نشریه "هندو" روز چهارشنبه نوشت: این همکاری به صورت ایجاد یک مرکز هواشناسی منطقه ای میان هند، پاکستان و چین انجام خواهد شد.
ام مهاباهترا، رییس سازمان هواشناسی هند در این زمینه به رسانه ها گفت: از منطقه هندوکش و رشته کوه های هیمالیا به عنوان قطب سوم (پس از قطب شمال و جنوب) در زمین یاد می شود. این امر به دلیل نقش این منطقه در تغییرات جوی است. با این وجود جمع آوری و اشتراک گذاری داده ها در این منطقه ضعیف است. ما در حال مذاکره با کشورهای منطقه برای ایجاد سیستمی جهت اشتراک گذاری اطلاعات هوا شناسی هستیم. این سیستم به پیشبینی بهتر جو کمک خواهد کرد.
هندوکُش و هیمالیا شامل افغانستان، بنگلادش، بوتان، چین، هند، قرقیزستان، مغولستان، میانمار، نپال، پاکستان، تاجیکستان و ازبکستان است. این منطقه حدود ۵ میلیون کیلومتر مربع وسعت دارد و یک جمعیت بزرگ با فرهنگی متنوع را در خود جای داده است. "قطب سوم زمین" دارای منابع وسیع آبهای زیر زمینی است وهمچنین بزرگترین حجم برف و یخ در جهان را خارج از قطب های شمال و جنوب در اختیار دارد.
هندوکش به تنهایی ۸۰۰ کیلومتر از نواحی مرزی افغانستان و پاکستان را دربر می گیرد. این رشتهکوه به دنباله رشته کوههای هیمالیا از نواحی پامیر داخل افغانستان میباشد که از جنوب بدخشان گذشته در دره بامیان که آغاز کوه دیگری است به نام کوه بابا، ختم میگردد.
بر اساس گزارش های منتشر شده، تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین می توانند تاثیرات مخربی بر زندگی مردم در این مناطق داشته باشند. در صورت ادامه گرمایش زمین و افزایش بارش ها، سیل در حوزه رودخانه های بزرگی چون اینداس، گنگ و براهماپوترا افزایش خواهد یافت و در نتیجه زندگی میلیون ها نفر تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
سازمان های بین المللی ناظر بر رخدادهای زیست محیطی در منطقه پیش بینی کردندکه تا پایان قرن ۲۱ شدت سیل و دیگر بلایای طبیعی در منطقه هندوکش و هیمالیا افزایش خواهد یافت.