حسینعلی امیری روز پنجشنبه در جلسه شورای اداری شهرستان مرودشت افزود: مسائل و موضوعات اقتصادی همیشه و در دولتهای مختلف مورد توجه بوده و بخش قابل توجهی از برنامه ریزی هایی که در کلان کشور در دولت های مختلف انجام شده معطوف به مسائل اقتصادی بوده است.
معاون پارلمانی رئیس جمهوری با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید توجه به مسایل اقتصادی از عنایت بیشتری برخورده بوده ، گفت: زمانی که دکتر روحانی دولت را تحویل گرفت کشور از نظر شرایط اقتصادی وضع خاصی داشت. آن زمان قطعنامه های ظالمانه که علیه ما صادر شده بود ارتباطات بین المللی و اقتصادی ما را محدود کرده بود، سایه تحریم های ظالمانه بر سر کشور سنگینی می کرد و تورم حدود ۴۵ درصد رسیده بود.
وی یادآور شد: هیچ کالایی به مقصد ایران حمل نمی شد، تحریم بیمه ها مشکلاتی را درست کرده بود و ابزار و امکانات بخش کشاورزی و صنعت با محدودیت جدی مواجه بود.
معاون رئیس جمهوری با بیان اینکه تحریم ها برای کسانی که در حوزه های اقتصادی و کشاورزی مشغول فعالیت هستند ملموس است،گفت: بدیهی ترین نیاز کشاورزی کود و سم است و آن زمان مجبور بودیم تحریم ها را دور بزنیم و سم هایی که توسط واسطه ها استفاده شد به جهت اینکه مرغوب نبود و اصالت نداشت و در آن ها تقلب هایی وجود داشت مشکلاتی را در بخش کشاورزی ایجاد کرد، در بخشی از کشور به دلیل استفاده از همین سم ها که مجبور شدیم با واسطه بگیریم آلودگی در برخی مواد غذایی ایجاد شد و سلامت غذایی در برخی جاها ایجاد و جان هایی را در مخاطره انداخت.
امیری اظهارکرد: دولت دکتر روحانی یکی از مهمترین بخش ها که باید توجه می کرد بخش اقتصادی بود. رهبر معظم انقلاب در ۱۰ سال گذشته عناوینی که برای سال های شمسی در پیام نوروزی تعیین می کنند معطوف به مسایل اقتصادی است پس معلوم است که موضوع اقتصاد و رونق اقتصاد و تولید و معیشت و ارتقا سطح تولید ملی و همچنین توسعه اقتصادی یکی از مسائلی است که در بالاترین سطح کشور همواره مورد تاکید و توجه است.
معاون پارلمانی رئیس جمهوری گفت: در ۴۰ ساله گذشته همواره مورد دشمنی دشمنان قرار گرفتیم، به مقتضای شرایط یک روز با تحریک گروهک ها، یک روز با تحریک رژیم صهیونیستی، یک روز با تحریم رژیم بعثی و تحمیل جنگ هشت ساله و یک روز با تحریک منافقین مشکلاتی را برای ما ایجاد کردند.
امیری افزود: اما به لطف خدا با مقاومت مردم و رهبری امام راحل و رهبرمعظم انقلاب توطئه های دشمنان با شکست مواجه است.امروز دشمن دو نقطه اصلی یعنی فرهنگ و اقتصاد را هدف قرار داده است، در روایات اسلامی داریم از هر دری فقر وارد شود ایمان از پنجره بیرون می رود، مادامی که اقتصاد ما اقتصاد مقاومی نباشد استقلال سیاسی نیز با مشکل و اشکال مواجه می شود. کشوری می تواند به استقلال تمام سیاسی برسد که از جهت اقتصادی و علمی کشوری محکم و مقاوم و مستحکمی باشد.
معاون رئیس جمهوری گفت: گاهی لرزه های اقتصادی برخی کشورها را با مشکلات زیادی مواجه می کند؛ استقلال آن کشورها را مخدوش می کند.ما که به دنبال استقلال سیاسی کشور بودیم به برکت امام راحل و رهبر معظم انقلاب در بسیاری از شاخص ها در دنیا مقام قابل توجه داریم، از نظر اقتصادی نیز باید به شرایطی که در شان مردم ایران است برسیم.
وی ادامه داد: در کشور مهمترین بسترهای توسعه اقتصادی را داریم، از نظر موقعیت جغرافیایی و ژئوپلوتیکی وضعیت خوبی را داریم.در استان فارس تمام ظرفیت ها وجود دارد، تمام جاذبه ها از جمله آب و هوای خوب، دانشگاه های خوب،قدمت تاریخی، مردم خوب، جاذبه های گردشگری و طبیعی و مذهبی را در کنار هم داریم. برخی کشورها که روی صنعت گردشگری تمرکز کردند تنها یک جاذبه را دارند، کمتر جایی مثل ایران پیدا می شود که همه ظرفیت لازم گردشگری را در کنار هم داشته باشد.
وی ادامه داد: توریست درمانی یکی از مهمترین ظرفیت هایی است که در فارس وجود داشته است. استان فارس در تاریخ مورد توجه تجار بوده و ظرفیت هایی که در این استان وجود دارد ظرفیت کم نظیر است. اعتقاد دولت تدبیر و امید و توجه دولت به بخش اقتصاد و توسعه اقتصادی و حمایت از سرمایه گذاران و کارآفرینان است.
