مشهد- ایرنا- مشاور وزیر کشور گفت: شناخت پیشران توسعه منطقه ای، نخستین دستاورد طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی خراسان رضوی و موتور حرکت آن معینهای اقتصادی در هر منطقه هستند و این طرح به مسائل مدیریتی کشور کمک کرده است.

محمدمهدی مروج‌الشریعه روز چهارشنبه در نشست هماندیشی ۱۰۰ معین اقتصادی خراسان رضوی در مشهد افزود: معینهای اقتصادی در قالب طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی خراسان رضوی به یک پدیده استثنایی تبدیل شده‌اند بطوری که این استان هم‌اینک الگوی توسعه برای سایر استانهای کشور است.

وی ادامه داد: در چارچوب "طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی" ابتکار استاندار خراسان رضوی مشارکت مردم و نهادهای مردمی یک اصل می‌باشد لذا این فراتر از طرحهایی است که طرفا بر مبنای مدلهای علمی و دانشگاهی اجرا می‌شوند.

مشاور وزیر کشور همچنین به سیاستهای اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره و بیان کرد: طرحهای توسعه در این چارچوب مبتنی بر مبانی علمی با برشهای منطقه‌ای بوده‌اند اما تضمین امور اجرایی آنها در جایی دیگر رقم می‌خورد بطوری که در اجرا توفیقی نداشتند. 

مروج‌الشریعه همچنین اجرای طرح مثلت توسعه اقتصادی را در قلعه‌گنج در استان کرمان نمونه موفق فاصله گرفتن طرحهای توسعه از اعتبارات، منابع دولتی و اتکا به منابع و توانمندیهای مردمی توصیف و بیان کرد: قلعه‌گنج در آینده یک مثال تاریخی برای همه مناطق کمتر توسعه‌یافته خواهد بود که نشان می‌دهد مسئولان می‌بایست تمرکززدایی را در چارچوب برنامه ششم تسعه کشور سرلوحه کار خود قرار دهند.

وی گفت: همچنین نباید نسبت به واگذاری مسئولیتها به بخش خصوصی نگران بود چنانکه واگذاری مسئولیت "کمیته توسعه صادرات خراسان رضوی" برای دو سال به اتاق بازرگانی، منجر به توفیقات زیادی در این عرصه شد.

مشاور وزیر کشور افزود: شرط بقای طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی در خراسان رضوی واگذاری تمامی اختیارات این حوزه به استاندار است لذا واگذاری اختیارات به استانداران در وزارت کشور دنبال می‌شود.

طرح توسعه وزارت کشور مشابه طرح مثلث توسعه اقتصادی است

وی همچنین به تدوین طرحی برای توسعه مناطق کمتر توسعه‌یافته از سوی وزارت کشور اشاره و بیان کرد: طرح برنامه‌ریزی و توسعه منطقه‌ای برای ۳۱ شهرستان کمتر توسعه‌یافته در سطح کشور که توسط وزارت کشور دنبال می شود مشابه طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی استاندار خراسان رضوی است.

مروج‌الشریعه ادامه داد: این طرح بر مبنای یک مدل علمی دانشگاهی مبتنی بر محورهای دهگانه توسعه در ۳۱ شهرستان کمتر توسعه‌یافته هم‌اینک در مناطق مختلف کشور در حال اجرا است.

وی به تدوین این طرح در قالب "مدل مفهومی، مدل اجرایی و نظامنامه ابلاغی" از سوی وزارت کشور اشاره و بیان کرد: با اجرای این طرح شهرستانهای منتخب مسیری روشنتر و یک نقشه‌راه جامع و دقیق برای توسعه و برنامه‌ریزی خواهند داشت.

استاندار خراسان رضوی پیش از تصدی این مسئولیت، در زمان فعالیت به عنوان استاندار کرمان طرحی ابتکاری و موفق را برای توسعه در قلعه‌گنج آن استان اجرا کرد که مورد توجه و تشویق رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفت. علیرضا رزم‌حسینی با الگوگیری از تجربه موفق قلعه گنج 'طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی' را به عنوان برنامه عملیاتی خود در چارچوب تلاش برای تحقق اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی اعلام و در همین راستا با تقسیم استان به ۱۲ منطقه (بر مبنای شمار حوزه های انتخاباتی) اجرای آن را پیگیری کرده است. 
وی تاکنون در روند اجرای طرح مثلت توسعه اقتصادی فرهنگی شامل سه ضلع 'کارگزاران حکومتی، سرمایه گذران و کارآفرینان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی' که ائمه جمعه نیز به عنوان ناظران عالی در درون آن جای دارند، به همه ۳۱ شهرستان این استان سفر و در همین چارچوب حدود ۱۰۰ تفاهمنامه اقتصادی را با مسئولان محلی و شرکتهای اقتصادی بخش خصوصی به عنوان 'معین اقتصادی' امضا کرده است. 
بر این اساس تاکنون با هدف رفع مشکلات اقتصادی به ویژه در روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته خراسان رضوی صدها پروژه با سرمایه‌گذاری چندین هزار میلیارد ریالی تعریف شده است . در همین ارتباط نهادی نیز با عنوان 'نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی'  توسط استاندار خراسان رضوی تشکیل و فعال شده که وظایف آن فراهم کردن زمینه انتقال تجارب معینهای اقتصادی، کنترل و نظارت بر پروژه‌ها  و عملکرد معینها، پیگیری امور اداری و مشکلات معینهای اقتصادی با نظارت مستقیم فرمانداران است. 
۷۴۸۹/۱۸۵۸