ساری- ایرنا- مدیرعامل شرکت نیروگاه نکا از اجرای برنامه بازتوانی نیروگاه‌ با هدف افزایش راندمان تولید انرژی برق خبر داد و گفت که تاکنون از ۴۲هزار و ۱۰۹ قطعه مورد نیاز نیروگاهی که در داخل کشور تولید شد، ۲۷ هزار قطعه مورد نیاز توسط مهندسان این نیروگاه بومی‌سازی شده است.

نیروگاه شهید سلیمی نکا در ساحل دریای خزر، در ۲۲ کیلومتری شمال شهرستان نکا در استان مازندران واقع شده است. این نیروگاه در سال ۱۳۵۸ ایجاد شد و اکنون با ۲ هزار و ۲۱۴ مگاوات ظرفیت، یکی از نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و از بزرگترین تولید کننده برق کشور با حدود ۴۰ سال عمر شناخته می شود.

محسن نعمتی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود:  امروز عمده قطعات مورد نیاز نیروگاه توسط مهندسان این نیروگاه تولید و در واقع این قطعات با استفاده از مهندسی معکوس، آنالیز مواد و طراحی جدید بومی سازی شده است.

مدیر عامل شرکت نیروگاه نکا با اشاره به این نکته که برای تحقق این هدف مهم، چندین پروژه بهسازی و بازسازی در تمام واحدها انجام می شود ، گفت: قطعات اصلی نیروگاه که در داخل کشور تولید می شود، کیفیت بالاتری از قطعات خارجی دارد.

وی با اعلام اینکه برنامه های بازتوانی نیروگاه از تابستان سال گذشته با هدف رفع محدودیت و بهبود راندمان واحدها جهت تامین برق مطمئن و پایدار آغاز شده است، گفت: این رویکرد سبب شد تا پیک مصرف برق در تابستان امسال، مازندران بدون خاموشی سپری شود ،چراکه در یک واحد  از چهار واحد نیروگاهی ، ۲۴ مگاوات افزایش تولید صورت گرفته است.

نعمتی ثبت رکورد تولید ۴۴۰ مگاوات انرژی در واحد یک بخاری نیروگاه شهیدسلیمی نکا در تابستان سال جاری پس از ۴ دهه بهره برداری افتخاری ملی دانست وافزود:  همزمان با طرح های بازتوانی نیروگاه نکا با هدف افزایش  ۴۲مگاواتی  برای تابستان سال آینده در دستور کار قرار گرفته است.

 مدیرعامل نیروگاه شهید سلیمی نکاء عملیاتی کردن طرح توسعه این نیروگاه با اجرایی شدن عملیات  ساخت ۲ نیروگاه سیکل ترکیبی با ظرفیت ۳۲۴ مگاوات در سال جاری اشاره کرد و گفت: برای تکمیل این ۲ واحد نیروگاهی یکهزارو ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده است.
نعمتی مدت زمان تکمیل این ۲ نیروگاه را ۲ساله اعلام کرد و  اظهار داشت: با تکمیل این ۲ نیروگاه حدود ۳۲۴ مگاوات به ظرفیت برق تولیدی در نیروگاه شهید سلیمی نکاء اضافه می‌شود.
وی ساخت یک واحد نیروگاه بخار با ظرفیت ۱۶۰مگاوات در حاشیه این نیروگاه را از دیگر برنامه های توسعه این نیرگاه عنوان کرد و گفت: برای این واحد نیز یکهزارو ۲۰۰میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

تعیین ۹ عنوان اولویت تحفقیاتی نیروگاهی  

مدیرعامل نیروگاه نکا از تعیین ۹ عنوان اولویت تحقیقاتی برای سال جاری  این شرکت خبر داد و گفت: اجرای  پروژه های تحقیقاتی همسو با اهداف اقتصاد مقاومتی است .

وی توضیح داد: عنوان های تحقیقاتی برای  ایجاد بهبود در بازدهی سیستم، بهره برداری مطلوب از سرمایه های ملی، بهینه سازی مصرف انرژی، افزایش توان تولید و قابلیت اطمینان واحدها و  جلوگیری از خروج ارز و قطع وابستگی از بیگانگان است.

/۱۸۹۹/۶۹۹۰