تهران - ایرنا - کارشناس روابط بین الملل « اجبار»، «محدودیت و مهار» و «برچسب زنی» را سه هدف عمده تحریم‌ها عنوان کرد و گفت: تحریم ها تا قبل برجام، ایران را به دست کشیدن از فعالیت‌های هسته ای اش مجبور نکرده است و جمهوری اسلامی ایران برنامه هسته ای را حتی پس از برجام کنار نگذاشت.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «شانی هرمزی» روز چهارشنبه در نخستین روز کنفرانس بین المللی اقتصاد جهانی و تحریم ها به میزبانی دانشگاه الزهرا، با مقایسه دو رویکرد دولت‌های اوباما و ترامپ در اعمال تحریمها علیه ایران گفت: نوع تحریم‌های آمریکا که از سال ١٩٧٩ علیه ایران اعمال شد، جامع بود؛ نوع تحریم شورای امنیت که از سال ٢٠٠٦ علیه ایران وضع شد، هدفمند و نوع تحریم اتحادیه اروپا از سال ٢٠٠٧ محدود کننده تا جامع بود.
این کارشناس بین الملل خاطرنشان کرد: البته از نظر عملی تحریم‌ها علیه ایران باهم تفاوت ندارد چون آثار تحریم کل جامعه را در برمیگیرد.
وی « اجبار»، «محدودیت و مهار» و «برچسب زنی» را سه هدف عمده تحریم‌ها عنوان کرد و گفت: تحریم ها تا قبل برجام، ایران را به دست کشیدن از فعالیت‌های هسته ای اش مجبور نکرده است و جمهوری اسلامی ایران برنامه هسته ای را حتی پس از برجام کنار نگذاشت. با این وجود تحریم‌ها در هدف دوم تا حدودی موفق بود چون فعالیت هسته ای محدود و پرهزینه شده است. این در حالی است که این تحریمها در هدف سوم یعنی برچسب زنی موفق‌تر بوده اند.
هرمزی با مقایسه راهبردهای دو دولت اوباما و ترامپ در اعمال تحریم علیه ایران گفت: ترامپ روی هدف «اجبار» تحریم اصرار دارد و تغییر کلیت رفتار هسته‌ای را می‌خواهد و اهداف استراتژیک مرکزی جمهوری اسلامی را نشانه رفته است، اما دولت اوباما انرژی هسته ای را از موضوع موشکی تفکیک کرد.
وی اضافه کرد: رویکرد اوباما اجماع سازی در اعمال تحریم‌ها و رویکرد ترامپ یکجانبه گرایی و اجبار در پیروی از تحریم ها بوده است. تفاوت دیگر اینکه سیاست های اوباما، تدریجی و سیاست ترامپ ناگهانی بوده است که نمونه بارز آن را در خروج از برجام شاهد هستیم.
این کارشناس مسائل سیاسی گفت: احتمال موفقیت تحریم‌ها به موضوع، نوع تحریم، تعداد تحریم کنندگان، انواع حکومت مورد تحریم، توانایی حکومت هدف در دور زدن تحریم ها و درنهایت به دریافت متقارن بستگی دارد.