بجنورد- ایرنا- معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی گفت: دهیاران باید حلقه‌های لازم برای توسعه اشتغال در روستاها و درآمدزایی برای روستاییان را فراهم کنند.

به گزارش ایرنا؛ رضا رجب‌زاده روز پنجشنبه در همایش استانی روز ملی روستا و عشایر که با حضور دهیاران این استان برگزار شد از این قشر به عنوان سرمایه های ارزشمند مدیریتی یاد و اظهار کرد: در طول سالهای اخیر خدمات زیادی به ویژه در دولت یازدهم و دوازدهم به روستاها صورت گرفته است.
وی پوشش ۱۰۰ درصدی تمام روستاهای استان در بحث گازرسانی و برق رسانی و پوشش ۹۰ درصدی شبکه آب روستایی را از جمله این خدمات برشمرد و افزود: در ۷۲۴ روستا نیز طرح هادی اجرا شده است.
رجب زاده با اشاره به عملیات اجرایی سه هزار و ۱۷۰ پروژه با اعتبارات دهیاری ها در استان، خاطرنشان کرد: بعد از صدور مجوز برداشت ۲۲۰ هزار میلیارد ریال برای توسعه اشتغال روستاها توسط رهبری، در خراسان شمالی نیز بیش از سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال روستایی با نرخ کارمزد ۴ و ۶ درصد در سال ۹۶ و ۹۷ پرداخت شد که در جذب اعتبارات رتبه دوم کشور را کسب کردیم.
رجب زاده با اشاره به استمرار این تسهیلات در سال جاری یادآور شد: با اجرای طرح توسعه اشتغال روستایی در نواحی صنعتی نیز هم اینک هیچ زمینی برای واگذاری در این نواحی نداریم در حالی که در گذشته بسیاری از این اراضی رها شده بود و سرمایه‌گذاری در آن انجام نمی گرفت.
وی از انجام طرح مطالعاتی ظرفیت ها و پتانسیل های روستایی خراسان شمالی خبر داد و گفت: آموزش و توانمندسازی کلید موفقیت دهیاران در روستاها است. 
وی همچنین از دهیاران خواست متناسب با ظرفیت های دهیاری ها دوره های آموزشی مختلف را برای روستاییان برگزار کنند تا روستاهایی توانمند داشته باشیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان شمالی با اشاره به سکونت بیش از ۴۵ درصد جمعیت خراسان شمالی در روستاها، اظهار داشت: اگر به این جمعیت توجه نشود نتایج منفی از قبیل مهاجرت به شهرها، حاشیه نشینی و آسیب های اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.
وی از اشتغال به عنوان گام نخست برای رفع معضلات و مشکلات روستاها یاد کرد و گفت: با تشکیل تعاونی های روستایی فعال، بسیاری از امور که امروز برون سپاری می‌شود به دهیاران و تعاونی‌ها واگذار می‌شود.
رجب زاده خاطرنشان کرد: در این راستا اگر تعاونی فعالی توسط دهیاری ها تشکیل شود تسهیلات بدون سود برای این منظور در نظر گرفته می شود.

مدیرکل دفتر روستایی و امور شوراهای استانداری خراسان شمالی نیز در این همایش توسعه روستاها و ایجاد اشتغال را در کاهش مهاجرت به شهرها بسیار تاثیرگذار خواند و گفت: تلاش داریم فرصت های سرمایه گذاری و توسعه در روستاها فراهم شود. 
محمدرضا موفق یساقی با تاکید بر تلاش برای درآمدزایی در روستاها خاطرنشان کرد: اگر دهیاری ها متکی به درآمدهای مالیاتی دولت باشند در شرایط امروز دچار مشکل می شوند بنابراین دهیاری ها باید به دنبال ایجاد درآمدهای پایدار باشند.
وی با تاکید بر اینکه دهیاران نباید از ظرفیت ماشین‌آلات غافل باشند، اظهار داشت: نباید اجازه دهیم ماشین آلات خاک بخورند و زیر آفتاب بمانند و هیچ استفاده ای در راستای ایجاد درآمد از آنها نشود.
 موفق یادآور شد: در دو سال گذشته ۴۱ پروژه سرمایه‌گذاری با طرح توجیهی قابل قبول در دهیاری های استان انجام شده و ۵۰ پروژه نیز در دستور کار است که اگر اجرا شود خراسان شمالی به لحاظ عددی جزو سه استان برتر کشور خواهد بود.
 وی افزود: دولت امسال در بند ۱ تبصره ۱۶ منابع زیادی در خصوص فرصت های سرمایه گذاری برای ایجاد نیروگاه های کوچک مقیاس پنج کیلو وات در کشور پیش‌بینی کرده که طی آن به هر خانوار یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات با نرخ ۴ درصد بازپرداخت ۶۰ ماهه و تضمین خرید برق به میزان ۲۰ سال در نظر گرفته شده که باید از این فرصت استفاده کرد.
موفق یادآور شد: این در حالی است که صندوق کارآفرینی امید نیز دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه به استان تزریق کرده که به عنوان یک فرصت سرمایه گذاری می‌توان بهترین بهره برداری را از آن داشت.
وی از برنامه‌ریزی برای حل مشکل بی سوادی در استان طی یک بازه زمانی مشخص خبر داد و گفت: در این راستا جذب خانه به خانه بی سوادان آغاز شده که لازم است دهیاران همراهی لازم را با مدیران مدارس داشته باشند تا بتوانیم بخشی از بازماندگان از تحصیل را جذب کنیم.

استان خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آنها در نواحی روستایی سکونت دارند.

ط/۵۱۳۲