رضا خواجه نائینی چهارشنبه شب در نشستی با عنوان شفافیت و پاسخگویی افزود: در دوره قبل شورای شهر وقتی ۲ معاون می خواستند هم را ببینند ۶ ماه طول می کشید چرا که تعارض منافع بین معاونتها وجود داشت و خیلی وقت صرف می شد تا جلسه و تعامل شکل بگیرد.
وی اظهار داشت: هماهنگی با شورای شهر و تامین نیازها برای دریافت مصوبات قانونی نیز دیگر دلیل موفقیت شهرداری مشهد برای دستیابی به منابع مالی مورد نیاز بود که فقدان آنها در ابتدای دوره این نهاد را با چالش فراوان روبرو کرده بود بطوریکه تجمعات پیمانکاران شهرداری برای دریافت مطالبات خود به دغدغه شورای شهر و شهرداری تبدیل شده بود.
وی به تهاتر مطالبات شهرداری با دستگاه های دیگر اشاره کرد و گفت: شهرداری بر خلاف گذشته توانست همکاری و تعامل خوبی با نهادهای مختلف و دیگر دستگاه ها برقرار کند که موفقیت ارزشمندی بوده است.
خواجه نائینی افزود: از مهر ۹۶ تا مهرامسال ۱۴ هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان تامین مالی صورت گرفته است که پنج هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان آن از درآمدهای عمومی نظیر صدور پروانه و هشت هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان نیز از طریق وصول طلب شهرداری از دولت، اوراق قطار شهری، اوراق بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی، فروش املاک شهرداری و فروش اوراق دولتی تامین شده است.
وی اظهار داشت: اکنون مشکلی برای تامین منابع نداریم و امیدواریم در ۲ سال باقی مانده این روند رو به رشد را همچنان ادامه دهیم.
معاون مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد با بیان اینکه امسال معادل ۸۰ درصد بودجه عمرانی سال قبل به آسفالت معابر اختصاص یافته است گفت: تحقق منابع شهرداری در سال ۹۵، ۶۵ درصد بوده است اما پارسال به ۱۶۸ درصد رسید که این رقم برای اولین بار در تاریخ شهرداری مشهد روی داده است، پیش از این تنها تامین درآمد بالای ۱۰۰ درصد در سال ۸۸، با رقم ۱۱۸ درصد و مربوط به زمان شهرداری مهندس پژمان در مشهد بوده است.
وی درآمدهای حاصل را فارغ از موضوع تهاتر مطالبات با دستگاه های مختلف عنوان کرد و افزود: در مجموع شهرداریها هفت هزار میلیارد تومان با دستگاه ها تهاتر داشته اند که سهم شهرداری مشهد از این میزان چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است.
معاون شهردار مشهد به تشریح اقدامات این معاونت در حوزه پشتیبانی و رفاه کارکنان این نهاد پرداخت و گفت: واریز درآمدها به یک خزانه واحد و یکپارچه سازی سیستم های مالی از دیگر اقدامات مثبت حوزه مالی شهرداری مشهد است.
وی ادامه داد: با توجه به آسیب پذیری همکاران پاکبان و دیگر همکاران از نظر سلامتی در سن کهنسالی برای اولین بار ۶ هزار نفر از کارکنان بازنشسته شهرداری و ۶ هزار نفر از همسران آنان بیمه تکمیلی شدند.
خواجه نائینی به انعقاد چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان قرارداد پروژه اشاره کرد و اظهار داشت: این موفقیتها در حالی بوجود آمد که دولت برای پرداخت حقوق با مشکلاتی در سال ۹۶ مواجه بود و کشور در وضعیت اقتصادی مناسبی قرار نداشت به علاوه اینکه نوسان نرخ ارز مشکلاتی را برای شهرداری بوجود آورده بود اما هم اکنون هر روز شاهد کلنگ زنی یا افتتاح یک پروژه بویژه در مناطق کم برخوردار هستیم.
وی همچنین سامانه فاش را ابزار شفاف سازی در شهرداری مشهد توصیف کرد و گفت: در این سامانه متن، مدت، قیمت وشکل قراردادهای شهرداری در دسترس قرار می گیرد و این اقدام نشان دهنده رویکرد شهری در زمینه شفافیت است.
معاون شهردار مشهد افزود: سامانه فاش برای شهرداری مشهد با ۲۳ سازمان، ۱۳ منطقه و ۲۶ هزار نیروی شاغل بسیار اثربخش و مفید خواهد بود.
این نشست به همت واحد جوانان مجمع مشورتی اصلاح طلبان خراسان رضوی در مشهد برگزار شد.
۳۲۲۱/۶۰۵۳