تهران- ایرنا- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اعضای این شورا بر ضرورت پیگیری آزادی مسعود سلیمانی استاد بازداشتی دانشگاه تربیت مدرس در آمریکا تاکید کردند. 

به گزارش دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، سعیدرضا عاملی در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی ابتدا سه نفر از اعضاء این شورا نکاتی را در خصوص نرم‌افزارهای تصویری و ضرورت سیاست‌گذاری و مقررات گذاری در این حوزه اعلام کردند.

وی اظهار داشت: اعضاء این شورا همچنین تذکراتی در خصوص مطالعه تأثیرات مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کردند. 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: سپس رئیس‌جمهوری در پاسخ به درخواست اعضاء شورای عالی، گزارشی از سفر نیویورک به سمع اعضاء رساند که حکایت از تدبیر هیئت و دقت در صیانت از مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در حوزه روابط بین‌المللی می‌کرد.

ارائه گزارش رصد پیشرفت علم و فن‌آوری در کشور

عاملی همچنین با بیان اینکه موضوع اصلی جلسه رصد پیشرفت علم و فن‌آوری در کشور بود، اظهار داشت: گزارش ارائه‌شده در جلسه محصول نظر روسای دانشگاه‌های بزرگ کشور و جلسات مشترک با وزیر علوم، تحقیقات و فن‌آوری، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاون علمی و فن‌آوری رئیس‌جمهور و روسای کمیسیون‌های مرتبط در مجلس شورای اسلامی و کارشناسان خبره حوزه سیاست‌گذاری علم و فن‌آوری بود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه سؤال اصلی گزارش "گره‌های اصلی رابطه دانشگاه، صنعت و جامعه" و "چگونگی بهره‌برداری بهتر از دانشگاه" بود، گفت: یکی از نکاتی که در جلسه برجسته و اطلاعات و آمارهای جدی از آن مستخرج شد این بود که در کشور همه ظرفیت برای پیشرفت علم و فن‌آوری را روی دوش دولت می‌گذاریم در حالی ‌که بخش خصوصی در پیوند با دانشگاه نقش بسیار اساسی در پیشرفت علم و فن‌آوری در کشور دارد.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران در ادامه به آمارهای جهانی اشاره کرد و گفت: ۱۰ شرکت مهم جهانی در حوزه ثبت اختراع ۴۰ هزار ثبت اختراع و ۱۰ دانشگاه برتر دنیا حدود دو هزار ثبت اختراع داشته‌اند که به خاطر نقش نوآوری در توسعه صنعت و فن‌آوری است. 

به گفته عاملی، بخش صنعت باید اعتبارهای بیشتری را برای حوزه تحقیق و توسعه  اختصاص دهد و در تعامل با دانشگاه بتواند زمینه‌های ارتقای کیفیت صنعت را فراهم کند.

وی تصریح کرد: امروز بنگاه‌های بزرگ اقتصاد مثل فولکس‌واگن ۱۹ میلیارد دلار را در سال ۲۰۱۹ به بودجه تحقیق و توسعه اختصاص داده‌اند یا شرکت آلفابت که شرکت مادر گوگل است به رقم ۱۶ میلیارد دلار و آی بی ام به نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار برای تحقیق برای پیشرفت و توسعه رسیده است. 

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: باید دید بنگاه‌های بزرگ کسب‌وکار ایران چه مقدار به این امر مهم که نقش کلیدی در پیشرفت و کیفیت دارد اهمیت داده‌اند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در جلسه بر این نکته تأکید شد که باید راهکارهای تکمیل این چرخه را پیدا کنیم تا دانشگاه و بازار و کسب‌وکارها در پرتو کار مشترک موفق به روندهای شتابنده بزرگ در مسیر پیشرفت کشور شوند.

عاملی گفت: در جلسه آینده شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنان موضوع رصد چالش‌های پیشرفت علم و فن‌آوری در کشور با نگاه به سه چرخه مهم در کشور یعنی دانشگاه، صنعت و جامعه را دنبال خواهیم کرد.