حمیدرضا اسماعیلی روز چهارشنبه در پایان نشست هماندیشی تشکلها و دستاندرکاران اجرایی مرغداران قم به مناسبت هفدهم مهرماه روز جهانی تخممرغ در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: شرکت تعاونی مرغداران قم ۱۸۰ عضو فعال دارد.
وی با اشاره به تعداد تشکلهای طیور استان بیان داشت: شرکت تعاونی مرغ تخمگذار یکی از این تشکلهاست که بیش از ۸۰ درصد مرغداران عضو آن میباشند.
وی شرکت تعاونی مرغ گوشتی که بهصورت تخصصی موضوع مرغ گوشتی را پیگیری مینماید را دومین تشکل طیور استان دانست و گفت: شرکت تعاونی بخش سلفچگان نیز که تعدادی از مرغداران عضو آن هستند و زیرمجموعه جهاد کشاورزی و تعاون روستایی فعالیت میکند، دیگر تشکل مرغداری قم به شمار میآید.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد عمدهترین مشکلها و موانع مرغداران استان، کمبود نهاده بهویژه ذرت را ازجمله آن ذکر کرد و افزود: خوشبختانه با پیگیریهای انجامشده توسط شرکت پشتیبانی امور دام و همچنین سازمان جهاد کشاورزی این مشکل در حال برطرف شدن است.
وی یادآور شد: نهادههای موردنیاز مرغداریهای قم بهطور عمده از کشورهای برزیل، اوکراین و روسیه وارد میشود، که مساله تحریمها، واردات از برزیل را که باکیفیتترین ذرت را تولید میکند، با مشکل مواجه نموده است.
اسماعیلی سرمایه در گردش و قیمت تمامشده را نیز از دیگر مشکلهای مرغداران استان دانست.
وی با اشاره به ارزش غذایی بالای تخممرغ و ضرورت قرار گرفتن آن در سبد غذایی خانوارها بیان کرد: بالا رفتن سرانه مصرف و همچنین افزایش صادرات تخممرغ نقش مهمی در متعادل شدن تولید این محصول دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامهای حمایتی از مرغداران استان گفت: تامین نهادههای باکیفیت، ریزمغذیها و افزودنیها بخشی از کارهایی است که در جهت حمایت از مرغداران استان انجام میشود.
وی همچنین خرید تخممرغ از تولیدکنندگان باهدف کوتاه کردن دست دلالان را از دیگر فعالیتها برای حمایت از تشکلهای مذکور دانست و افزود: بازگشت سرمایه در صنعت تخممرغ موضوع مهمی است، ازاینرو کلیه تولیدکنندگان تخممرغ در قم بلافاصله پس از عرضه محصول خود مبلغ آن را دریافت میکنند تا به تولید ادامه دهند.
۶۰۰ واحد مرغداری در استان قم وجود دارد که از این تعداد ۳۱۱ واحد مرغداری گوشتی به ظرفیت پنج میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه و ۱۷۴ واحد مرغداری تخمگذار به ظرفیت هشت میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه است.
قم چهارمین استان کشور ازنظر تراکم مرغداریهای فعال است، این استان رشد قابلتوجهی در صنعت طیور دارد و بهطور میانگین هشت درصد نیاز تخممرغ و سه درصد نیاز مرغ گوشتی کشور را تامین میکند.
همچنین هرساله در قم حدود ۷۰ هزار تن تخممرغ و ۴۰ هزار تن گوشت مرغ تولید میشود که حجم بالایی از آن به سایر استانهای کشور صادر میشود. میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۲۰۸ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.
۷۴۰۳/ ۱۱۷۵