سنندج - ایرنا - مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت‌های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: از زمان فعالسازی سامانه سجام ۹ هزار گزارش مردمی از سراسر کشور از طریق این سامانه به دستگاه قضایی ارسال شده است.

علی اصغر رفاهی عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران و فعالین سمن‌ها در سنندج اظهار داشت: یک هزار و ۲۰۰ گزارش از این ۹ هزار گزارش صحت‌سنجی و به مجاری مرتبط اعلام شده است.
وی با بیان اینکه ۳۰ گزارش نیز از کردستان از این طریق ارسال شده است، اضافه کرد: ۹۰ هزار دیدبان پیشگیری در کشور از طریق سجام فعالیت می‌کنند که یک‌هزار و ۲۸۰ دیدبان در این استان حضور دارند.
رفاهی افزود: سال گذشته ۱۸ میلیون پرونده و ۵۰ میلیون دادرسی در دستگاه قضایی انجام شده که علت آن کم‌کاری در حوزه پیشگیری است.
وی با تاکید بر اینکه از طریق سامانه سجام باید نطارت مردمی را فعال کنیم، اظهار داشت: از طریق این سامانه می‌خواهیم نگذاریم جرم و فساد رخ دهد.
مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت‌های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه یادآور شد: پیشگیری از تهیه و توزیع مواد مخدر و مشروبات الکلی، پیشگیری از تخلفات انتخاباتی، پیشگیری از تخلفات فضای مجازی، پیشگیری از مفاسد اقتصادی، مالی و اداری، صیانت از منابع آبی، پیشگیری از تخلفات محیط زیستی منابع طبیعی و زمین‌خواری و احیای حقوق عامه برخی از اولویت‌هایی است که از طریق سامانه سجام پیگری می‌شود.  
وی با یادآوری اینکه همه مردم باید با این سامانه آشنا شوند، گفت: گزارشات رسیده در اولین فرصت به دست عالی‌ترین مقامات در سه سطح ملی، استانی و شهرستانی رسیده و از آنها خواستار رسیدگی و ارائه گزارش به دستگاه قضایی می‌شود.  
رفاهی با اشاره به ۲ وظیفه قوه قضائیه که مرتبط به رسیدگی به دعاوی و پرونده‌ها است، اضافه کرد: احیای حقوق عامه، مطالبه‌گری و پیشگیری از جرم از دیگر وظایف قوه قضائیه است که نباید به فراموشی سپرده شود.
وی افزود: هم‌افزایی و دوری از جزیره‌ای عمل کردن در پیگشیری از جرم مهم است بنابراین تعامل و همکاری رویکرد قوه قضائیه در پیشگیری از جرم‌ است.
مدیرکل پیشگیری‌های مردمی و مشارکت‌های مدنی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه یادآور شد: طلاق توافقی در کشور و استان کردستان رتبه هشتم را دارد که باید تلاش شود اختلافات خانوادگی قضایی نشود.
۶۱۰۸ / ۳۰۳۴