنین آماده خدمت رسانی به زائران در راه مانده و نیازمند است، افزود: خدمات رسانی این نهاد در ایام اربعین ویژه عموم مردم اعم از مددجویان زیر پوشش و غیر مددجویان است.

پخت روزانه ۱۲ هزار پرس غذا از محل نیت واقفان ۶ استان در مهران

مدیرکل اوقاف و امور خیریه ایلام نیز در این خصوص گفت: درآمد موقوفات ۶ استان کشور اربعین امسال برای خدمات دهی زائران اباعبدالله الحسین(ع) در مهران هزینه خواهد شد.

حجت الاسلام مرتضی عزیزی افزود: اربعین امسال از طریق ادارات اوقاف و امور خیریه ۶ استان کشور ۲ موکب بزرگ فرهنگی و تغذیه و اسکان در مهران راه اندازی شده است.

وی با ذکر اینکه هزینه این موکب با اجرای نیت واقفین است، تاکید کرد: به همین منظور از محل درآمد موقوفات این استان ها برای خدمات رسانی زائران امام حسین(ع) هزینه می شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه ایلام با اشاره به ایجاد آشپزخانه مرکزی توسط این اداره کل در مهران گفت: روزانه ۱۲ هزار وعده غذا در این مکان پخت و بین زائران اربعین حسینی توزیع خواهد شد.

عزیزی اظهار کرد: ۲۰ تن گوشت و ۴۰ تن برنج تاکنون به این اداره کل از سوی خیران ارسال و کار پخت غذا نیز از فردا آغاز خواهد شد.

به گفته وی، خدمات دهی این موکب ها تا یک هفته پس از برگزاری راهپیمایی اربعین و بازگشت زائران از عتبات عالیات ادامه خواهد داشت.

 استقرار ۱۴۰ روحانی در مهران برای خدمات دهی به زائران اربعین

دبیر کمیته فرهنگی، آموزشی ستاد اربعین ایلام نیز گفت: ۱۴۰ مبلغ دینی اربعین امسال برای خدمات دهی به زائران به مناطق مختلف این استان اعزام و در مسیرهای منتهی به مرز مهران مستقر می شوند.

حجت الاسلام حشمت رستمی  افزود: این مبلغان از حوزه های علمیه داخل و خارج استان از روز جمعه هفته جاری در مهران و سایر مسیرهای تردد زائران مستقر خواهند شد.

وی ارائه مشاوره های دینی و فرهنگی، تشریح احکام، پاسخگویی به شبهات، اقامه نمازهای جماعت، راهنمایی زائران و دیگر خدمات را از جمله فعالیت های این روحانیان در مرز مهران برشمرد.

به گفته دبیر کمیته فرهنگی، آموزشی ستاد اربعین ایلام، امسال در مجموع یک میلیون بسته اقلام فرهنگی شامل ادعیه، زیارتنامه، پیشانی بند، کلاه آفتابی و ... تهیه و بین زائران توزیع خواهد شد.

حجت الاسلام رستمی از فعالیت ۳۰ ایستگاه فرهنگی در مسیرهای تردد زائران اربعین حسینی در مرز مهران خبر داد و گفت: در این ایستگاه ها مسابقه نقاشی بین کودکان، ارایه خدمات مشاوره ای و ... انجام می شود.

وی همچنین از فعالیت پنج موکب خدمت رسانی خانواده در مهران خبر داد که از طریق آنها آموزش های همسرداری، فرزند پروری و ... به زائران ارائه می شود.

 دبیر کمیته فرهنگی، آموزشی ستاد اربعین ایلام اظهار کرد: همچنین ۲ ایستگاه نیز در مهران ایام اربعین امسال برنامه های فرهنگی برای کودکان و نوجوانان را خواهند داشت.

حجت الاسلام رستمی برگزاری کنگره شعر عقیق و ارغوان، مسابقه عکاسی از محرم تا اربعین و اجرای نمایش با موضوع اربعین در مهران را از دیگر برنامه های این کمیته در ایام اربعین امسال برشمرد.

شهرداری، نیروی انتظامی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، آموزش و پرورش و شمار دیگری از دستگاه‌های اجرایی استان همگی این روزها در یک عزم همگانی در حال خدمت‌رسانی شبانه‌روزی به زائران حسینی هستند و این شیوه را به زیارت امام حسین(ع) ترجیح داده‌اند.

به گزارش ایرنا، شهرستان مرزی مهران در ۸۵ کیلومتری جنوب غربی ایلام با داشتن مرز بین‌المللی از معابر اصلی و مهم تردد خودروهای شخصی، کامیون های حامل کالاهای صادراتی و خودروهای حامل زائران عتبات عالیات است.

پیش‌بینی می‌شود در ایام اربعین امسال ۷۰ درصد از مجموع زائران مرز مهران را برای تردد انتخاب کنند و هم اکنون به طور معمول در این ایام روزانه بیش از ۱۰۰ هزار نفر از مرز مهران راهی عتبات عالیات می‌شوند.

۷۱۷۱/۶۱۱۹/۶۰۳۲