قم- ایرنا- مدیرکل دامپزشکی قم گفت: طرح رتبه‌بندی مرغ با هدف افزایش کیفیت محصولات طیور در کشتارگاه مرغ این استان آغاز شد.

مهدی رفیعی محمدی روز یکشنبه  در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ افزود: قبل از اجرای این طرح، کشتارگاه‌ها به سه رتبه «بی»، «آ» و «آ پلاس» تقسیم‌بندی شده‌اند که کشتارگاه‌های با رتبه «بی» دارای پروانه دامپزشکی هستند، کشتار را طبق روال قبل انجام می‌دهند و تمام استانداردهای کشتار را دارند.

وی اضافه کرد: کشتارگاه‌های گروه «آ» علاوه بر دارا بودن پروانه بهداشتی دامپزشکی، این کشتارگاه‌ها باید خط تخلیه اندرونه اتوماتیک داشته باشند و امعا و احشاء طیور با دستگاه تخلیه شود و همچنین دستگاه تنظیم وزن داشته باشند که طیور را با وزن‌های مختلف جداسازی نمایند.

وی ادامه داد: کشتارگاه‌های «آ پلاس» علاوه بر دارا بودن پروانه سازمان دامپزشکی، دستگاه تخلیه اتوماتیک و تنظیم وزن، باید چیلرهای آبی را حذف کنند و خنک‌سازی لاشه فقط از طریق هوای سرد در اتاق‌های پیش سرد انجام می‌شود.

رفیعی خاطرنشان کرد: قبل از اجرای این طرح، تمامی کشتارگاه‌های طیور توسط دامپزشکی کشور بازدید و ممیزی شده است که در حال حاضر در استان قم کشتارگاه بهاران فعال است که پس از بازدید در دسته «آ» رتبه‌بندی شد.

وی بیان کرد: در ادامه این طرح، مرغ نیز به سه رتبه «بی»، «آ» و «آ پلاس» تقسیم‌بندی شده که رتبه «بی» شامل مرغ‌هایی است که در کشتارگاه‌های «بی» یا «آ» کشتار می‌شوند و مشمول تخلیه اتوماتیک نیستند و امحا و احشاء آن‌ها به‌صورت دستی تخلیه می‌شود.

وی افزود: مرغ‌های رتبه «آ» باید در کشتارگاه «آ» کشتار شوند و تخلیه اندرونی آن‌ها به‌صورت اتوماتیک انجام می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی قم اضافه کرد: مرغ «آ پلاس» مرغی است که علاوه بر این‌که در کشتارگاه آپلاس باید کشتار شود، این مرغ‌ها در خصوص باقی‌مانده‌های آنتی‌بیوتیک در طول دوره باید مستندات آزمایشگاهی داشته باشند و تخلیه اندرونی آن‌ها به‌صورت اتوماتیک صورت گیرد و اجازه عرضه بازار دارند.

به گفته وی، مرغ‌ها در همه گروه‌ها با وزن بین یک کیلو و ۳۰۰ تا ۲ کیلو و ۲۰۰ اجازه عرضه به بازار خواهند داشت و مرغ‌هایی با وزن بالاتر، باید به مراکز قطعه‌بندی و بسته‌بندی عرضه می‌شود.

وی با بیان این‌که قیمت این سه گروه مرغ هنوز قیمت‌گذاری نشده و در حال بررسی است، خاطرنشان کرد: وضعیت رتبه‌بندی تمام مرغ‌هایی که از سایر استان‌ها وارد قم می‌شوند،‌ با دقت بررسی می‌شود.

رفیعی ارتقاء ماندگاری و کیفیت بهداشتی مرغ را از مزیت‌های این طرح برشمرد و گفت: تخلیه امعا و احشاء مرغ به‌صورت اتوماتیک، باعث بهداشتی تر شدن شرایط تخلیه می‌شود و آلودگی‌های لاشه کاهش می‌یابد.

وی افزود: ارتقاء وضعیت و ساختار کشتارگاه‌ها و همچنین ایجاد رقابت سالم بین کشتارگاه‌ها از دیگر اهداف اجرای این طرح می‌باشد.

وی افزود: مدت ماندگاری مرغ گروه «آ پلاس» و «آ» یک‌ساله و گروه «ب» ۶ ماه می‌باشد.

در حال حاضر پنج میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه طیور در قم در حال تولید است؛ ۶ درصد تولید تخم مرغ کشور در استان قم صورت می‌گیرد.

/۲۰۸۵/ 6133/