به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمرتضی بختیاری عصر چهارشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه که در بیت امام جمعه برگزار شد، افزود: از این تعداد خانواده ۷۰ درصد زنان سرپرست خانوارها هستند، به همین دلیل یکی از مهمترین برنامه ها در کمیته امداد واگذاری امور به زنان است که در استان های قم و فارس اجرایی شده است.
وی در ادامه طرح ازدواج مجدد بانوان با در نظر گرفتن مشوق ها و خدمات مختلف، طرح آشتی زوج های طلاق گرفته که فقط در قم اجرا شده و تاکنون ۱۶۰ خانواده زیرپوشش کمیته امداد منجر به آشتی شده را از جمله دیگر برنامه های کمیته امداد برای کمک به زنان سرپرست خانوار در کنار برنامه های معیشتی توانمندسازی برشمرد.
بختیاری همچنین یکی دیگر از برنامههای در دست اجرای کمیته امداد برای کمک به نیازمندان واقعی جامعه را تشکیل کانون های نیکوکاری در مساجد عنوان کرد و اظهار داشت: تاکنون در سه هزار مسجد کشور کانون نیکوکاری دایر شده زیرا افراد مساجد محلات بهتر می توانند نیازمندان واقعی را شناسایی و کمک های مردمی را به دست آنان برسانند.
رییس کمیته امداد در بخش دیگری از سخنان خود مهمترین و اولویت اول این نهاد را توانمندسازی مددجویان زیرپوشش عنوان کرد و بیان داشت: توانمندسازی افراد زیرپوشش در سه بخش اشتغال، مسکن و پیوست فرهنگی در دستور کار قرار دارد.
بختیاری با اشاره به ۴۲۰ هزار دانش آموز و دانشجوی زیرپوشش کمیته امداد اظهار داشت: این جمعیت ظرفیت بسیار خوبی برای آموزش و توانمندسازی و آینده سازی کشور است که کمیته امداد در قالب برنامه های مختلف به امر آموزش آنها، مهارت آموزی و اشتغال آنها کمک می کند.
وی در ادامه گفت: کمیته امداد استان کرمانشاه در بحث اشتغال، ساخت و ساز واحدهای مسکونی برای مددجویان و جمع آوری زکات، رتبه اول را در بین دستگاه های کشور کسب کرده که جای تقدیر دارد.
او همچنین با اشاره به ایجاد پنج هزار و ۳۰ شغل توسط کمیته امداد کرمانشاه در سال گذشته افزود: امسال اعتبارات اشتغال استان را به ۲ برابر افزایش داده ایم و امیدواریم بیش از هفت هزار شغل جدید برای مددجویان در استان ایجاد کنیم.
رییس کمیته امداد امام خمینی در ادامه با اشاره به ساخت حدود ۶ هزار واحد مسکونی مددجویان کمیته امداد در مناطق زلزله زده اظهار داشت: این کار در بین تمام دستگاه های کشور بی نظیر و کم سابقه بوده و انشاالله تا پایان سال ۴۰۰ واحد مسکونی دیگر برای مددجویان کمیته امداد در استان کرمانشاه ساخته خواهد شد که ۱۲۰ واحد از این تعداد مربوط به واحدهای مسکونی آسیب دیده در سیل اخیر است.
رییس کمیته امداد امام همچنین در ادامه با اشاره به جمع آوری ۲۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان زکات و نزدیک به پنج میلیارد تومان کمک های مردمی در جشن نیکوکاری گفت: مردم کرمانشاه باوجود اینکه از نظر مالی در بین استانهای کشور کم برخوردارترند ولی بسیار سخاوت مند و خیر هستند که جای افتخار دارد.
۷۸ هزار خانوار زیرپوشش کمیته امداد کرمانشاه است
مدیرکل کمیته امداد کرمانشاه نیز در این دیدار تعداد خانوارهای زیرپوشش کمیته امداد استان را ۷۸ هزار خانوار با جمعیت ۱۸۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد نزدیک به ۱۳ هزار و ۸۰۰ نفر دانش آموز و هزار و ۸۰۰ نفر دانشجو هستند.
محسن رخصی با بیان اینکه ماهیانه نزدیک به ۱۹ میلیارد تومان مستمری به حساب سرپرست خانوارهای زیرپوشش واریز می شود، افزود: کمیته امداد قبل از سال تحصیلی ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از اعتبار داخلی خود و قریب به پنج میلیارد تومان از محل جمع آوری جشن نیکوکاری و عاطفه ها برای خرید پوشاک و لوازم التحریر دانش آموزان به حساب سرپرست خانوارها واریز کرد.
رخصی از دیگر برنامه های کمیته امداد را پرداخت هزینه ازدواج به مددجویان اعلام کرد که در طول یک سال گذشته سه هزار و 800 کمک هزینه ازدواج به زوجها پرداخت شده است.
وی در ادامه اظهار داشت: در سال جاری ۲۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای اشتغال زایی و توانمندسازی مددجویان کمیته امداد کرمانشاه برآورد شده که پیش بینی می شود بتوانیم امسال بیش از هفت هزار طرح اشتغال زایی به اجرا درآوریم.
کرمانشاه برای توسعه از زیرساخت های خوبی برخوردار است
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه نیز در این دیدار از خدمات گسترده کمیته امداد به مددجویان و فقرای جامعه قدردانی کرد و آن را بهترین خدمت توصیف کرد که شامل حال کارکنان کمیته امداد شده است.
آیت الله مصطفی علما در ادامه افزود: برنامه های کمیته امداد امام خمینی (ره) در خدمت رسانی به فقرا و نیازمندان جامعه و نحوه انجام آن تبدیل به یک الگوی جهانی شده است.
وی با اشاره به برنامه های توانمندسازی و اشتغال کمیته امداد برای مددجویان گفت: استان کرمانشاه برای سرمایه گذاری زیرساختهای خوبی از نظر زمین های کشاورزی، آب و خاک و صنایع دارد که می تواند برای اشتغال و مهارت آموزی مددجویان مورد استفاده قرار گیرد که نیازمند به مدیریت است.
امام جمعه کرمانشاه با اشاره به اینکه همه به کمیته امداد اعتماد و اطمینان دارند مهم ترین وجه اجرای برنامه های کمیته امداد را مشارکت دادن مردم دانست و از مسئولان این نهاد خواست در همه کارها مردم را پای کار بیاورند و مردم در انجام کارها شریک کنند.
آیت الله علما در پایان از مشوق ها و طرح های کمیته امداد برای ازدواج مجدد زنان، ازدواج جوانان مددجو و آشتی مجدد زوج های طلاق گرفته حمایت کرد.
۳۲۰۹/۸۰۶۶