محسن صالحنیا روز پنجشنبه در حاشیه آغاز اجرای ۲ طرح زیرساختی بخش صنعت کاشان در جمع خبرنگاران افزود: صادرات مربوط به صنایع کوچک و متوسط در سال گذشته چهار میلیارد دلار بود که البته این رقم برای پنج ماهه نخست امسال به کمتر از ۲ میلیارد دلار رسیده است.
وی یادآور شد: نزدیک به ۴۴ هزار واحد مستقر در شهرکها و ناحیههای صنعتی کشور داریم که از این میان ۹۷ درصد کوچک و متوسط هستند.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، بحث سرمایه در گردش، تامین مواد اولیه و بازار فروش از جمله مشکلات این واحدها برشمرد و بر تلاشها جهت بازگرداندن دوباره آنها به چرخه تولید تاکید کرد.
وی اضافه کرد: برنامه امسال وزارت صنعت، معدن و تجارت بازگرداندن دوباره یکهزار و ۴۰۰ واحد کوچک و متوسط و ۳۰۰ واحد بزرگ راکد به چرخه تولید بوده و بر اساس آخرین آمارها تا کنون بیش از ۶۰۰ واحد فعالیت خود را از سر گرفتند.
صالحنیا، اشتغال ایجاد شده در نتیجه فعالیت دوباره صنایع راکد را نزدیک به ۳۰۰ تا ۳۵۰ فرصت شغلی به ازای هر واحد عنوان کرد و اظهارداشت: عدد نهایی پس از راه اندازی کامل و استقرار واحدها و عوامل تولید به دست میآید.
وی در ادامه با اشاره به آغاز عملیات اجرایی نخستین ناحیه صنعتی تخصصی ماهیان زینتی کشور و شهرک صنعتی شماره سه کاشان تشریح کرد: این ۲ طرح مهم که در مجموع با وسعت نزدیک به ۲۰۰ هکتار اجرا میشود، یکی از خواستههای فعالان صنایع مرتبط این شهرستان بود که با پیگیری مسوولان استانی، شهرستانی و نماینده منطقه در مجلس شورای اسلامی محقق میشود.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران افزود: شهرستان کاشان هماکنون هشت ناحیه و شهرک صنعتی در حال بهرهبرداری دارد که با توجه به موقعیت مکانی و ظرفیتهای موجود، به نمایندگی از وزارت صمت و در راستای اهداف دولت همه تلاش خود را به کار خواهیم بست تا اجرای طرحهای جدید نیز با سرعت مناسبی پیش برود.
وی ادامه داد: اصفهان در مجموع از نظر شاخصهای اقتصادی و ایجاد واحدهای تولیدی در کشور جزو استانهای برتر است و شهرستان کاشان هم در این میان جایگاه بسیار خوبی به ویژه در سالهای گذشته در زمینه توسعه واحدهای صنعتی داشته است.
صالحنیا بیان کرد: با توجه به برخورداری این منطقه از ظرفیتهای صنعتی و گردشگری مناسب، وظیفه داریم از توسعه و بخشهایی از تولید حمایت کنیم که هم نیاز استان را تامین کنند و هم در کنار اشتغال و ارزش افزوده، صادرات بسیار خوبی داشته باشند.
وی ابراز امیدواری کرد، تا پایان سالجاری عملیات اجرایی منجر به این شود که واحدهای صنعتی به ویژه صنایع بهرهور، دانش بنیان و سبز به مرور آماده استقرار در شهرکهای صنعتی جدید کاشان بشوند.
نخستین ناحیه صنعتی تخصصی ماهیان زینتی کشور در کاشان به مساحت ۴۹ هکتار و اعتبار اولیه ۱۵۰ میلیارد ریال به اجرا درمیآید که برای سه هزار نفر اشتغالزایی خواهد داشت.
همچنین شهرک صنعتی شماره سه کاشان نیز به مساحت ۱۵۱ هکتار با اعتبار اولیه ۵۰۰ میلیارد ریال ساخته شده خواهد شد.
شهرستان ۳۶۵ هزار نفری کاشان با برخورداری از ۲ شهرک و چهار ناحیه صنعتی به مساحت یک هزار و ۵۰۰ هکتار، با افزونبر یکهزار و ۲۰۰ واحد صنعتی فعال در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان واقع است.
استان اصفهان با ۷۰ شهرک و ناحیه صنعتی در ۱۲ هزار هکتار و ۱۲۰ هزار نفر اشتغال از نظر تعداد و اراضی مقام نخست را در کشور دارد.
۶۱۳۶/۸۱۲۳