مهدی رفیعی روز چهارشنبه در پایان جلسه هم اندیشی تولید کنندگان و دست اندرکاران اجرایی مرغ و تخم مرغ قم به مناسبت هفدهم مهرماه روز جهانی تخم مرغ در سالن جلسههای جهاد کشاورزی قم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: نزدیک به ۶ درصد تخم مرغ کشور درقم تولید میشود.
وی با بیان اینکه هماهنگیهای بسیار خوبی در خصوص رعایت اصول بهداشتی امنیتی در مرغداریهای قم صورت گرفته است، یادآور شد: پس از شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سال ۹۶ که به معدوم سازی چند میلیون قطعه مرغ پولت منجر شد، سال گذشته موردی از این بیماری مهلک نداشتیم و در سال جاری نیز مشکلی وجود ندارد، و شرایط تولید تخم مرغ بسیار مناسب است.
وی با اشاره به انجام اقدامهایی از قبیل واکسیناسیون، پایش و مراقبت، ساماندهی کود، آموزش مرغداران و ارتقاء امنیت زیستی در استان گفت: امیدواریم با تعاملی که مرغداران استان با مسئولان دارند امسال بدون آنفلوانزا سپری شود.
رفیعی همچنین با اشاره به زیرساختهای مناسبی که در خصوص تکمیل زنجیره تولید و عرضه تخم مرغ صورت گرفته بیان کرد: چهار مرکز بسته بندی تخم مرغ درقم وجود دارد، و تمام تخم مرغهای تولیدی درمرغداریها باید با گواهینامه حمل، و همچنین مجوز دامپزشکی عرضه شوند.
وی ادامه داد: در خصوص زنجیره مصرف نیز نظارت های مختلفی در استان در حال انجام است، و سال قبل در مورد سامان دهی برچسب های تخم مرغ نیز طرح جدیدی را آغاز کردیم.
وی افزود: بر این اساس، تمام مرغداریهای تخم گذار برچسبهایی که روی کارتنهای خود ثبت میکنند با استانداردهای دامپزشکی اصلاح میشود.
مدیرکل دامپزشکی قم در پاسخ به سوالی در رابطه با تولید تخم مرغ پاستوریزه گفت: تخم مرغهای پاستوریزه تخم مرغ هایی هستند که در فرآیند فرآوری، در مراکز دارای پروانه برای از بین رفتن عوامل عفونی و بیماری زای موجود تحت درجه حرارتی خاصی قرار میگیرند.
وی افزود: معمولا تخم مرغهای نوک زده و شکسته و یا تخم مرغ هایی که آلودگی کود دارند، پاستوریزه میشوند.
وی افزود: تخم مرغ پاستوریزه به صورت مایه عرضه میشود، و در صنعت تخم مرغ در کنار تخم مرغ پاستوریزه، پودر تخم مرغ نیز وجود دارد که برای صنایع غذایی ضروری است.
وی گفت: صنایع غذایی ملزم هستند، تخم مرغ را فقط به صورت مایع و در بسته بندی های مشخص تهیه و استفاده کنند.
این مسئول با بیان اینکه در قم هیچ مرکز تهیه تخم مرغ مایع وجود ندارد، گفت: دو مرکز تهیه تخم مرغ مایع با همکاری اتحادیه های مربوطه در تهران شناسایی شده و تخم مرغهای صنعتی موجود در مرغداریهای استان برای فرآوری با خودروی سردخانه دار به دو مرکز یاد شده انتقال می یابد.
مدیر کل دامپزشکی قم تاکید کرد: عرضه هر نوع تخم مرغ شکسته و نوک زده در مراکز عرضه تخم مرغ استان ممنوع است.
قم چهارمین استان کشور ازنظر تراکم مرغداریهای فعال است، این استان رشد قابل توجهی در صنعت طیور دارد و به طور میانگین هشت درصد نیاز تخممرغ و سه درصد نیاز مرغ گوشتی کشور را تامین میکند.
همچنین هر ساله در قم حدود ۷۰ هزار تن تخممرغ و ۴۰ هزار تن گوشت مرغ تولید میشود که حجم بالایی از آن به سایر استانهای کشور صادر می شود.
۷۴۰۳/ ۶۱۳۳/