مشیرالحق عابدی روز چهارشنبه در همایش گرامیداشت روز دامپزشکی افزود: بدون شک اگر تلاش همکاران دامپزشکی در میزان و روز قرنطینه دام نبود، سلامتی که در گوشت وارداتی و دام مولد داریم ناقص بود.
وی بیان کرد: خراسان جنوبی دارای ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان است گرچه این مهم ظرفیتی برای استان محسوب میشود اما مضراتی هم ممکن است در قبال تهدیدات زیستی داشته باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه عمده موضوع پدافند غیرعامل در خراسان جنوبی، تهدیدات زیست است ادامه داد: بدون شک اگر در خصوص تهدیدات زیستی که ممکن است بر استان مرزی ما متصور باشد تمهیداتی اندیشیده نشود خساراتی به دنبال خواهد داشت که جبران آن بسیار هزینهبر خواهد بود.
وی اظهار داشت: آنچه در تهدیدات زیستی مطرح میشود بر اساس مطالب منتشر شده در مقالات معتبر، ۸۰ درصد بیماریهای مشترک انسان و دام از طریق ویروس منتقل میشود که میتوان با اقدامات پیشگیرانه این را کنترل و استان مرزی خود را محفوظ نگه داشت.
عابدی یادآور شد: سال ۹۶ بحران بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور شایع شد اما از آنجاییکه در خراسان جنوبی اقدامات از قبیل ایجاد قرنطینه و آموزش جامعه هدف توسط اداره کل دامپزشکی انجام داده بود این استان عاری از این بیماری معرفی شد.
وی با بیان اینکه تعهد سازمانی همکاران ما در سازمان دامپزشکی استان ستودنی است تصریح کرد: مجموعه نیروی انسانی این سازمان در بسیاری از مواقع روزهای سرد و گرم، بارانی و آفتابی جدای از وظیفه سازمانی خود به نقاط مختلف مراجعه و اقداماتی انجام میدهند که کاری بر مبنای دل است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: دامپزشکی خراسان جنوبی وظیفه خطیری در ارتباط با هاب منطقهای شتر امسال و سال آینده بر عهده خواهد داشت.
وی تصریح کرد: اکنون کشور گریبانگیر جنگ اقتصادی است در چنین شرایطی مجموعه کارکنان سازمان دامپزشکی سربازان گمنام حوزه اقتصادی استان هستند.
معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: بدون شک در صورت اقدام به موقع و شایسته توسط سازمان دامپزشکی و جلوگیری از هرگونه هزینه بعدی توسط دانشگاه علومپزشکی، میتوان از بسیاری هزینههای غیرضروری جلوگیری کرد.
وی اضافه کرد: در صورت عدم انجام به موقع وظایف توسط عوامل دامپزشکی ممکن است هزینهها بالا رفته و گریبانگیر سایر دستگاههای اجرایی نیز شود.
عابدی افزود: خراسان جنوبی با قابلیت توانمندیها، پتانسیلها و ظرفیتهای مثالزدنی در تمامی حوزهها، توانسته است در راستای برنامهریزی مدون برگرفته از طرح آمایش سرزمین بتواند نقشه راهی کامل برای توسعه استان جانمایی کند که یکی از آن موارد بحث گردشگردی است.
وی بیان کرد: اقدامات بالقوه و در نهایت بالفعل شده سازمان دامپزشکی در بسیاری استانها میتواند علاوه بر تامین امنیت غذایی، در زمینه جلب و جذب گردشگر نیز موثر واقع شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: طبق گفته مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در بازدید گردشگران از اماکن گردشگری، استفاده از نهادهای بومی و غذاهای محلی تاکنون مشکلی مشاهده نشده است لذا اقدامات سازمان دامپزشکی مرتبط با حوزه اقتصادی است.
وی بیان کرد: کمبود اعتبارات در بسیار مواقع همکاران دستگاههای اجرایی را بر آن میدارد تا بر اساس ذوق و سلیقه شخصی اقداماتی را در راستای سبک و صلاح سیستم و همچنین پیشبرد اهداف انجام دهند.
عابدی تاکید کرد: هرگونه اقدامی که در سال رونق تولید توسط جامعه بزرگ دامداران و دامپروران استان و سایر افراد مرتبط با این حوزه بهویژه در خصوص افزایش تولید و چرخاندن چرخ اقتصاد انجام دهند کاری بزرگ و عبادت است.
۷۵۵۷* ۶۰۵۴