علیرضا انصاری عصر چهارشنبه در جریان بازید از بازارچه مرزی سیرانبند بانه افزود: با وجود فعالیت مرزها، اقتصاد بانه و اقلیم کردستان متحول شده و امنیت مرزها با فعالیت تجار و بازرگانان تامین شده است.
وی با اشاره به فراهم شدن امکانات در مرزها اظهار داشت: دولت ایران موافق رسمی شدن مرزها بوده اما بحث مرز یک موضوع دو طرفه است و باید طرف مقابل نیز موافق رسمی شدن مرزها باشد.
انصاری افزود: در عراق مشکلاتی بین اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق وجود دارد که باید به نتیجه نهایی برسد و ما باید تلاش کنیم این اختلافات را کاهش دهیم.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: در بعضی از مرزها اختلافات تکنیکی وجود دارد که باید حل شود مقامات رسمی و فنی باید درباره برخی از اختلافات تکنیکی مرزها به نتیجه نهایی برسند.
وی اظهار داشت: از طرف ایران و اقلیم کردستان عراق اراده بسیار جدی برای رسمی شدن مرز سیرانبند و حل مسائل وجود دارد که باید با همکاری دو طرف رضایت دولت مرکزی عراق برای تجارت و تردد مسافر در مرزها جلب شود.
انصاری با اشاره به سفر سرکنسول های ایران به عراق و دیدار با برهم صالح رئیس جمهور عراق گفت: دیدگاه رئیس جمهور عراق برای بازگشایی مرزها مثبت است و قول داده که موافقت نخست وزیر را برای بازگشایی مرزها بگیرند و ما در تهران از طریق سفارت عراق این موضوع را پیگیری میکنیم.
در راستای بازگشایی و تردد مسافر از سیرانبند ۵۰ هکتار به محوطه بازارچه افزوده شده و عملیات اجرایی ۲ باند کردن جاده بانه - بوئین نیز که به مرز و بازارچه ختم میشود در حال انجام است.
بازارچه مرزی سیرانبند هم مرز با اقلیم کردستان عراق و دومین بازارچه مرزی استان بوده که در بخش ننور و در ۲۵ کیلومتری شهر بانه قرار گرفته است.
تلاش برای رسمی شدن این بازارچه و تردد مسافر از سال ۹۰ آغاز شده و این مهم توسط مقامات کشوری و استانی در حال پیگیری است.
شهرستان مرزی بانه 84 کیلومتر مرز مشترک با اقلیم کردستان عراق دارد.
شهرستان مرزی بانه ۱۵۸ هزار نفر جمعیت د ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
۷۴۶۹/ ۳۰۳۴