مهدی فتاحی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه طرح واکسیناسیون طیور بومی در راستای پیشگیری از شیوع ویروس نیوکاسل اجرا میشود، اظهار داشت: با توجه به اینکه این ویروس در طیور بومی وجود دارد، سازمان دامپزشکی کشور در راستای حمایت از واحدهای طیور صنعتی، طرح واکسیناسیون علیه این بیماری را همزمان در سراسر کشور اجرا میکند.
وی با بیان اینکه این بیماری به راحتی منتقل میشود و صنعت طیور را به شدت با خطر مواجه میکند، افزود: به همین دلیل طرح واکسیناسیون طیور بومی برای پیشگیری از شیوع این بیماری در میاندوآب از ۱۰ روز پیش شروع شدهاست.
وی با بیان اینکه تاکنون در ۴۰ روستای این شهرستان این طرح اجرا شدهاست، افزود: پیشبینی میشود در میاندوآب ۸۵ هزار قطعه طیور بومی وجود داشته باشد که تا به امروز ۲۵ هزار قطعه آن واکسینه شدهاست.
وی با اشاره به اینکه این نوع واکسن آشامیدنی است، بیان کرد: در این طرح راستیآزمایی هم وجود دارد که نمونههای سرمی از طیور گرفته میشود که یک هفته تا ۱۰ روز پس از واکسیناسیون آزمایش میشود تا بدین وسیله میزان تاثیر واکسن در بدن طیور مشخص شود.
وی تعداد طیور بومکی این شهرستان را حدود ۱۰۰ هزار قطعه عنوان کرد.
در میاندوآب همچنین ۵۰ واحد مرغداری صنعتی فعالیت دارد و بسته به زمان جوجهریزی یک میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه جوجه در هر دوره در آنها پرورش داده میشود.
عامل این بیماری ویروسی از خانواده «پارامیکسوویریده» است که در مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۶۰ درجه سانتیگراد و در مدت زمان سه ساعت در ۵۶ درجه سانتیگراد غیرفعال میشود.
ویروس در PH اسیدی توانایی مقاومت ندارد و غیرفعال میشود ولی عامل این بیماری برای مدت زمان نسبتا طولانی در مدفوع زنده میماند.
بسیاری از گونههای پرندگان وحشی و اهلی میزبان این بیماری هستند و در این میان مرغها آسیبپذیرترین و مستعدترین پرندگان در برابر این بیماری بوده و اردک و بوقلمون کمترین آسیبپذیری را در برابر بیماری نیوکاسل دارند.
سرفهکردن و نفسنفس زدن، بالهای افتاده و آویزان، پاهای کشیده، پیچیدگی سر و گردن، افسردگی و توقف فعالیتهای عادی و فلج شدن کامل پرنده از عوامل این بیماری است.
۹۸۷۱/۶۱۸۵/۲۰۹۳