وی ادامه داد: دولت نابخرد آمریکا و رئیس جمهور این کشور با خروج از برجام به دنبال آن هست تا مشکلاتی برای اقتصاد کشور ایجاد کند و ابتدا فکرمی کردند با تحریم کشور را دچار فروپاشی می کنند اما با تلاش مردم و برنامه ریزی دولت و رهبری و تلاش فعالان حوزه های مختلف اقتصادی هر روز شاهد افتتاح پروژه های متعدد در سطوح مختلف کشور هستیم.
وی یادآور شد: رئیس جمهوری در ۶ ماه گذشته در پنج استان پروژه افتتاح کردند و اعضای دیگر هیات دولت نیز به همین نحو پروژه های مختلفی را در کشور افتتاح می کنند. امروز مرودشت یک کارگاه بزرگ سازندگی است و با برنامه ریزی هایی که قابل تحسین است و با سبکی که استاندار برای به ثمر رسیدن پروژه ها دارند در آینده شاهد به ثمر رسیدن پروژه ها خواهیم بود.
امیری تاکید کرد: عزم دولت و دولتمردان و کارگزاران برای سازندگی کشور و عبور از شرایط دشمنان جزم است و با گزارش هایی که دستگاه های ذیربط دارند و سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و مرکز آمار ارائه می دهند از این شرایط سخت عبور می کنیم. همین همدلی و همراهی و ایستادگی باعث شده تا لحن کسانی که به دنبال فروپاشی ایران بودند تغییر کند.
معاون پارلمانی رئیس جمهوری گفت: برخی کشورهای خلیج فارس که کج راهه می رفتند امروز اعلام کردند حاضریم با ایران کار کنیم .حفظ ارزش پول ملی و رونق تولید و کاهش وابستگی به درآمدهای ناشی از نفت خام، بهبود فضای کسب و کار، واگذاری بنگاه های دولتی و اصلاح سیستم بانکی و ثبات پایه پولی برنامه هایی است که دولت با اصلاح مقررات و تقدیم لوایح به دنبال اجرای آن است و بخشی از آن به سامان رسیده است.
وی ادامه داد: در واگذاری بنگاه های اقتصادی در دولت های گذشته در اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی ۱۲ درصد از بنگاه ها به بخش های خصوصی واقعی واگذار شد و بقیه به بخش های خصوصی که به نوعی دولتی هستند واگذار شده است. در دولت تدبیر و امید ۱۰۰ درصد واگذاری ها به بخش خصوصی واقعی بود.
معاون پارلمانی رئیس جمهوری در ادامه با اشاره به ظرفیت های فراوان استان فارس در بخش های مختلف گفت: به واسطه سال هایی که در استان فارس مسئولیت داشتیم ارتباط زیادی با اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی این استان داشته ام و واحدهای صنعتی فارس را خوب می شناسم و می دانم این استان برندهایی دارد که در حوزه خلیج فارس خوب درخشیدند. راه اندازی و تقویت اتاق گفت و گو بین بخش خصوصی و بخش دولتی می تواند مشکل فعالان اقتصادی استان را حل کند.
وی تاکید کرد: دولت به هیچ وجه تاجر خوبی نیست، دولت نباید با بخش خصوصی رقابت کند، دولت باید کارش هماهنگی و پشتیبانی باشد و اراده دولت در این خصوص جدی است.می توانیم برای استان فارس آینده خوبی پیش بینی کنیم، نباید هم همیشه مردم دنبال مسئولان باشد بلکه باید مسئولان دنبال مردم باشند.
امیری افزود: امروز کارآفرینان حوزه اقتصادی مجاهدان عرصه جنگ اقتصادی هستند بنابراین نگاه به کارافرینان و فعالان بخش اقتصادی باید نگاه به کسانی باشد که در یک نبرد با دشمن در حال جنگ هستند و باید برای حل مشکل این افراد تلاش کرد و دست کارآفرینان را بوسید که سرمایه خود را برای ایجاد اشتغال و توسعه کشور بکار می گیرند.
وی ادامه داد: در مشکلات بین قطر و عربستان به دلیل نداشتن برنامه، کشور دیگری بازار قطر را در دست گرفت. کسانی که در حوزه صادرات هستند باید کیفیت تولید را بالا ببرند تا بتواند در بازار حوزه خلیج فارس قدرت رقابت را داشته باشند. مرودشت دارای ظرفیت زیادی است و محصولات قابل توجهی در این شهرستان کشت می شود که می تواند نقش قابل توجهی در حوزه اقتصاد داشته باشد.
بهره برداری از شماری از طرحها از جمله پارک دانشمندی، زمین چمن مصنوعی شهرداری مرودشت و افتتاح زمین چمن مصنوعی بزرگ و خانه جوان مرودشت از برنامه های سفر معاون پارلمانی رئیس جمهوری است.
معاون پارلمانی رئیسجمهوری شهریورماه گذشته نیز در سفر به فارس در شهرستان های رستم، ممسنی و بخش بیضا شهرستان سپیدان حضور یافت و سپس در شورای اداری استان شرکت کرد.
شهرستان مرودشت در ۴۵ کیلومتری شمال شیراز واقع است.
سطح اداری این شهرستان به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت استان فارس در جلسه دهم مهرماه جاری هیات دولت به فرمانداری ویژه ارتقا یافته است.
۹۲۵۴ / ۶۱۱۳