تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۴

همدان- ایرنا- مدیرکل پزشکی قانونی همدان گفت: قصور احراز شده توسط کمیسیون پزشکی قانونی در پنج ماهه سالجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۵.۶ درصد کاهش داشته است.

علی احسان صالح روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا یادآوری کرد: پنج ماهه نخست سال گذشته ۳۹ پرونده قصور پزشکی در پزشکی قانونی همدان تشکیل شد که ۱۸ پزشک تبرئه و ۲۱ پزشک محکوم شدند.

وی اضافه کرد: ۲۹ پرونده قصور پزشکی از ابتدای سالجاری تا پایان مرداد ماه در این استان تشکیل شده که پس از بررسی های صورت گرفته ۱۶ مورد از پرونده ها به تبرئه پزشک ختم شده و در ۱۳ پرونده پزشک محکوم شده است.

مدیرکل پزشکی قانونی همدان تاکید کرد: بخشی از پرونده های رسیدگی شده درباره قصور پزشکی در پزشکی قانونی همدان شامل موارد ارجاعی از دادگاه های استان و پزشکی قانونی سایر استان های همجوار بوده و این پرونده ها تنها مربوط به همدان نیست.

صالح توضیح داد: برخی مواقع پس از بررسی پرونده شاکی در پزشکی قانونی و تبرئه پزشک، شاکی به رای اعتراض می کند که در صورت شکایت مجدد پرونده در پزشکی قانونی سایر استان ها رسیدگی می‌شود.

وی بیان کرد: ۴۰ تا ۵۰ درصد شکایت های پزشکی منجر به محکومیت پزشک شده و متخلفان مکلف به تامین دیه ناشی از آسیب های وارده به بیمار شدند و در مواردی مطب پزشک پلمب و اجازه طبابت از وی سلب شده است.

مدیرکل پزشکی قانونی همدان اظهار داشت: بیشترین میزان شکایت‌های مردمی در حوزه زنان و زایمان است چرا که این طیف از پزشکان بیشترین مراجعان را دارند و بیماری زنان و زایمان و بارداری نسبت به سایر بیماری ها حادثه خیزتر است.

صالح توضیح داد: با وجود اینکه رشته های زنان و زایمان بیشترین میزان شکایت خود را به خود اختصاص دادند این به معنای بالا بودن تخلف در این حوزه نیست بلکه این رشته ها به گونه ای است که منجر به عارضه پزشکی می شود و برخی  عارضه ها  ناخواسته و برخی بر اثر سهل انگاری هستند.

وی ادامه داد: قصورهای غیر عمدی شامل اشتباه های سهوی است که توسط پزشک به علت کوتاهی در امر معاینه پیش می‌آید و در قانون مجازات انتظامی نظام پزشکی برای این قبیل تخلف ها مجازات پرداخت دیه به بیمار آسیب دیده تعیین شده است.

مدیرکل پزشکی قانونی همدان افزود: قصور عارضه‌ای است که به صورت غیرعمدی برای بیمار اتفاق می‌افتد اما تقصیر به معنی وارد کردن عارضه‌ای به بیمار به صورت عمدی است و تاکنون در استان همدان قصور عمدی از سوی پزشک رخ نداده است.

دکتر صالح، قصور پزشک را به چهار بخش شامل بی مبالاتی، بی احتیاطی، مهارت نداشتن پزشک و رعایت نکردن نظامات دولتی تقسیم بندی کرد.

به گزارش ایرنا سال ۹۶ طبق آمار ۳۳ پزشک و در سال ۹۷ نیز ۴۹ پزشک به علت قصور پزشکی محکوم شدند. که در سال ۹۶، ۴۴ و در سال گذشته ۴۱ پزشک در این سالها تبرئه شدند.

۷۵۲۶/۲۰۸۷