سمنان- ایرنا- مدیرکل کتابخانه‌های استان سمنان گفت: شهروندان استان ۶ ماه نخست امسال ۳۷۱ هزار جلد کتاب از کتابخانه‌های عمومی امانت گرفتند که نسبت به سال گذشته ۲ درصد افزایش داشت.

حسین شاکری روز چهارشنبه در نشست انجمن کتابخانه های عمومی استان سمنان در سالن جلسات اداره کل کتابخانه های عمومی این استان بیان کرد: کتابخانه های عمومی استان سمنان در ۶ ماه نخست سال گذشته، ۳۰۵ هزار کتاب به علاقه‌مندان امانت داد.
وی ادامه داد: وضعیت کتابخانه‌های عمومی استان سمنان از لحاظ فضای فیزیکی در شرایط مطلوبی قرار دارد.
وی با اشاره اینکه کتابخانه‌های استان سمنان سال‌های اخیر رتبه‌های سوم تا چهارم کشور را در شاخص تعداد کتاب داشت، افزود: یک میلیون و ۸۷۰ هزار و ۷۴ نسخه کتاب در کتابخانه‌های استان وجود دارد.

شاکری، تعداد کتابخانه‌های عمومی استان سمنان را ۷۱ باب به شکل نهادی و مشارکتی معرفی و بیان کرد: ۵۹ هزار و ۱۹۲ نفر در حال حاضر عضو این کتابخانه‌ها هستند.

وی گفت: اعتبار تملک دارایی‌های سرمایه‌ای شهرستان‌های استان سمنان به تفکیک منابع در سال ۹۸ با اعتبار ۲ هزار و ۴۰۰ میلیون ریال مصوب شده است.

شاکری با اشاره به اهدای هدایای فرهنگی و ۸۰۰ قلم نوشت افزار به سیل‌زدگان استان لرستان از سوی کتابخانه‌های عمومی استان سمنان، گفت: ۶ میلیون ۵۰۰ هزار ریال پول نقد و ۲ میلیون ۵۰۰ هزار ریال واریزی به حساب هلال احمر از سوی کتابخانه‌های استان سمنان به سیل‌زدگان کمک شد. 

مدیرکل کتابخانه‌های استان سمنان با اشاره به کتابخانه عمومی کالپوش که بر اثر رانش زمین به صورت ۱۰۰ درصد تخریب شد، گفت: مراحل جانمایی و تخصیص اعتبار به منظور راه اندازی مجدد این کتابخانه درحال نهایی شدن است.

گسترش فرهنگ کتابخوانی نیازمند جریان‌سازی دوره‌ای است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان نیز در این نشست گفت: گسترش فرهنگ کتابخوانی جامعه نیازمند جریان‌سازی دوره‌ای و متداول است که این امر نقش بزرگ و غیرقابل انکاری در ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی دارد. 
حجت الاسلام والمسلمین علی‌اصغر فضیلت بیان کرد: مسوولان و متولیان فرهنگی در گسترش کتابخوانی در جامعه نقش مهم و حیاتی دارند و باید با راه‌اندازی جریان‌های دوره‌ای بیش از گذشته به این امر کمک کنند.
وی با اشاره به اینکه فعالیت در حوزه‌های فرهنگی مظلوم و مهجور است، ادامه داد: مهجوریت و مظلومت این حوزه نباید مانعی برای تلاش در راه اعتلای فرهنگ جامعه به ویژه در زمینه گسترش فرهنگ کتابخوانی باشد و باید با همه محدودیت‌ها و کمبودها تلاش کرد.
فضیلت، توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی را نیازمند عزم همگانی خواند و افزود: مسوولان و متولیان فرهنگی نیز در این زمینه سهم بسیار مهم دارند که هم‌افزایی در این زمینه از شروط اصلی است. 
وی، دستگاه‌های عضو خانواده اداره کل فرهنگ و ارشاد استان سمنان را دارای ظرفیت بسیار مناسب برای گسترش فرهنگ کتابخوانی در جامعه دانست و استفاده بیشتر از این ظرفیت در طرح‌های ترویج کتابخوانی را در جامعه خواستار شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با اشاره به طرح کتابخوانی کارکنان دستگاه‌های اجرایی، بیان کرد: گرایش به منفعت در ذات انسان‌ها است و به منظور گسترش طرح کتابخوانی میان کارکنان باید شرکت در این طرح به عنوان مولفه و ملاک‌ تشویق و ترفیع قرار گیرد.

اکنون ۷۱ کتابخانه عمومی در استان سمنان با ۱۰۶ کتابدار، مشغول به فعالیت است که از این میزان ۵۳ کتابخانه نهادی و ۱۸ کتابخانه مستقل و مشارکتی است.

مردم سمنان با ماهانه حدود ۶ ساعت و ۳۶ دقیقه مطالعه، در میانه جدول رتبه بندی میزان سرانه مطالعه در استان های کشور قرار دارند.

۷۳۵۹/۶۱۰۳