تبریز- ایرنا- معاون مجری طرح ملی گندم وزارت جهادکشاورزی گفت: تنوع زیادی به لحاظ ژنتیکی در مورد گندم ایجاد شده و ۱۲۰ رقم از این نوع محصول در کشور ثبت شده است.

سهراب سهرابی روز دوشنبه در کارگاه آموزش تغذیه محصولات زراعی (گندم و جو) با شرکت کارشناسان مسئول زراعت استان های شمال غرب کشور در تبریز اظهار کرد: در طرح های خودکفایی و اقتصاد مقاومتی، ۹ طرح ملی تصویب شده که یکی از آنها طرح ملی خودکفایی گندم و رسیدن به خودکفایی در تولید این محصول است.

وی با اشاره به تحقق برنانامه های هدف گذاری شده در خصوص تولید گندم گفت: در حال حاضر ارقام خوبی از نظر ژنتیک در دست داریم که از تنوع زیادی نیز برخوردارند.

وی خاطرنشان کرد: در موضوع به زراعی استفاده از ابزارهای مناسب از جمله کوددهی مناسب، مدیریت منابع آبی و رعایت زمان و تناوب کشت از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.

سهرابی ادامه داد: موضوعی که مورد غفلت واقع شده و فراموش شده است بحث تغذیه گیاهی است و تنها کشاورزان برتر در حوزه زراعت و باغبانی، تغذیه گیاهی را که یکی از اصول مهم در زراعت و باغبانی محسوب می شود به خوبی رعایت کرده اند.

معاون مجری طرح ملی گندم وزارت جهادکشاورزی با اشاره به این نکته که در کشت دیم مشکل بیشتر و دشوارتر است، اظهار کرد: بخش مهمی از کود مورد نیاز کشور در داخل تولید می شود و در تامین کودهای دیگر نیز با انجام هماهنگی لازم مشکلی وجود ندارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی نیز در این کارگاه گفت: در تولیدات بخش کشاورزی و در حوزه زراعت و باغبانی، به زراعی و به نژادی نظیر تعویض بذر، نهال اصلاح شده و بذر اصلاح شده دو موضوع اساسی در این بخش می باشد.

علی رخ افروز ادامه داد: در حال حاضر افزون بر ۲۰ رقم گندم در کشور کشت می شود و این در حالتی است که در سال های گذشته یکی دو رقم بیشتر نبود و با محدویت منابع آبی و کاهش سطح زیرکشت از عملکرد خوبی نیز برخوردار بوده و تولید کاهش نیافته است.

وی در خصوص گوجه فرنگی و پیاز نیز اظهار کرد: در گوجه فرنگی و پیاز هم با وجود کاهش سطح زیرکشت افزایش تولید داریم و با مصرف کود تا ۳۰ درصد، افزایش محصول دیده می شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان تاکید کرد: با رعایت چهار اصل در تغذیه شامل مقدار کود، زمان مصرف کود، منبع کود و روش استفاده از کود نتایج مطلوبی در تولیدات کشاورزی از جمله در افزایش گندم حاصل می شود.

رخ افروز گفت: به نژادی یک حرکت علمی است و یکی از عوامل تاثیر گذار در افزایش تولید محصولات کشاورزی است.

وی با بیان اینکه به زراعی مبحث اصلی در کشاورزی می باشد و نکته اصلی آن تغذیه گیاهی است، افزود: مصرف به موقع کود حداقل ۳۰ درصد تاثیر مثبت در تولید محصولات دارد.