به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، این قرارداد در چارچوب تفاهمنامه کلی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و استانداری خراسان جنوبی برای توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی مناطق محروم استان، روز دوشنبه پانزدهم مهر در حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری و به منظور ایجاد یک هزار طرح اشتغالزایی اجتماعمحور به امضای محمدصادق معتمدیان استاندار خراسان جنوبی و نعمتالله رضایی معاون برنامهریزی و توسعه منابع بنیاد برکت رسید.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در اینباره توضیح داد: پیرو سفر دکتر محمد مخبر رییس ستاد اجرایی به استان خراسان جنوبی، ستاد تعهد کرده بود که از طریق بنیاد برکت یک هزار طرح اشتغالزایی را در نهبندان به عنوان یکی از شهرستانهای محروم و کمبرخوردار استان ایجاد کند و با امضای این قرارداد، عملیات اجرایی آن به شکل رسمی آغاز شد.
رضایی راهاندازی این تعداد طرح اشتغالزایی را منجر به ایجاد ۲ هزار و ۸۰۰ شغل ذکر کرد و گفت: یک هزار طرح اشتغالزایی مذکور در قالب الگوها و مدلهای اقتصادی اجتماعمحور «سحاب» (سرمایهگذاری حمایتی اشتغالزایی برکت) و «آسمان» (آییننامه سرمایهگذاری مردمی و اشتغال نیروی انسانی) عملیاتی میشود و حجم کل سرمایهگذاری مورد نیاز بالغ بر ۸۰۰ میلیارد ریال خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: همزمان با سفر رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به استان خراسان جنوبی، عملیات اجرایی ایجاد طرحهای اشتغالزایی آغاز شد و پیشبینی میشود که تمامی طرحها تا سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری کامل برسد.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) گفت: این طرحهای اشتغالزایی با توجه به پتانسیلها و ظرفیتهای شهرستان نهبندان و در رستههای شغلی همچون زنجیره پرورش شتر، پرورش دام سبک و صنایع دستی ایجاد میشود.
وی درباره حضور بنیاد برکت در نمایشگاه ششمین همایش ملی روز روستا و عشایر که ۱۵ مهر ماه جاری در خراسان جنوبی برگزار شد، گفت: بنیاد برکت در این نمایشگاه بخشی از عملکردها و دستاوردهای خود را از آغاز تاسیس تاکنون به نمایش گذاشت.
وی با اشاره به حضور معاون اول رییسجمهوری در غرفه بنیاد برکت در نمایشگاه ششمین همایش ملی روز روستا و عشایر اظهار داشت: آقای جهانگیری ضمن استماع گزارشی از اقدامات و فعالیتهای بنیاد برکت، در مورد بیمه بودن نیروهای شاغل در طرحهای اقتصادی بنیاد سؤال کردند که برای ایشان توضیح دادیم که این امکان در قالب قراردادی که با بیمه روستاییان و عشایر منعقده شده، فراهم است.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) درخصوص فعالیتهای این بنیاد از بدو تاسیس تا به امروز گفت: در این مدت بیش از ۹۰ هزار میلیارد ریال توسط بنیاد برکت در کشور سرمایهگذاری شده که از این میزان، ۲۰ هزار میلیارد ریال صرف حوزههای عمرانی و زیربنایی شده و ۷۰ هزار میلیارد ریال نیز به توانمندسازی اقتصادی و اشتغالزایی در روستاها و مناطق محروم اختصاص یافته است.
وی تصریح کرد: بنیاد برکت تا به امروز یک هزار و ۴۰۰ مدرسه، ۲۰۸ خانه بهداشت، یک هزار و ۵۰۰ مسجد و مرکز فرهنگی، ۲۶ هزار مسکن محرومان و ۸۰۰ پروژه عمرانی از جمله راه و پلسازی، احداث راههای روستایی و آبرسانی را در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته اجرا کرده و به پایان رسانده است.
وی افزود: بنیاد برکت همچنین تاکنون در ۱۷ هزار و ۴۰۰ طرح توانمندسازی اقتصادی سرمایهگذاری کرده که ۱۴ هزار و ۲۰۰ طرح در قالب مدل اشتغالزایی اجتماعمحور و به منظور تامین معیشت و ایجاد اشتغال پایدار با حداقل هزینهها بوده است.
معاون برنامهریزی و توسعه منابع بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) خاطرنشان کرد: این بنیاد از زمان تاسیس تاکنون، در مجموع بیش از ۳۰۰ هزار شغل در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته ایجاد کرده است.
۳۰۲۸